shopping

szerkesztés

6 budapesti virágbolt tavaszra

Szerzők

  • Zacsek Ágnes

2016. 03. 07. 12:55

Bár Budapesten már egyre több a dizájnkávézó és folyamatosan nyílnak a showroom-ok, azokból a szolgáltatásokból, melyeket a hétköznapi életben egyre inkább igénybe vennénk, mégis viszonylag kevés olyat találunk, ami újragondolt vagy minőségi. Most megmutatjuk kedvenc virágüzleteinket.

Fotó: Plante. Facebook-oldala

plante.

1/6

1075 Budapest, Madách Imre út 8.

Több Infó

Wild Flower Bar a Vitkovics Mihály utcában vár mindenkit, aki szeretne túllátni a rózsa-tulipán-gerbera háromszögön, és szereti a vadvirágokat. Mintha egy üvegházba lépnénk be, nagy kirakataival ezt az érzést kelti az üzlet, oldalt cserepes növények és egy pad megpihenni, az egyik kirakat mellett pedig illatos jácinthagymák, melyeket papírpohárban vihetünk haza. Itt főként magyar termelőktől érkezzenek a virágok, melyek nagy része vadvirág, ezért olyan különleges növényekhez juthatunk hozzá, mint például a rózsaszín bogáncsvirág vagy a szarkaláb. A két tulajdonosnak, Klenovszki Miminek és Tóth Katának fontos, hogy mindig szezonális növényekkel dolgozzanak. A boltban olyan nem hétköznapi növények kaphatók jelenleg, mint az iringó, fodros szélű tulipán, trachelia, anemona, illatos jácint, wax, craspedia, pisztácialevél vagy az eukaliptusz.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Wines n' Roses – a boros és fairtrade

2/6

1051 Budapest, Arany János utca 12.

Címkék

Gianni étterme mellett foglalt helyet Miklós Csabi, a 'vicces címkés' móri borász virágüzlete, és itt a csokrok mellé még bort is vihetünk haza. Az üzletvezetők célja, hogy köteges vásárlásra buzdítsa a vevőket, vegyen sok egyszálas virágot, és otthon rendezze őket tetszés szerinti csokrokba. Érdekesség, hogy olyan új termék került a polcokra, melyet Charles Dickens Magyarországon élő ükunokája, Cathrine Dickens készít, természetes anyagokból. Ottjártunkkor pedig nem tudtunk ellenállni egy olyan különleges és fura szegfűnek, mely zöld színével egy fűpamacsra emlékeztet, a nagyon készséges és felkészült eladó legszívesebben egy padlóra valót vásárolna belőle, és egész nap azon járna mezítláb. Megértjük. A tavaszi kínálat cserepes virágokat is tartalmaz, picike harangvirágot vagy pozsgás növényeket, de van jácint, nárcisz és sok-sok tulipán is.

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Plantomime Virágszalon

3/6

1065 Budapest, Nagymező utca 60.

Több Infó

Címkék

A Nagymező utcában, a Bajcsy-Zsilinszky út felőli oldalon található a dekoratív, fekete portál alatt a Plantomime Virágszalon, melynek kirakatában két hatalmas, fémesen fénylő nyúl áll, bent pedig rusztikus hangulatú fabútorokből 'nőnek ki' a virágok. A hely most a téli időszak után nőnapra felfrissül virággal, és így a tavasz kezdetére feltöltik a készletet, mely középpontjában itt sem feltétlen a szegfűk és a hétköznapibb virágok állnak, a tulajdonosok törekednek az egzotikus növénykínálatra, vásárolhatunk minigerberákat, különleges tulipánokat és a most oly divatos boglárkákat is, de a tavasszal nélkülözhetetlen, illatos jácintot is

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Laura Virág

4/6

1061 Budapest, Király utca 28.

Címkék

Laura Virág üzlete a Király utca Deák tér felőli részére esik, a Gozsdu Udvar bejáratától nem messze. Az apró vintage hangulatú üzlet ajtajához egy kis lépcső vezet fel, betérve egyből a lakás dekorálására szolgáló apróbb tárgyak fogadnak minket, ajtódíszek, kaspók, mécsestartók, mintegy felvezetve a beljebb található virágokat, melyek főleg pasztellszínekben pompáznak. A leginkább pipacshoz hasonlító külöleges szellőrózsa, tulipán, jácint, boglárka és a különleges, még a szezon előtt beszerzett bazsarózsák halványrózsaszín színvilága illeszkedik ehhez a franciás hangulathoz.

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

Smúz Café

5/6

1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 18.

Több Infó

A Kossuth téren táborozó Smúz tulajdonképpen egy virágüzlet, egy kávézó, egy borbár és egy dizájnbolt keveréke, egy virágküldő szolgálatból fejlődött tovább. Ha nem akarjuk annyival beérni, hogy hazaállítunk egy szál virággal, elmehetünk ide kettesben is smúzolni, ahol nem csak a sütik, de a virágok is ehetőek. Reggel kávét, estefelé pedig bort rendelhetünk, a süteményeket pedig minden napszakban fogaszthatjuk. A hely sajátossága, hogy virágküldést is vállalnak, ezért ha nincs kedvünk odáig elgyalogolni, vagy sürget minket az idő, csak egy telefonunkba kerül, és a csokor máris a kiszemelt asztalára kerülhet. Ha viszont a sétát választjuk, menjünk kettesben, mert ennél romantikusabb helyszínt nem nagyon találunk, hiszen a hely közvetlenül a Parlament mellett van.

Fotó: Magnolia Day Spa

Arioso Budapest

6/6

1075 Budapest, Király utca 9.

Címkék

Az egyre nyüzsgőbb Király utcában a bulinegyed ellenpontjaként az Arioso belül tágas tere oázisként vonzhatja magához a nyugalomra vágyókat. A virágok látványa és a lakásdekorációk mindenkire nyugtató hatással vannak, az üzlet több egymásból nyíló helyiségből áll, és túlnyomó többségben a valódira szinte 100%-ban hasonlító művirágokat árulnak. A jobb oldali részen egy kávézó és egy lakberendezési üzlet működik, nyáron pedig a műemlékház udvarán is kinyit egy apró kávézó. Az Arioso másik boltját a MOM Parkban találjuk meg. Itt különleges kerti virágok, a világ minden tájáról származó cserepes és vágott virágok szerepelnek a kínálatban, és szívesen adnak tanácsot virágdekorációkhoz. Ottjártunkkor egy hatalmas tavaszi csokor is várta gazdáját, de a nőnap mellé már hazavihetünk egy barkából font koszorút is húsvétra.
Továbbá érdemes lehet benézni még a ViolaViolettaa Fleurtaz exluzív The Million Roses virágaiért, valamint böngészni a nem régóta működő, virágdekorokért és a heti csokrokért felelős Floresse csokrai között is.

Hasonló tartalmak

Admin mode