Manapság már nem evidencia, hogy folyton éjszaka bulizzunk, a nappali verzió sok tekintetben menőbb is. Összeszedtük, merre keress bulit, ha találni szeretnél.

Nappali bulik tekintetében azokra a helyszínekre érdemes rákeresni, amelyekről tudjuk, vagy el tudjuk képzelni róluk, hogy ilyesmiben (is) utaznak, vagy ha konkrét infónk van arról, hogy melyik buliszervező kollektíva foglalkozik ilyesmivel, akkor pedig rá. Mi is ebben a szellemben jártunk el, lássuk hát, hogy mit találtunk. 

A38 Hajó

Amikor elindultak Budapesten a nappali bulik, az első fecskék a kisebb kerületi strandok voltak (ez a lehetőség mára sajnos megszűnt), meg az A38 Hajó, melynek orr- és tetőterasza is tökéletes nappali partihelyszín: a Dunán ringunk, és közben a rekkenő napsütésben gyönyörű fővárosunk rakpartjában gyönyörködünk csupa-csupa remek zenére. Garantált a már-már idült vigyorgás. Most már odáig fajult a hajó nappalibuli-szervezése, hogy szinte minden napra jut egy, és nemcsak hétvégén, hanem hétköznap is.

Ott van például a 8 éve indult és havonta jelentkező Sunday Session, ami eredetileg Palotai Zsolt szerelemgyereke volt, és az ő tavalyi halála után kétséges volt a folytatás. Ám hűséges fegyverhordozója, Yeromos szerencsére másképp gondolta: a bulisorozat fejévé lépett elő, és minden alkalommal vendéget hív maga mellé, legközelebb július 21-én.

Más nappali bulisorozatok is vannak a hajó fedélzetén, van, amelyik hétvégén, van, amelyik hétköznap, van, amelyik hetente jelentkezik, más kéthetente, megint más havonta. Általában 16 vagy 17 óra a kezdési időpont, de a hétvégi események korábban is elkezdődhetnek, a zárás pedig minden esetben sötétedés, vagyis este 10 óra, ami után már az éjszakai buliké a terep.

Keddenként a Truesounds Music és a Zenebona Records house- és technóbulija pörög Tuesday Madness címmel, szerdánként a tört ütemek vannak fókuszban a HØT SPØT-partikon, a csütörtöki Fine Selectionben pedig az underground house meg a minimal. Péntekenként a Bladerunnaz Friday című nyári bulisorozata arra hoz számos bizonyítékot, hogy a drum&bass is lehet vidám és napfényes. Májustól szeptember végéig a Lick The Click! csapata is tart szombatonként nappali bulikat a hajón, amiben az jelenti a pluszt, hogy mindkét teraszt elfoglalják ilyenkor.

Akvárium Klub

Amikor a nyári szezonra bezárnak az Akvárium Klub koncerttermei, a szórakozóhely előtti széles terasz válik buliközponttá. Pláne most, hogy az Akvárium betöltötte 10. életévét. Az ingyenes délutáni programok mindig szerdán és csütörtökön vannak (délután 17 órától), és éppúgy vannak ilyenkor koncertek, mint változatos DJ-programok.

Cruisin

Ha már van egy Dunánk, érdemes azon ringatózva is bulizgatni, pláne nappal, amikor a napsugarak nyaldossák a bőrünket tánc és koktélozás közben. Erre esküdött fel a Cruisin csapata, akik több hajós bulit is tartanak a nyár folyamán, melyek már kora délután, 14 órakor kezdődnek. Persze nem csak nappali és nem csak hajós bulijaik vannak, érdemes csekkolni a többit is.

Easy Art Space

A Széll Kálmán tér bulikorzójának népszerű helye is közkedvelt partihelyszín. Bár elsősorban az éjszaka a menő az Easyben, de a teraszon tartanak délutáni bulikat is, általában 16 órai kezdettel. Ezek aztán rendre bent folytatódnak, amíg csak lehet.

És a többi

A felsoroltakon kívül is bele lehet még futni erre-arra nappali bulikba, illetve létezik olyan partiszervező csapat, akik eseti jelleggel, hol itt, hol meg ott szerveznek bulikat. A Hulåble például ilyen, ami DJ-kollektíva és partiszervező csapat egyben, és éppúgy csinálnak nappali bulikat a nagymarosi Nomád Bárban, mint a Rebel Beachen Martonvásáron, meg ahol még belefér.

Bár a nappali bulik vannak soron ebben a cikkünkben, mégis idesorolhatjuk a kora este, 18 órakor kezdődő és a naplementével véget érőket is. A Népsziget két alaphelye, a Wasser és a Kabin éppúgy rendszeresen tart ilyeneket, mint a Nehru parton található PaviloN. Egyszóval találunk nappalibuli-megoldást bőven, meg világosban kezdődő kora estit is. De a reggelek meg a délelőttök még üresek, igaz, aludni is kell valamikor.

(Borítókép: Rockstar Photographers)

Címkék