Épp elég pénztárcakímélő programlehetőséget kínál önmagában a tavasz megérkezése, de a parkok felfedezése, a sétálgatások közé beiktathatunk egy-egy izgalmas előadást, koncertet is, amihez szintén nem kell a zsebünk mélyére nyúlni. Ünnepelhetjük a költészet napját a PIM-ben egy előadással, Gótikus nap lesz a Budapesti Történeti Múzeumban, a tavaszi ruhatárunkat is felfrissíthetjük szinte ingyen, és utcatáblaíró workshopon is részt vehetünk áprilisban, és mindeközben beleférünk az 1500 forintos keretbe.

1. Párhuzamos történetekben – Tandori és Závada

Miről beszélget két költő, akik sohasem beszéltek egymással? Ezt próbálta szemléltetni Fráter Zoltán előadása, amely Tandori Dezső és Závada Péter szövegeiből készült. Április 12-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban felvetődnek az élet kilátástalan, ámde annál izgalmasabb kérdései, amelyeket Fráter Zoltán, Jankovics Péter (Tandori) és Jéger Zsombor (Závada Péter) tolmácsolásában hallhatunk.

A jegyek 1000 forintba kerülnek, további infókat itt találtok.

2. Zrínyi Pop

A Zrínyi Pop kerekasztal-társaság az ország első számú gasztroswingTM kultúrzenekara, a 20-as évek Amerikája és a francia manouche jazz életérzés köszön vissza zenéjükben. Ahogy egy jó bor vagy kézműves sör, a gasztronómiai élmények elengedhetetlen kísérője Hermann Gábor és Horkai András zenéje, amit áprilisban a Zsivágóban hallhatunk.

Az eseményre az ajánlott hozzájárulás 1000 forint, további infókat itt találtok.

3. A VI. kerületből Hollywoodba – Rózsa Miklós

Rózsa Miklós alakját elevenítik fel április 14-én az Eötvös10-ben, Roby Lakatos és Christian M. Vozar közreműködésével. Az előadáson a Paulay Ede utcában 117 éve született, Oscar-díjas zeneszerző életét és munkásságát ismerhetjük meg, és felcsendülnek a Rózsa filmzenéiből született improvizációk is.

A jegyek 1000 forintba kerülnek, további infókat itt találtok.

4. Gótikus nap a Budapesti Történeti Múzeumban

Ünnepi és az egész családnak szóló programokkal várnak bennünket a Budapesti Történeti Múzeumba április 20-án az emblematikus gótikus szoborlelet feltárásának 50. évfordulója alkalmából. Részt vehetünk tárlatvezetéseken, izgalmas előadásokon, pincelátogatáson és vásári színházon, a gyerekeket pedig gótikus kirakós és más tematikus játékok várják.

A jegyek budapesti lakcímkártyával 1500 forintba kerülnek, további infókat itt találtok.

5. Gimesy Péter előadás-sorozata: Jimi Hendrix – a gitár határain túl

Gimesy Péter művészettörténész ötrészes rocktörténeti előadás-sorozata minden alkalommal egy különleges és a zene történetében fordulópontnak számító életművet ismertet. Az április 24-i előadás során dalról dalra haladva ismerhetjük meg az ikonikus, Are You Experienced című lemezt, valamint Jimi Hendrix rövid és rendkívül nagy hatású karrierjét.

A jegyek 1500 forintba kerülnek, további infókat itt találtok.

6. Ruhacsere a Marczibányiban

A tavaszi ruhatárat is felfrissíthetjük ebben a hónapban, a közösségi élmény mellett pedig ezáltal a környezetvédelemre is koncentrálhatunk. Április 27-én ugyanis ruhacserét szerveznek a Marczibányiban, ahol a belépő ellenében annyi ruhát vihetünk haza magunkkal, ahánnyal érkeztünk az eseményre. A megmaradó ruhákat az Oltalom Karitatív Egyesülethez juttatják el a szervezők.

A jegyek 700 forintba kerülnek, további infókat itt találtok.

7. Heló, szomszéd! – Tipográfia workshop

Egy nem hétköznapi tipográfiaworkshopon vehetünk részt április 27-én a K11-ben. Egy rövid bevezető után, mely bevezet a kísérleti és a moduláris tipográfia világába, mindenki elképzelheti a saját ideális utcáját: hogy milyen érzés ott lenni, milyen emberek élnek ott, és persze hogy milyen betűk illenek hozzá a legjobban. A workshop Bóka Krisztina otthonkereséssel foglalkozó, Hazafelé című aktuális kiállításának kísérőeseménye is. A kiállítás megtekinthető május 2-ig.

A jegyek 1500 forintba kerülnek, további infókat itt találtok.

8. CsemeTeátrum – Marék Veronika: Boribon

Marék Veronika szeretni való mackója, Boribon most kilép a könyvlapokról Annipannival és a többi barátjával együtt, hogy gyerekszobaillattal töltsék meg a Márai Sándor Művelődési Ház nézőterét. Az egri Harlekin Bábszínház előadását április 28-án 16 órától nézhetjük meg, Szűcs Réka rendezésében.

A jegyek 1500 forintba kerülnek, további infókat itt találtok.

Ha további programokat böngésznétek a hét többi napjára is, ide kattintsatok!

(Borítókép: Major Kata - We Love Budapest)

Címkék