kultúra

szerkesztés

Rooftopoktól a kerthelyiségekig – szabadtéri mozik Budapesten

Szerzők

  • Kovács Dávid

2020. 06. 24. 11:52

Sokáig kérdéses volt, hogy a posztpandémiás nyár mennyire üt majd el a megszokottól, de az utóbbi hetek alapján úgy fest, hogy néhány kivételtől eltekintve lassacskán visszatérhetünk a normális kerékvágásba. Az egyre bővülő programkínálatban a szabadtéri mozik újraindulásának is örülhetünk, össze is gyűjtöttük most nektek, hogy hol kertmozizhattok idén nyáron Budapesten.

Fotó: Budapest Rooftop Cinema / Facebook

Mammuttető – Budapest Rooftop Cinema

1/7

1024 Budapest, Lövőház u. 2.

Címkék

A Mammuttető tavaly nyáron nyitott meg a Mammut II. tetőteraszán, itt lelt új otthonra a Corvintető, majd a Corvin Plaza után a Budapest Rooftop Cinema is. A kultikus vetítéssorozat műsorát bambuszok közt, hideg fröccsel és popcornnal a kézben élvezhetjük, az egyetlen kertmoziban Buda felett. A vetítések minden esetben 20:45-kor kezdődnek, a jegyek valamennyi alkalomra 1650 Ft-ba kerülnek, a filmek előtt és után pedig háttérzene mellett iszogathatunk, elmerülve a Széll Kálmán téri panorámában.

Műsor és jegyvásárlás

Fotó: Kultik Terasz / Facebook

Corvin Plaza – Kultik Terasz

2/7

1083 Budapest, Futó u. 37.

Címkék

A Corvin Plaza tetőteraszát a Kultik Terasz örökölte meg tavaly a Budapest Rooftop Cinemától, tehát ők is a második szezonjukra készülnek aktuális helyszínükön. Az örök favoritok mellett premierfilmekkel is készülő szervezők a járványhelyzet miatt 160-ról 54-re redukálták az elfoglalható helyek számát, így a tágas térnek köszönhetően négylábú kedvenceinket is magunkkal vihetjük a minden esetben 21 órakor kezdődő vetítésekre. A filmeket 1300 és 2000 Ft között mozgó árakon nézhetjük meg, melléjük pedig a klasszikus mozis büféből választhatunk magunknak inni- és rágcsálnivalót.

Műsor és jegyvásárlás

Fotó: Budapest Garden / Facebook

Budapest Garden

3/7

1036 Budapest, Árpád Fejedelem útja 125.

Címkék

A Budapest Garden a hagyományos kertmozis élményt vegyíti beach-hangulattal, hiszen itt a Garden Beach nevű, homokos területen alakították ki mozis placcukat. Az ingyenes vetítések során olyan népszerű alkotások szórakoztatják a nagyérdeműt a nyár folyamán, mint a Harcosok klubja, a Csillag születik vagy a Bridget Jones naplója. A júniusban 21 órakor kezdődő filmeket minden esetben magyar szinkronnal, felirat nélkül vetítik.

Műsor és további információk

Fotó: NFI / Inkey Alice

Benczúr Ház – Benczúr Kerti Esték

4/7

1068 Budapest, Benczúr u. 27.

Címkék

A Benczúr Ház nyári kulturális eseménysorozata, a Benczúr Kerti Esték is tartogat kertmozis programokat, elsősorban a XX. századi magyar filmgyártás kedvenceiből válogatva. A minden alkalommal 21 órakor kezdődő vetítések kínálatába idén olyan legendás darabok kerültek be, mint a Meseautó (1934), a Valahol Európában (1948), az Egy magyar nábob, a Macskajáték vagy A pendragon legenda. A belépő minden vetítésre egységesen 1000 Ft, diákok, nyugdíjas és postai dolgozók számára 500 Ft, de családi jegy váltására is van lehetőség 2100 Ft-ért.
 

Műsor és jegyvásárlás

Fotó: Hölvényi Kristóf - We Love Budapest

Fellini Római Kultúrbisztró – Partmozi

5/7

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 5.

Címkék

Júliustól újraindul a Fellini Római Kultúrbisztró kertmozi sorozata is, az ingyenes Partmozi minden szerdán 21:15-kor jelentkezik Budapest egyik leghangulatosabb vízparti helyszínén. A júliusi programban szerepel a Szex és pszichoanalízis, A világ gyengéd közönye és a Yao utazása is, mindezek mellé pedig a Fellini megújult sör- és ételkínálata, valamint a Duna megnyugtató ringatózása párosul.

Műsor és további információk 

Fotó: Képszerkesztőség / Terézváros (Facebook)

Hunyadi tér és Teleki tér – Budapest Kertmozi

6/7

1067 Budapest, Hunyadi tér és 1086 Budapest, Teleki tér

Címkék

A budapesti kertmozi-felhozatal egyik idei újdonsága, hogy a Budapest Film Zrt. két helyszínen is indít vetítéssorozatot. A Teleki, valamint a Hunyadi téren is ingyenes a mozizás, ám egy előzetes regisztrációval mindenkinek meg kell erősítenie a részvételét. Előbbi helyszínen péntekenként tartják a vetítéseket, utóbbin szombatonként nézhetünk népszerű közönségfilmeket.

Műsor és regisztráció 

Fotó: Mad Scientist / Facebook

Mad Scientist sörfőzde – Mad KertMozi

7/7

1106 Budapest, Maglódi út 47.

Címkék

Július első hétvégéjén a Mad Scientist sörfőzdénél is elstartol az ingyenes kertmozizás a Nemzeti Filmintézettel karöltve. A Maglódi úti főzde mögött egyelőre péntekenként és szombatonkat üzemel a gyerek- és kutyabarát Mad Kert, szombatonként itt zajlanak majd a vetítések olyan magyar klasszikusokkal a vásznon, mint A tanú, a Megáll az idő és a Moszkva tér. A filmnézéseket 11 csapról folyó sör és különböző street foodok egészítik ki.

Műsor 

Hasonló tartalmak

Admin mode