Biliárd, darts, csocsó és újabban a sörpong – talán ezek a legnépszerűbb kocsmasportjátékok, melyek kimondottan feldobnak egy sörözős estét. Amit persze eleve építhetünk e vidám tevékenységre is, a sör vagy a bor, vagyis úgy általában az ital pedig csak kiegészíti a másképp sportos testedzést. Csocsót találni a legtöbb szórakozóhelyen, mi viszont most összegyűjtöttünk néhányat azok közül, ahol szinte minden megtalálható a felsoroltak közül.

1/10

Morrison's 2

A méltán népszerű Morrison's 2 az éjszakai szórakozóhelyekhez illő módon este 6-tól reggel 6-ig tart nyitva hétfőtől szombatig, a belépés pedig 21 óráig ingyenes. Összesen 7 tánctéren megy egyszerre a bulizás, néhány napon pedig karaokepartik is vannak. Na de vajon mit kapunk, ha kocsmasportolnánk? Jó pár biliárdasztalt, csocsót és számtalan sörpong asztalt is. Utóbbinál, mint ahogy a neve utal rá, fontos szerep jut a sörnek is, úgyhogy pláne óvatosan vágjunk bele, nehogy aztán másnap izomláz legyen a dologból. (x)

2/10

Atlantisz Bisztró & Biliárd

A Vígszínháztól pár lépésre, pontosabban sörpongdobásnyira, a Hegedűs Gyula utca elején, a Vígszínház utcával közös sarkán találjuk a helyet. Itt sosincs megállás, hanem minden egyes nap dél és éjfél között várják a vendégeket, kivéve pénteken és szombaton, mert akkor éjjel 2-ig mehet a kocsmasport. Erre pedig bőven van is lehetőség. Két biliárdtermükben összesen 7 asztal, valamint 3 darts és 2 csocsó található.

3/10

ROOM Biliárd & Bisztró

Maradva a XIII. kerületben, ballagjunk tovább a Hegedűs Gyula utcán végig, egészen a Gogol utcáig, mert a találkozásuknál találjuk ezt a helyiek körében rendkívül népszerű biliárdklubot. Ez a hely is nyitva van a hét minden napján, déltől éjfélig. Itt csak és kizárólag biliárdozni lehet, összesen négy Brunswick típusú versenyasztalnál. Arra is van lehetőség, hogy zavartalan körülmények között játszunk: a kibérelhető privát biliárdszobában VIP-versenyasztal várja az igazi dákóbajnokokat. 

4/10

Füge Udvar

A mindennap délután 16 órától hajnal 4-ig nyitva álló, 1200 négyzetméteren elterülő helyre nincs belépő, ráadásul csütörtök és péntek este koncertek várják a bulistákat, és ha még nő is az ember meg kispéntek van, akkor két ingyen elfogyasztható lonk drinket is kap. De még mindig nem ez a legfőbb vonzereje a helynek, hanem az óriás játéklabirintus. A választék több mint bőséges: biliárd, pingpong, léghoki, csocsó, flipper, darts, box-, tánc- és gitárgép várja a Fügébe betérő vendégeket. (x)

5/10

Íjász Söröző És Pizzéria

A hely, ami egyszerre söröző, pizzéria, koktélbár és kocsmasportklub igazi legenda a Nyugati pályaudvar árnyékában, a Váci út elején. Nemcsak híres, de egy időben még hírhedt hely is volt, és aki Budapesten járt már kocsmában legalább egyszer, az biztosan volt már itt. A biliárd meg a csocsó alapjátékok a helyen, de dartsozni is lehet, sőt régebben volt pókerasztal is, nem beszélve az íjazásról. 

6/10

Black Pool

A Ferencváros mozgalmasabb részén, a Kálvin térhez közel fekvő hely is régóta a kocsmasportkedvelők szolgálatában áll. Kétféle játék űzhető itt gátlások nélkül: a biliárd és a darts, előbbihez 4 asztal, utóbbihoz 3 gép áll rendelkezésre. A környezet barátságos, a játékterem pedig tényleg bárhonnan gyorsan és könnyen megközelíthető. A Black Poolra egyébként a kollégiumok közelsége miatt jellemző a fiatalos egyetemista közönség. 

7/10

Katakomba

Ha van a dartsozásnak Mekkája Budapest belvárosában, akkor ez a VI. kerületi hely az egyik. A még fiatalnak mondható sportpub 2021-ben nyitott meg. Több teremben összesen 16 profi dartspálya várja a kocsmasport szerelmeseit, és pihenésképpen még csocsózásra is van lehetőség. Mindezt vasárnap kivéltelével mindennap déltől éjfélig, hétvégén kicsit tovább tehetjük meg. Jó időben a teraszon is üldögélhetünk, egyébként pedig ha valami sportközvetítést néznénk egy pohár jóféle itallal, az is simán megoldható a Katakombában. 

8/10

Titkos Darts Club

A darts másik Mekkája a XIII. kerületben található, a Váci út és a Katona József utca találkozásánál lévő pincehelyiségben, ami előtt egyébként simán el lehet sétálni anélkül, hogy észrevennénk – talán ezért lett a neve az, ami. A hosszú teremben egymás mellett állnak a dartspályák, melyekből természetesen meglehetősen sok van. De akkor sincs nagy gond, ha inkább biliárdozna az ember, merthogy abból is van pár asztal. De azért az első a darts!

9/10

Stifler Ház

A mindennap nyitva tartó helyen délután 17 órkakor indul be az élet, és meg sem pihen reggel 6-ig. Belépő nincs, ellenben van 3 tánctér különböző zenékkel, meccsnézéshez óriás LED-fal, több tévékészülék és privát beülős boxok is. Na de kocsmasportolni jöttünk, és szerencsére arra is bőven van lehetőségünk: a biliárdteremben összesen 10 asztal áll, de flipperezhetünk meg csocsózhatunk is. (x)

10/10

Noiret Biliárd és Darts Szalon

 A VI. kerületi hely is a régi motorosok közé tartozik. Semmit sem bízva a véletlenre ők mindennap nyitva vannak, ráadásul már délelőtt 10 órától éjjel 4-ig, kivéve vasárnap, mert akkor csak 2-ig engedélyezett itt a kocsmajáték-szenvedély gyakorlása. Itt is találni bőven biliárdasztalt meg dartspályát, sőt jó pár csocsó is van. Egyszóval, bátran kiadható még egy nagyobb társaságnak is a jelszó, amikor belépnek: kocsmasportra fel!

Címkék