shopping

szerkesztés

5 szuper budapesti vintage bolt, ahol újra tudsz személyesen, de online is vásárolni

Szerzők

  • Bartha Dorka

2020. 05. 18. 16:05

A karantén alatt ugyan nem volt prioritás a ruhavásárlás, de azért ha a szívünkre tesszük a kezünket, bevallhatjuk, hogy az elmúlt hónapokban már eléggé hiányzott a kincsvadászat a kedvenc vintage és second hand boltjainkban. Szerencsére voltak olyan helyek, ahol online is nézelődhettünk, most pedig lassan mind újra kinyitnak.

Amíg pár éve még viszonylag szűk közösség vagy csoport küldetésének tűnt a tudatos ruhavásárlás, a fenntartható divat, az átláthatatlan beszállítói lánccal operáló fast fashionről való lemondás – addig mára szinte nincs olyan, aki ne hallott, olvasott volna ezekről az irányelvekről. Akik többre vágynak a fast fashion boltok kínálatánál, szeretik az egyediséget és/vagy figyelnek a környezetükre is, azok ma már tudatosan választják a megfizethető vintage és second hand boltokat.

Fotó: Forgács Zsuzsanna - We Love Budapest

Typo Showroom

1/5

1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 9.

Több Infó

Címkék

A Krúdy Gyula utcai Typo Showroomban gondosan válogatott női és férfi second hand ruhákat találunk. A sportos, Adidas Originals vagy régi olimpiák promós ruháin túl igazi nagy nevek, mint a Versace, a Marimekko is felbukkan, nem is beszélve a Burberry ballonkabátokról. A kínálat nemcsak igényes, de nagyon változatos és színes is, a szó szoros értelmében. A karantén alatt is naponta több ruha is felkerült a bolt Instagram-oldalára, ezek közül még pár várja gazdáját, de szerdán 11-kor a bolt is kinyit végre.

Fotó: Hagor Használt Ruha

Hagor

2/5

1067 Budapest, Teréz krt. 7

Címkék

A Teréz körúti Hagor kirakatán már akkor is többször megakadt a szemünk, amikor még maga a név nem csengett ismerősen. A boltnak több különlegessége is van: egyrészt nagy hangsúlyt fektetenek arra, hogy természetes anyagú ruhákat áruljanak, nyáron len, vászon, pamut, télen isteni kasmír- és gyapjúpulcsik sorakoznak a vállfákon. A másik különlegessége, hogy a családi vállalkozás újrahasznosító bolt is, mely bizományi rendszerben is működik, vagyis ruhabevétel is van náluk, ennek időpontjáról mindig előre szólnak a honlapjukon és a közösségimédia-felületeken is. A webshop kínálata hetente többször is frissül, és péntektől a bolt is nyitva, természetesen itt is érvényesek a szigorú szabályok – maszk, 1,5 méteres távolság, illetve próbálni még nem lehet, de a csereidőszakot meghosszabbították.

Fotó: Konfekció

Konfekció

3/5

1084, Budapest Víg utca 20.

Címkék

Oltai Kata Rákóczi téri butikja nemcsak azért ikonikus hely, mert a környék megújulásának egyik mozgatórugója volt, de az itt található darabok is igazán egyediek és különlegesek. A glam, trash, az egyedi készítésű darabok, pongyolák, otthonkák, a már megszűnt magyar ruhagyárak termékeinek kavalkádjában mindeki talál olyat, amely közel áll a stílusához, identitásához. Ahogy még a bolt nyitásakor írtuk, a Konfekció nagyszerűsége abban rejlik, hogy nem veszi magát komolyan, de valahol mégis átgondolt és felelősségteljes. Azóta ugyan költöztek, a mostani helyiség már jóval nagyobb, de a hely lelke és misszója változatlan. A bolt heti két nap már biztos nyitva, csütörtök-pénteken, illetve az Instára itt is mindig kerülnek föl szuper darabok. 

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

Szputnyik Shop

4/5

1074 Budapest, Dohány utca 20.

Több Infó

Régi motoros a budapesti vintage szcénában a Szputnyik, több üzletük is van szerte a városban. A boltokban komoly vintage szekciót találunk, férfi- és női darabokat is – zubbonyok, szoknyák, csodás színes blúzok, táskák, de a szezont követő cipőválaszték – Martens vagy épp Converse, Vans – is bőséges. A webshopjukban az új, streetwear jellegű cuccok mellett megtaláljuk a régebbi darabokat is, illetve hétfőtől a Dohány és a Király utcai boltok is nyitva állnak.

Fotó: LoveBug Vintage

LoveBug Vintage

5/5

1027 Budapest, Margit körút 62.

Több Infó

Címkék

A LoveBug Vintage-ben nagyon változatos a kínálat, a kis szériás, egyedi darabok mellett igazi ritkaságokat, különlegességeket is találhatunk: a ruhák mellett rengeteg ékszer, kiegészítő várja gazdáit. Retró Adidas pulcsik, susogós dzsekik, vintage farmerek, zenekaros pólók, meg persze az elmaradhatatlan Martens bakik és nyáron Birkenstock papucsok is felbukkannak a Margit körúti second hand kuckóban. A holmik nagyrészt külföldi bolhapiacokról, vintage vásárokról jönnek, szintén az egyedileg való leválogatás jegyében – így ömlesztett, kommersz áruba nem futhatunk bele. Az Instán is mindig találunk egy-egy izgalmas eladó darabot, amire le lehet csapni, de a héten végre már a bolt is kinyitott.

Hasonló tartalmak

Admin mode