szabadidő

szerkesztés

Budapest pénztárcakímélően – 10 klassz ingyenes program februárra

Szerzők

  • Urbán Cintia

2023. 02. 02. 11:27

Már csak egy rövidke hónap van a télből, de ha eseményekről van szó, Budapest nem jön zavarba a 28 napos korláttól. Februárban is el vagyunk halmozva rendezvényekkel, ráadásul sok esetben még pénzt sem kell költenünk, hogy részt vehessünk rajtuk. Futóklubtól kezdve főzdetúrán át filmfesztiválig 10 ingyenes programot ajánlunk.

Fotó: Somay Márk - Budapest Runners

Futóedzés a Budapest Runnersszel

1/10

A Budapest Runners csapata seperc alatt formába fog hozni, ha csatlakozunk rendszeres és ingyenes edzéseikhez. Ráadásként pedig új futótársakkal is gazdagodhatunk. Ehhez az első lépést ugyan nekünk kell megtennünk: megjelennünk a rajtnál. Facebook-oldalukon péntekenként publikálják a következő heti órarendet; általában hétfőn kezdőknek, csütörtökön haladóknak szól az edzés, hétvégén pedig egy hosszú futást hirdetnek meg. Az edzések színtere néha a Margitsziget, máskor a Gellért-hegy vagy épp Hűvösvölgy.
 
További részletek itt.

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Főzdetúra a Horizont Brewingban

2/10

1106 Budapest, Maglódi út 47.

Címkék

Február 4-én délután ingyenes főzdetúrába csatlakozhatunk be a Horizont Brewing kőbányai sörfőzdéjében. Ezen a napon minden az alapsöreikről fog szólni, mint a Hazy Queen és a Gentle Bastard, amiket 10% kedvezménnyel lehet majd megvásárolni a Taproomban. Ha valaki időben (azaz 5 óra előtt) érkezik, egy pohár sört is kap ajándékba. A főzdetúrára pedig itt tudtok regisztrálni.

További részletek itt.

Fotó: Escape My Shadows - Facebook

Escape My Shadows akusztik a BARhole-ban

3/10

1074 Budapest, Dohány utca 7.

Címkék

Szintén február 4-én, de már a Dohány utcai BARhole-ban egy modern metálzenekar, az Escape My Shadows koncertjére nézhetünk be. Ez az este két okból is különleges lesz: egyrészt az eddigi dalok teljesen új, akusztikus átdolgozásban fognak felhangozni, másrészt Blansch lesz a vendégénekesük. A ráadáskülönlegesség pedig az, hogy a koncertre nincs belépő. 

További részletek itt

Fotó: A Flirt - Facebook

A Flirt Akusztik TV-felvétel az A38-on

4/10

1117 Budapest, Petőfi híd, budai hídfő

Címkék

A Flirt együttes egy akusztikus koncerttel érkezik az A38-ra február 20-án, amiről TV-felvétel is fog készülni. Ez pedig azt is jelenti, hogy ingyenesen vehetünk részt az eseményen, már ha elég gyorsak vagyunk és időben regisztrálunk.

A zenekar 2021 őszén alakult, a stílusa smokey pop, a magyar nyelvű dalszövegek az összetett hangszereléssel olyan érzéseket adnak át, mintha egy első randin lennénk: rengeteg fordulattal, kacérkodással és sejtelmességgel feszítik a húrt a megkönnyebbülésig. 2022 tavaszán megnyertük a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutatót, megjelent az első single, a Ragadd Meg, majd egy három tagból álló live session sorozat.

További részletek itt

Fotó: Budapest Independent Film Festival

Budapest Independent Film Festival 2023

5/10

1137 Budapest, Szent István krt. 16.

Címkék

A Budapest Independent Film Festival 2023 (BIFF) február 9-én és 10-én tér vissza a Kino Cafe Moziba. A két nap alatt 15 filmet vetítenek majd különböző témákban, a fikciótól kezdve a dokumentumfilmen át az animációs filmig. Sokuk már debütált nemzetközi filmfesztiválokon, más filmeket most láthat majd először a közönség. Ami viszont közös bennük, hogy feltörekvő művészek munkái, égető társadalmi problémákat helyeznek a középpontba, belépődíj nélkül nézhetők meg, és angolul vagy angol felirattal vetítik majd őket. Az ingyenes jegyeket a Kino Cafe Moziban szerezhetitek be, február 2-tól.

