gasztró

szerkesztés

A legjobb cukrászdák Budapest

Szerzők

  • We Love Budapest

2012. 09. 19. 15:24

Egyesek gyakran, mások ritkábban, előbb-utóbb azonban mindenki vágyik egy kis édességre; egy szelet tortára vagy sütire. Ilyenkor térjünk be Budapest számos cukrászdája közül az épp legközelebb esőbe, és áldozzunk az édességek oltárán. Összegyűjtöttünk Nektek egy páratlan listát a legjobb budapesti édesség-dealerekről.

Daubner Cukrászda

1/8

1025 Budapest, Szépvölgyi út 50.

Több Infó

Címkék

A Daubner 1901-es alapítása óta az egyik legpatinásabb és legelismertebb cukrászdává vált a főváros budai oldalán. Népszerűségük szinte már zavarba ejtő, hiszen évtizedek óta kígyózó sorok mutatják, hogy mennyire jól végzik a dolgukat. Széles torta-, sütemény- és egyéb desszertválasztékkal állnak minden ízlésvilágot kielégítve a vendégeik rendelkezésére. A klasszikus desszertek mellett, mint amilyen a Dobos, vagy az oroszkrém torta, szintúgy megtalálhatóak a könnyed, gyümölcsös és egészséges édességek a fagylaltok is.
Bármilyen édességre is vágytok, itt biztosan nem fogtok csalódni.

SUGAR! shop - Belváros

2/8

1061 Budapest, Paulay Ede utca 48.

Több Infó

Címkék

A budapesti SugarShopok a legmenőbb, legszembetűnőbb és legfiatalosabb cukorkaboltok a városban. Két boltjuk található a fővárosban; az egyik a Paulay Ede utcában, a másik pedig Újpesten, a Petőfi Sándor utcában (ez utóbbi a nagyobb). Édes mindegy, hogy e kettő közül melyiket választjátok, mindegyikben nagy nyüzsgésre számíthattok! Minden, amit csak ezekben a Cukorkavárosokban találtok, mézédes és meglepően jól néz ki. Próbáljátok ki a kihívó desszerteket, az élénk színű cukorkákat és a különleges italokat is – és ne felejtsetek el feltankolni a hazaútra!

Szamos Gourmet Ház

3/8

1052 Budapest, Váci utca 1.

Több Infó

Címkék

A világhírű Szamos marcipán legújabb zászlóshajója 2011 novemberében nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A Szamos Gourmet Ház a Vörösmarty téren valójában nem csupán egy cukrászda, hanem egy kávézó, egy étterem, egy édességbolt és egy manufaktúra is egyben. A többfunkciós luxuslokál (a szó mindkét értelmében) finom, kézzel készült édességeket, csokoládékat, bonbonokat és marcipánokat kínál a forró italokon, hagyományos magyar ételeken kívül. Szezonális étlapjaikról széles skálát lefedve választhat a kíváncsiskodó, ahol a főétel után egyből meg is kóstolhat egy-két Szamos édességet.

Ruszwurm

4/8

1014 Budapest, Szentháromság utca 7.

Több Infó

Címkék

A Ruszwurm már több mint 150 éve van jelen a magyar cukrász-világban. Az első cukrászdát, amely mind a mai napig nyitva áll, Schwabl Ferenc nyitotta meg 1827-ben a Várnegyedben, hagyományos desszerteket kínálva. A Ruszwurm hangulatára és a belső tér kialakítására talán a polgári kifejezés a legmegfelelőbb – a berendezés különlegességei között egyébként található egy fa berakásos pult is, mely a világháború előtt készült. A választék egyébként egyszerű édességekből áll, viszont alapanyagaikban messze az átlag felett járnak. Kóstoljátok meg a Szamos és az Esterházy tortát, a rétest és a pogácsát is és semmiképpen se hagyjátok ki a Ruszwurm krémest – a cukrászda ettől lett igazán híres.

Zila Kávéház – Torták az egész országnak

5/8

A Zila kávéház és cukrászda neve országszerte ismert, hiszen ez az édességmanufaktúra készítette el eddig négy alkalommal is (2007-2008-2009-2011) az ’Ország tortáját’. Ha ki szeretnétek próbálni magatok is a nyalánkságaikat, látogassátok meg őket a 18. kerületben!

Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452.

Vári cukrászda – Az őrült ízek otthona

6/8

A Vári cukrászda elsősorban különleges édességei és fagylaltjai miatt vált ismertté. Kínálatukban szerepel például a cékla, kecskesajt, vagy rózsa ízű fagyi is, nem beszélve az aloésról, a Tokaji Aszúsról vagy a pálinkásról.

Cím: 1162 Budapest, Szlovák út 86.

Gourmandia – Az igazi szakértők számára

7/8

A Hűvösvölgyi úton található kis cukrászda valódi ínyencségeket vonultat fel, amelyek mindegyike az igazi ízeket képviseli. Termékeik relatíve kevés hozzáadott cukrot tartalmaznak, így aki tényleg érezni szeretné a gyümölcsök, vagy a meglepő alapanyagok ízét, mindenképp próbálja ki őket!

Cím: 1162 Budapest, Szlovák út 82.

SUGAR! shop - Újpest

8/8

1042 Budapest, Petőfi utca 35.

Több Infó

Címkék

Szülinapi torták, dizájn torták, esküvői torták – bármi legyen is az alkalom, a Horváth cukrászda mindig a rendelkezésetekre áll. Megválaszthatjátok a torta méretét, az alakját, az ízét és a díszeit is. Ők Újpest legjobb cukrászdája, így, ha környékbeliek vagytok, semmiképp se hagyjátok ki a helyet!

Cím: 1042 Budapest, Petőfi Sándor utca 35.

Hasonló tartalmak

Admin mode