szabadidő

szerkesztés

5 budapesti strand és fürdő, ahol a gyerekeket is szuper medencék, izgalmas csúszdák és játékok várják

Szerzők

  • Bartha Dorka

2020. 07. 31. 10:41

Jaj úgy élvezem én a strandot/ Ottan annyira szép és jó – jön a kánikula, végre felpörög a strandszezon – ráadásul nem egy helyen kedvezmények is várják a fürdőzőket. Összeszedtük, melyek a legjobb fürdők a családi, kisgyerekes hűsítő csobbanáshoz, még ha Bambi már nem is kapható.

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Palatinus Gyógy-, Strand - és Hullámfürdő

1/5

1138 Budapest, Margitsziget

Több Infó

Címkék

A klasszikus nagy strandok közül ugyan a legtöbbnél van valamilyen gyerekmedence, ám azokból már jóval kevesebbet találunk, ahol nem csak egy pancsolót hívnak a hangzatos gyerekvilágnak, és a sekély vizű medence mellett napvitorlák, vízi játékok, játszóterek, ne adj isten baba-mama szobák is a családok rendelkezésére állnak.
 
 
A főváros legrégebbi szabadtéri strandfürdője 1921-ban nyitott meg hivatalosan, és hamar óriási népszerűségre tett szert a városlakók körében – ez a pár évvel ezelőtti felújítása és bővítése után csak nőtt.  Ami miatt gyerekkorukban is imádtuk, az hatalmas csúszdaparkja, olyan fantázianevekkel, mint a varázs alagút, az anakonda, a kamikaze és a turbó. De a kisebbekre is gondoltak – nekik készült a kalózos tematikájú külső gyerekmedence és az új fedett részben is egy már totyogó kortól biztonságos pancsoló. Ha már mazsolára áztak a gyerekek a vízben, akkor klasszik gumiburkolatos játszótér is várja őket, ahol játszóvár, mászófalak, csúszdák, különböző készségfejlesztő és ügyességi játékok sorakoznak, valamint egy vizes terepasztalt is találunk.
 
Árak (hétközben/hétvégén):
Gyerekbelépő (3-14 éves korig): 2500/3000 forint
4 fős családi jegy, minimum két gyerekkel: 8900/10 200 forint
 

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Dagály Fürdő

2/5

1138 Budapest, Népfürdő utca 36.

Több Infó

Címkék

A szintén pár éve átalakított és felújított Dagály strandon is szuper gyerek részleget alakítottak ki. A legkisebbeknek épült egy vízágyús-párakapus gumiborítású játszópark, valamint az Árpád híd felőli végében egy kalózos játszótér is. A strand ezen részében találhatóak a sportpályák is: kosár- és strandröplabda, focipályák, valamint egy kültéri fitneszpark is. A medencék közül van egy gyerekekre méretezett sekély tanmedence, valamint az általunk csak tengeriszörnyesnek (mozaikkal borított kígyók talán) pancsoló, ami fölé mostanra napvitorlák is kerültek.

Árak (hétközben/hétvégén)
Gyerekbelépő (3-14 éves korig): 2000/ 2500 forint
4 fős családi jegy (2 felnőtt, 2 gyermek): 7000/8000 forint, de többféle kombináció is van. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

3/5

1141 Budapest, Egressy út 178.

Több Infó

Címkék

A város legifjabb fürdője, amely 2016-ban átesett egy kisebb ráncfelvarráson – a gyerekrészleg itt is elég izgalmas a medencébe elhelyezett mindenféle lényekkel és játékokkal, minicsúszdáival. És itt is figyeltek rá, hogy napvitorla árnyékolja a pancsoló kicsiket. Ha pedig már túl sok volt a vízből, akkor egy új játszótéren is lehet kicsi őrjöngeni.


Árak (hétközben/hétvégén)
Gyerekbelépő (3-14 éves korig): 2500/2800 forint
4 fős családi jegy (2 felnőtt, 2 gyermek): 8300/9200 forint, de többféle kombináció is van.

Fotó: Major Kata - We Love Budapest

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

4/5

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.

Több Infó

Címkék


A klasszik kültéri strandok mellett kihagyhatatlan a listából a két éve a csillaghegyi strand területén felhúzott fürdő épülete is, amiben a gyerekparadicsom névre keresztelt vizes játszóház is épült. Itt egy teljes szint a gyerekeké, ahol nemcsak a színes dizájnra figyeltek, de van gyerekmosdó, pelenkázó helyiség és baba-mama részleg is. A medencék terén is nagy a változatosság, az extra sekély babapancsoló mellett van egy a nagyobb, akár iskoláskorú gyerekeknek ideális medence két csúszdával és egy sodrófolyosóval. Ám az igazi sztárok a hatalmas csúszdák, melyeket azonban csak nyolc éves kortól használhatóak. A leghosszabb az épület tetejéről induló piros UFO de már az alsóbb szintekről is kanyarognak színes csúszdák.

Árak (hétközben/hétvégén)
Gyerek (3-14 éves korig) 1900/2100 forint
4 fős családi jegy, két gyerekkel: 6300/7100 forint

Fotó: Aquaworld Budapest

Aquaworld Resort Budapest

5/5

1044 Íves utca 16.

Címkék

A trópusok világát és az Angkor Wat-i romtemplom idéző hatalmas komplexum is igazi gyerekparadicsom, ha a medencék és csúszdák számát tekintjük. A belső, változó mélységű gyerekmedence mellett a nyári szezonban két külső pancsoló is működik, egy a legkisebbeknek vízigombával és minicsúszdával, egy pedig a nagyobbaknak, ahol lehet szabadon labdázni, fröcskölni is anélkül, rosszalló tekintetek kísérnék minden mozdulatukat.
 
Emmellett egy vizes játszótér, az Aqua Spray Park is helyet kapott itt, és persze itt sem feledhetjük a csúszdaparkot, ahol olyan fatázianevekkel találkozhatunk, mint a Hegyi patak, Hagymacsúszda, UFO, Kamikaze, Forgószél. Ám ezekre is szigorú előírások vonatkoznak, a magasságkorlát itt is érvényes, van amelyiket csak 130 cm, máshol pedig 140 cm fölött szabad használni.

Árak
Gyerekbelépő (3-10 éves korig): 3190 forint
4 fős családi jegy (2 felnőtt, 2 gyermek): 16 990 forint, de többféle kombináció is van.

Indulás előtt érdemes megnézni az adott fürdők honlapját is, mert több helyen július, de van ahol a nyár végiéig különleges akciókkal várják a fürdőzőket, ami jelentős kedvezményt jelent a jegyárak tekintetében is.

Hasonló tartalmak

Admin mode