Van valami a buborékban, ugyanis egy különleges alkalomkor eldurrantani egy pezsgőt, egy nehéz nap után felszisszenteni egy sört vagy békésen elkortyolgatni egy koktélt a barátainkkal mind rendkívül jó érzés. És bármilyen buborékra vágyunk is, a champagne-tól kezdve a pezsgőn, a caván, a koktélokon vagy a kézműves sörökön át, minden alkalomra és szomjúságra találunk megoldást. Összeszedtük néhány kedvenc helyünket, ahol igazán jólesik egy bubis itallal koccintani.

Doppio

A Doppióban az az igazán jó, hogy kettő az egyben élményt nyújt: ha egy  jó pizzára vagy pastára vágyunk, bármikor betérhetünk a Doppio Kitchenbe a Kecskeméti utcában, de nem csak Olaszországba kalandozhatunk el a gasztronómiai élmények mentén, ugyanis a mellette lévő Doppio Cocktail & Wine Barban belekóstolhatunk a francia pezsgők, a spanyol cavák, a natúr pét-natok, a különleges hazai borok, valamint a signature-koktélok világába is. A pultban sorakozó pezsgőkínálat nem tudja nem megragadni a szemünket, a választáshoz pedig most adunk egy kis segítséget. Bármikor kitűnő élményt nyújt itt a Perelada Brut Rosé Cava, ami egy 15 hónapig érlelt, palackos erjesztésű minőségi száraz rozé pezsgő, illetve a Valenciából származó Hoya de Cadenas Cava száraz pezsgő, amit pedig 10 hónapig érlelnek palackban. Ha inkább proseccóra vágynánk, a Ca`Marian Prosecco Superiore DOCG italt, ha egy igazán funky borra, az Orsogna (biodinamikus pincészet) Pecorino Pét-Nat Spumante habzóborát, ha pedig megkóstolnánk a ház non-vintage alapcuvéejét, amely öt évjárat háziasításából készült, akkor a Pierre Gimonnet Brut Champagne Cuis 1-er Cru-t ajánljuk. (x)

További infókat itt találtok.

Sophisto

Sophisto Champagne Bar tavaly ősszel pezsdítette fel a Szent István-bazilika környékét jobbnál jobb  proseccókkal, champagne-okkal, cavákkal és pezsgőkkel, amiket hozzájuk passzoló brunch- és vacsorafogásokkal kóstolhatunk. Kint a teraszon puha plédekbe burkolózva élvezhetjük a panorámát, odabent pedig pezsgőszínek és palackzöldek várnak, egy kis arannyal megbolondítva. A Sophistóban reggeltől estig mehet a pezsgőzés, ugyanis a napot indíthatjuk rögtön egy finom pezsgőkoktéllal a reggelinkhez, este pedig felfedezhetjük Fóti Gyula head sommelier és Szik Mátyás háromszoros magyar bajnok sommelier italválogatását, amiben mindent megtalálunk, ami finom és habzik: beleértve a pezsgő mindenféle változatát a spanyol caváktól francia crémant-okon át az új-zélandi tételekig, az Ausztriából érkező zöldveltelini-pezsgőtHenri Giraud Hommage au Pinot Noir nevű tételét, pét-natokat és kisebb, valamint Magyarországon még ismeretlen nagyobb pincék különleges, limitált tételeit is.

További infókat itt találtok.