További részletek itt.

Fotó: Kocsis Ferenc - FUGA Budapesti Építészeti Központ

VII. Texhibition

6/10

1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

Címkék

Február 3. és 26. között a FUGA Budapesti Építészeti Központ hazai textilművészek alkotásaival telik meg. A hetedik TEXHIBITION kiállításon 25 alkotó munkáját nézhetjük meg, és közben elgondolkodhatunk a korábban vezető szerepet betöltött textiliparról, a területen tevékenykedő tervezőkről és a műfajban rejlő kreatív lehetőségekről. Hazai textilművészek újdonságai mellett a magyar származású, Hollandiában élő Ilona Lénárd munkái is szerepelnek a kiállított darabok között. A megnyitón minikoncertet is hallhatunk, február 16-án 5 órától pedig egy tárlatvezetésbe csatlakozhatunk be.

További részletek itt

Fotó: Nők Magyarországon III. - Fábián Évi

Nők Magyarországon III. – Fábián Évi fotográfus kiállítása

7/10

1067 Budapest, Eötvös utca 10.

Címkék

Fábián Évi fotóművész új, Nők Magyarországon című kötetében (ahogy az első két könyvében is) felhívja a figyelmet azokra a női példaképekre, akik értékteremtők, és akikre jó büszkének lenni. Az Eötvös10 Pincegalériában 88 fekete-fehér női portrét nézhetünk meg, köztük színészt, sportolót, kutatót, képzőművészt, írót, olyan karaktereket, akikből árad az erő. A fényképeket Horváth Zsuzsanna szóképei kísérik. A kiállítás előzetes bejelentkezés után ingyenesen tekinthető meg február 3. és 26. között.

További részletek itt.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Farsang a Várkert Bazárban

8/10

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2–6.

Címkék

Február 12-én (10–16 óra között) farsangi mulatságot tartanak a Várkert Bazárban. Főként gyerekprogramokra és sok kézműveskedésre kell számítani: a kicsik szemüvegeket, álarcokat, maszkokat, busóálarcot vagy akár barokk papírszínházat készíthetnek. Alkotás után pedig indul a játék; a Fánkot a padlásra! folyamán például egy rég elfeledett hagyományt eleveníthetünk fel, amiben farsang idején a legényeknek szalaggal összekötött fánkokat kellett a padlás kijelölt gerendáira feldobni. A kézműves- és interaktív programok ingyenesen látogathatók, de regisztrációhoz kötöttek.

További részletek itt

Fotó: Getty Images

Az ezerarcú Macedónia – előadás

9/10

1082 Budapest, Nagy Templom utca 30.

Címkék

Valentin-napon a Grundban egy pohár bor mellett ismerkedhetünk meg Macedónia különleges tájaival egy virtuális utazás keretén beül. Az ingyenes előadáson az Ohridi-tó környékétől kezdve Szkopjéig sorolnak majd fel nyomós érveket, amiért Macedóniának ott a helye a bakancslistánkon. Hallhatunk majd beszámolót és tippeket kultúráról, történelemről és gasztronómiáról is. Regisztrálni itt tudtok.

További részletek itt

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Budapest

Bingó a Why Not Budapestben

10/10

1056 Budapest, Belgrád rakpart 3–4.

Címkék

A Fővám tér közelében lévő Why Not Budapestben a koktélok ugyan nem ingyenesek, de február 15-én a melléjük járó bingózási lehetőség annál inkább. A játék nem bonyolult, cserébe szórakoztató: a nyereményszelvényen szorgalmasan figyelni és jelölni kell a szerencsegömbből kihúzott számokat. Érdemes asztalt foglalni.

További részletek itt

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Hasonló tartalmak

Admin mode