gasztró

5 szuper hely, ahol jót ehetsz Zebegényben

Szerzők

  • Nemes Nóra

2019. 09. 12. 17:45

A lassan hűvösödő ősz tökéletes időpont az 1-2 napos kirándulásokra, és a Dunakanyar tele van rejtett kincsekkel. A hétvégén Zebegényben rendezik meg a Sárkányfesztivált – ennek apropóján összegyűjtöttünk 5 helyet, ahol garantáltan jó a konyha!

Helyben kávézó

1/5

2627 Zebegény, Ország út 3.

Címkék

Két irányból is megközelíthetjük Zebegény első specialty kávézóját – a Duna-parti bicikliút vagy az országút felől. A pár hónapja nyílt kávézó és reggeliző igazi kis gyöngyszem, gyönyörű kilátással, remek ételekkel és italokkal. Három különböző pörkölésű stílust tartanak, van egy klasszikus olasz, egy világosabb specialty és egy félúton, azoknak, akik még nem döntöttek, hogy melyik stílust részesítik előnyben.

A kávét annyira tisztelik, hogy meleg reggelit, bundás kenyeret vagy rántottát például azért nem tartanak, mert elnyomnának a kávé illatát. Az ételválaszték reggeli stílusú, de egész nap rendelhetünk a szendvicsek, smoothie-k, sütik, vagy a helyi termelők alapanyaggaiból összerakott tálak közül. Attila, a hely egyik tulajdonosa elmondta, hogy a kávézó neve is azért Helyben, mert amit csak lehet, helyi termelőktől szereznek be – a zöldségektől kezdve a verhetetlen szörpökön át a kistermelői húsokig és sajtokig.

  • WLP-tipp: házi reggeli tál – helyi sonka, kolbász, sajt (2500 Ft)

Fotó: Szerk - We Love Budapest

Füstölgő Sarok BBQ

2/5

2627 Zebegény, Petőfi tér 15.

Címkék

Faludi Dani 2017 nyarán nyitotta meg Zebegény legdögösebb helyét a központban, a Kós Károly templom szomszédságában. Eredetileg egy grillezős helyet akart nyitni, de adatgyűjtés közben belefutott a BP BARbq-ba, és úgy döntött, hogy ő is felállítja a smokereket a Dunakanyarban, így Adorján Máriusz szakmai segítségével és sütőivel megnyitott a Füstölgő Sarok.

A helynek egyetlen szépséghibája van, a hétvégi nyitvatartás, de Dani szerint hét közben kevesebben vannak, és a 10 órán át készült húsokkal nehéz belőni a zebegényi hétköznapokat. A Füstölgő Sarok jellegénél fogva hűvösebb időben bezár, de érdemes követni őket a Facebookon, mert a téli hónapokban is tartanak pop-up eseményeket a megszokott helyen. A szezont áprilisban indítják a zebegényi Füst fesztiválon, onnanantól kezdve szeptember végéig minden hétvégén megtalálhatóak Zebegény központjában.

  • WLB-tipp: marhaszegy házi krumplival, káposztasalátával és kétféle szósszal (4800 Ft)

Fotó: Szerk - We Love Budapest

Élesztő Plázs

3/5

2627 Zebegény,

Címkék

A budapesti Élesztő kis testvére garantálja, hogy jó időben remek kézműves sörökkel találkozzunk a zebegényi Duna-parton. Mellé ötletes és cseppet sem kommersz grill melegszendvicsek közül válogathatunk vega vagy húsos verziókban. Az Élesztő Plázs több, mint egy parti kocsma, igazi közösségi tér, ahol tavasztól őszig koncertekkel és performanszokkal is találkozhatunk, nem beszélve arról, hogy remek csobbanási lehetőségek is vannak a kocsival szemben lévő parton.

A hírek szerint jövő tavasztól bővülnek, és a jól megszokott kocsi helyett fix bódé lesz az Élesztő Plázs központja. Tavaszi és őszi időszakban érdemes a Facebookon tájékozódni, mert főszezonon kívül a nyitvatartás változhat.

  • WLB-tipp: kolbászos-andzsikás grillszendvics (770 Ft)

Fotó: Szerk - We Love Budapest

Zebegényi Rétesház

4/5

2627 Zebegény, Kossuth Lajos út 33.

Címkék

A zebegényi fő utca végén álló Monarchia Rétesházban több mint 14 éve készítik a jobbnál jobb réteseket. A kis patakparti ház apró vendégterében főleg állva tudunk enni a pultnál, de jó időben az üzlet előtti rönkpadokra is leülhetünk. Egy rétesnél nagyon nehéz megállni, úgyhogy nyugodtan csomagoltassunk párat otthonra is.

A réteseket a saját konyhájukon készítik, és minden esetben frissen sütik. Az egyszerű almástól a káposztáson át az erdei gyümölcsösig sokféle békebeli rétest tartanak, és szerencsére nem esnek át a ló túloldalára. Szezonon kívül csak hét végén tartanak nyitva, úgyhogy tavasszal, ősszel érdemes a facebookon pontosítani látogatás előtt.

  • WLB-tipp: almás-fahéjas (330 Ft) 

Fotó: Natura Hill

Natura Hill

5/5

2627 Zebegény,

Címkék

Zebegény tetején, csodálatos környezetben vár minket a Natura Hill. A 2014 novemberében nyílt Natura különleges élmény mint szállás, mint a gasztronómia szemszögéből. A saját gazdasággal rendelkező, családi hely egészen új perspektívába helyezi a vidéki vendéglátást és a csúcsgasztrót. Fix étlapjuk nincs, napi ajánlat van délben (3 fogás) és este (4 fogásos degusztációs menü).

Az ételeket mindig az alapján állítják össze, hogy mi terem a konyhakertben, minek van szezonja, és mit kaptak reggel frissen a piacon. Emiatt nem tudunk csak úgy beesni az étterembe, legrosszabb esetben is pár órával korábban telefonálnunk kell – cserébe garantáltan friss és helyi alapanyagokból készült csúcsgasztró élményben lesz részünk.

Hasonló tartalmak