Vakvarjú Csónakház

VakVarjú Csónakház a Duna hullámainak közvetlen közelségével csábít hangulatos kikapcsolódásra. A téliesített terasz romantikáját csak fokozza a  karnyújtásnyira lévő folyó , az esténként az asztalon pislákoló mécsesek és Pálinkás Zsolt séf ételei, amelyeket a kiemelkedő borkínálat (benne a legizgalmasabb buborékos italokkal) egészít ki. Itt ihatunk különböző  pét-natokat, amelyeket egy speciális, hazai találmányú bontóval nyitnak ki előttünk, így testközelből láthatjuk, hogy a palackban lévő nagy nyomás ellenére az ital mégsem fröcsköl ki, a benne lévő seprő pedig egyenletesen keveredik el. A választáshoz bármikor kérhetünk segítséget, de mi a kortyonként változó, őszibarackos, birsalmás, mandarinos aromákkal bíró  Csobánci Bormanufaktúra hárslevelű pét-natját ajánljuk leginkább. Emellett alkoholmentes italokat is találunk, például  sárgabarackos-rozmaringos alkoholmentes fröccsöt vagy  Driver Spritzet, azaz alkoholmentes Aperol Spritzet, ha pedig valami édesre vágynánk, bodzapezsgőt  is kóstolhatunk. (x)

További infókat itt találtok.

SOLID Budapest

A Királyi Pál utca fölé magasodik a  SOLID rooftop bar  napfényes télikertje (amit nyáron hűtenek, télen fűtenek), ahol csodálatos panorámával körülvéve koccinthatjuk össze poharainkat. Az italkínálat azorganikus és a klasszikus boroktól kezdve egészen a grower champagne-okig terjed (ezek jellemzően pár hektáros családi birtokok pezsgői, melyek kisebb mennyiségben, saját területről, saját művelésű szőlőből készülnek). Az italok mellé pedig tökéletesen párosíthatók a konyha „bar finger foodjai”, melyek gyakorlatilag tapasokat jelentenek. A választásban, hogy mi egészíti ki leginkább a naplemente és a Szabadság-szobor látványát, kérhetünk segítséget a sommelier-től, de például a pinot színlevéből és első préslevéből készült  Philipponnat Blanc De Noirs Extra Brut-vel vagy egy olasz  Ferrari Riserva Lunellivel nem igazán fogunk mellé.

További infókat itt találtok.

Hélium Drink Bár

Ha már járt valaki a Hélium Drink Bárban a Móriczon, biztosan nem felejti el a  hatalmas, kivilágított, egyedi tervezésű polcrendszert  a pult mögött, amiről a két vérbeli vendéglátós tulaj létrára felmászva veszi le nekünk a jobbnál jobb italokat – melyekből egyébként  több száz sorakozik itt. Legszívesebben mindig a legfelső polcról választanánk valamit, mert annyira menő. De viccet félretéve, bármilyen bubis italt innánk is, ha valahol, a Héliumban tényleg érdemes kikérni a két barman, Purgai Gábor és Tóbi László véleményét, ugyanis szeretik a vendégeket, és lelkesen segítenek megfejteni, hogy kinek mi fog ízleni, és általában jól bele is trafálnak. Ez magában is egy pezsdítő élmény. Ugyan itt főleg a spiritek és a párlatok kapnak reflektorfényt, azért vannak jó  sörök, borok és pezsgők is, melyek közül Laci és Gábor szívesen segít majd választani.

További infókat itt találtok.

Centrál Grand Café & Bar

Ha pedig egy igazán ikonikus helyen szürcsölgetnénk a választott buborékos italunkat, arra Budapest egyik legrégebbi kávéháza, a Centrál ad lehetőséget. Ugyan a Centrál, ahol többek között Ady, Kosztolányi, Tóth Árpád, Pilinszky, Örkény és Szabó Magda is megfordult, többször is átalakult az elmúlt évek során, a falai között még mindig őrzi a századforduló bohém, pezsgő hangulatát. Ha most épp nem kávéznánk, ahogy egykor irodalmi nagyjaink tették, a  champagne-bárból  rengetegféle  minőségi pezsgőprosecco és bor  közül választhatunk. Ha például lazacrózsaszín pezsgőt innánk, akkor van Laurent-Perrier rozé habzóbor, ha pedig visszafogottabb gyöngyözésre vágyunk, akkor kérhetünk például Azienda Fidora – Prosecco Frizzantét.

További infókat itt találtok.

Címkék