gasztró

szerkesztés

Éttermek és bárok a Dunakanyarban – Mutatjuk a legjobb helyeket, ahol mindenkire vár pár finomság

Szerzők

  • We Love Budapest

2022. 06. 15. 13:45

Autó, motor, bicikli, vonat vagy hajó? Mindegyik alkalmas arra, hogy felfedezzük a Dunakanyart – összeszedtük a legmenőbb helyeket, hogy sorban meglátogatva felfűzhessük a folyóparti élményeket.

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

Kertünk bár és kilátó, Vác

1/6

2600 Vác, Sánc dűlő

Címkék

Budapest felől közelítve érdemes már Vácott beiktatni egy megállót. Az óváros és a vízparti sétány is remek, de a kerékpárosok egyik nagy kedvence a Kertünk bár és kilátó – nem véletlen a név, hiszen a városvégi domb széléről elképesztő kilátás nyílik. Sokan este jönnek erre, hogy egy pohár üdítő vagy sör társaságában belemélyedjenek a naplementébe. Érdemes!


Facebook-oldal

Fotó: Facebook

Ájj Burger, Kismaros

2/6

2620 Verőce, Rév utca

Címkék

Az út a Duna vonalát követve vezet Verőcén át Kismarosra – aki megéhezett, forduljon el a bicikliútról a part irányába, ahol a régió legendája, az ÁjjBurger pakol zseniális falatokat a buci két fele közé. Pár lépésnyire a büfétől ápolt kis szabadstrand is csalogat: autóval nem lehet lehajtani, így a gyerekek számára ideális, nagy játszótérré változik a terület.


Facebook-oldal

Fotó: Facebook

Danu Bár, Nagymaros

3/6

2626 Nagymaros, Váci út 53.

Címkék

A történelmi hangulatú városka nem véletlenül sokak kedvence, minden eszközzel jól megközelíthető, de különösen érdemes arrafelé kerékpározni, hisz az út mellett is remek pihenési- és gasztrolehetőségek sorakoznak. Aki viszont egy kicsit komolyabbra vágyik, a csodás panorámát kínáló helyre kanyarodjon be: a Danuból látszik legjobban a visegrádi vár és a Pilis dombjai. A rafinált ételkínálat, valamint a kifejezetten jó bor- és sörválaszték szintén megfelelő indok a terasz és a hangulatos beltér felkeresésére.


Facebook-oldal

Fotó: Facebook

Danu Fröccsterasz és Vásártér, Zebegény

4/6

2627, Zebegény, Ország út 1.

Címkék

Akinek bejött a chi Maroson, az Zebegényben is bátran felkeresheti a Danu másik egységét: a folyóparti fröccsteraszuk békés, elvonulós hely, ahol mindig jól esik leülni a barátokkal, vagy szert tenni néhány új ismerősre. Aki a dunakanyari hajós körjárattal érkezik, a kikötőtől pár méternyire találja – az egyik legjobb gyerekbarát hely, hiszen a fűben bőven van hely játszani kicsiknek és nagyoknak, na meg a kutyáknak is.


Facebook-oldal

Fotó: Facebook

Helyben kávézó, Zebegény

5/6

2627 Zebegény, Ország út 2.

Címkék

Aki nem üdítőre vagy alkoholra vágyik, annak a Helyben kávézót ajánljuk: a legjobb specialty kávék mellett vegán jégrémekkel, a környékbeli gazdák adta alapanyagokból készült süteményekkel, szendvicsekkel és príma dzsúszokkal is az utazók kedvében járnak. A dunai környezet és a friss levegő csak kellemes bónusz ezek mellé.


Facebook-oldal

Fotó: Facebook

42 Restaurant & Bar, Esztergom

6/6

2500 Esztergom, Széchenyi tér 23.

Címkék

Egyre több jó étterem van a régióban, de ezek között abszolút az élmezőnybe tartozik az esztergomi 42 Restaurant & Bar. A Barna Ádám séf által vezetett konyha kifinomult, elegáns és mindig friss ízeket mutat. A szakember a budapesti St. Andreát hagyta ott, hogy vidéken valósítsa meg a modern és tudatos magyar konyhát – divatos, de nem felületes, elegáns, de nem feszélyező. A szezonális alapú étlapon mindenki talál kedvére valót, legyen szó előételről, levesről, főfogásról vagy desszertről – az éhes gyomorra a végső válasz naná, hogy negyvenkettő!

Az étterem egy kisfilmben meséli el filozófiáját, amit itt nézhettek meg.

Facebook-oldal

Hasonló tartalmak

Admin mode