szabadidő

szerkesztés

5 szuper kilátó egynapos kirándulásokhoz

Szerzők

  • Kovács Dávid

2022. 10. 28. 0:00

Kedvenc Budapest-környéki kilátóink közül ajánlunk most nektek ötöt, amelyek meghódítása igazán tartalmas program lehet valamelyik soron következő hétvégén. Elő a túrabakancsokkal!

Fotó: Bartha Dorka - We Love Budapest

Prédikálószék

1/5

2025 Visegrád,

Több Infó

Címkék

A Dunakanyarnál számos csodás kilátópontot érdemes célba venni, ami viszont mindenképp kihagyhatatlan, az a 639 méter magas Prédikálószék, ahová ugyan kemény munka feljutni, de a panoráma minden fáradságért kárpótol. Dömösről indulva, a Vadálló-köveket is útba ejtve érhető el a Visegrádi-hegység harmadik legmagasabb pontja, ahol 2016-ban épült fel egy 12 méter magas kilátó.


Tipp: a helyenként sziklás, nehezebb terep miatt túrabakancsban induljatok útnak!

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Hegyes-tető – Julianus-kilátó

2/5

2626 Nagymaros,

Címkék

Maradva a Dunakanyarban, a Hegyes-tető Julianus-kilátója is a környék legfontosabb kirándulóhelyei közé tartozik. A Zebegény és Nagymaros közt található kőtorony az előbbi irányából a sárga jelzéseket követve hódítható meg, útközben pedig némi kitérővel a Remete-barlangokat becserkészhetitek, ahonnan egyébként ugyancsak pompás a kilátás

Tipp: útközben kevés a vízvételezési lehetőség, ezért nagyobb mennyiséget vigyetek magatokkal!

Fotó: Hirling Bálint - We Love Budapest

Nagy-Kopasz-hegy

3/5

2071 Páty

Több Infó

Címkék

A Hidegvölgyi Erdészlaktól vagy Nagykovácsiból is megmászható a Nagy-Kopasz, a Budai-hegység legmagasabb hegye, de egy hosszabb kirándulás keretében a két opció közti teljes távot is megtehetitek, végigkövetve a Sisakvirág tanösvényt. Az 559 méteren található Csergezán Pál-kilátót 2006-ban építették, a tetejéről belátni a Zsámbéki-medencét, Nagykovácsit, Pátyot, de még Tokaj irányában is kémlelhetjük a horizontot.

Tipp: nézzetek szét a Tarnai-pihenő természetes kilátópontjáról is!

Fotó: Bartha Dorka - We Love Budapest

Csóványos

4/5

2643 Diósjenő,

Címkék

A Börzsöny legmagasabb pontján már 1000 méteres magasság közelébe is elérhettek, hiszen a 938 méter magas Csóványos csúcsán további 22 métert jelent a 2014-ben, egy geodéziai mérőtorony átalakításával létrehozott kilátó. Budapestről Kismarosig, majd onnan a Királyrétig vonattal vagy kocsival is könnyedén eljuthattok, de bárhogy is döntötök, innen már számoljatok vele, hogy elkél a térkép vagy a GPS, és a kényelmes túrabakancsot se felejtsétek otthon a néhol kihívást jelentő terep miatt.

Tipp: a kirándulásra szánjatok egy egész napot, a kaptatók miatt könnyedén hosszabbra nyúlhat a menetidő a tervezettnél!

Csúcsos-hegy – Ranzinger Vince-kilátó

5/5

A Tatabánya fölött található Gerecse Kapuja Turistaközpont is olyan célpont, ahol gond nélkül eltölthettek egy teljes napot, hiszen ide nem csupán a Ranzinger Vince bányamérnök nevét őrző, egykori aknatoronyból átalakított kilátó miatt érdemes ellátogatni, hanem a három tanösvény, valamint a via ferrata mászóútvonalak, a Szelim-lyuk és a számos tűzrakóhely is szuper elfoglaltságot ígér minden korosztálynak.

Tipp: erősebb szélben a kilátótorony meginoghat, ezért tériszonyosok kétszer is gondolják meg a mászást!

Hasonló tartalmak

Admin mode