Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

Házi jégkrém, affogato, jégnyalóka – 5 hely hűsítő édességekkel

Ki mondta, hogy a hűvös-jeges desszertek okvetlenül gombócformátumúak? Ismerünk további megoldásokat is, melyek jól jönnek majd a kánikulában, és még azokat is felvillanyozzák, akik annyira nem nagy rajongói például a főzött fagylaltnak. Jöjjön öt különlegesség, lelőhelyekkel együtt.

1/5

gian

A Haris közben található Giandóban a két teli fagyispult mellett egy másik jégszekrény is meg van pakolva finomságokkal. Viszont ezek csokoládéba mártott fagyik, jégbonbonok, sőt, a saját fagyiszendvicsük is harapásra vár: két keksz közé teszik a fagyit, az egyik vége pedig csokiborítást is kap. 

2/5

anju

2016 óta foghatjuk a kezünkben az Anjuna mutatós, ízletes és természetes jégkrémeit, amik szakítanak mindazzal, amit az ipari jégkrémekről tudunk. Nincs színezék, adalék, csak a tiszta gyümölcsök, fűszerek, területszelektált csokoládék, magvak és aszalványok. Bár már kereskedelmi forgalomban is vannak Anjuna desszertek, azért a helyben finiselt csokis, magvakkal szórt változatoknál nincs jobb. Budapesten a Pozsonyi úton, a Lövőház utcában és a Sas utcában juthatunk hozzá, és Balatonfüreden is van egy üzletük. 

3/5

babka

A Pozsonyi út kedves delije minden szezonra készül valami extrával, és ez most, nyáron sincs másképp. Egész jegeskávé-kollekciót állítottak össze, melyek között cascara negronit, pink velvet cold brew-t is találunk, de nekünk a gyönyörűen prezentált affogatóra esik most a választásunk. Ez lényegében egy kávéba fojtott házi vaníliafagylalt, ami egyszerre stílusos édesség, remek kávé és koffeinbomba, kifejezetten a Babka Delire hangolva. 

4/5

Madhouse

Piszkor Norbert fontos küldetést teljesít a MADHOUSE-ban: olyan kreatív fogásokkal készül szezonról szezonra, amelyek bisztróvá emelik a sörözőt, amelyek miatt nemcsak koccintani érkezünk, hanem jóllakni is. Remekül eltalált a stílus, és szeretjük, hogy a sört vagy a malátát sokszor belecsempészik a menübe, főleg például a desszertek területén. Komlóval ízesített vaníliajégkrémük közepében málnával, étcsokoládés ostyatörettel bevonva liofilizált málnával és fehércsokoládé-porral lesz teljes. Ez az IPA jégkrém!

5/5

Pataki Cukrászda

Az érdi Pataki Cukrászdában sem csak sütikből és fagyikból lehet válogatni, elkészítették a sajátos briósukat, ami forrón érkezik, de a közepébe hűs fagylaltot rejtettek. Olyan, akár egy édes melegszendvics, a legjobb meglepetéssel: kedvenc fagyinkkal a közepén. Mi vaníliát, csokoládét vagy pisztáciát választanánk bele. Borongósabb napokon – egy kicsit unortodox módra – akár reggelire is elfogyasztanánk az egyedi édességet. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Lost in Balagan with Elysian

Március 6-án a Balagan és Elysian együttműködését követhetjük és kóstolhatjuk végig. A zero waste égisze alatt megszervezett esemény a konyhán „leeső” alapanyagokra épül. Szabó Máté és az Elysian csapata az előző napokban szárít, fermentál, kóstol, hogy a nagy napon, este hét órától átvegyék az irányítást a pultban. Az összetevők között szerepel például füge, gorgonzola, cukkini és kesudió, úgyhogy biztosan különleges ízvilágú koktélokra számíthatunk.

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Neked ajánlott

A