Ki mondta, hogy a hűvös-jeges desszertek okvetlenül gombócformátumúak? Ismerünk további megoldásokat is, melyek jól jönnek majd a kánikulában, és még azokat is felvillanyozzák, akik annyira nem nagy rajongói például a főzött fagylaltnak. Jöjjön öt különlegesség, lelőhelyekkel együtt.

1/5

gian

A Haris közben található Giandóban a két teli fagyispult mellett egy másik jégszekrény is meg van pakolva finomságokkal. Viszont ezek csokoládéba mártott fagyik, jégbonbonok, sőt, a saját fagyiszendvicsük is harapásra vár: két keksz közé teszik a fagyit, az egyik vége pedig csokiborítást is kap. 

2/5

anju

2016 óta foghatjuk a kezünkben az Anjuna mutatós, ízletes és természetes jégkrémeit, amik szakítanak mindazzal, amit az ipari jégkrémekről tudunk. Nincs színezék, adalék, csak a tiszta gyümölcsök, fűszerek, területszelektált csokoládék, magvak és aszalványok. Bár már kereskedelmi forgalomban is vannak Anjuna desszertek, azért a helyben finiselt csokis, magvakkal szórt változatoknál nincs jobb. Budapesten a Pozsonyi úton, a Lövőház utcában és a Sas utcában juthatunk hozzá, és Balatonfüreden is van egy üzletük. 

3/5

babka

A Pozsonyi út kedves delije minden szezonra készül valami extrával, és ez most, nyáron sincs másképp. Egész jegeskávé-kollekciót állítottak össze, melyek között cascara negronit, pink velvet cold brew-t is találunk, de nekünk a gyönyörűen prezentált affogatóra esik most a választásunk. Ez lényegében egy kávéba fojtott házi vaníliafagylalt, ami egyszerre stílusos édesség, remek kávé és koffeinbomba, kifejezetten a Babka Delire hangolva. 

4/5

Madhouse

Piszkor Norbert fontos küldetést teljesít a MADHOUSE-ban: olyan kreatív fogásokkal készül szezonról szezonra, amelyek bisztróvá emelik a sörözőt, amelyek miatt nemcsak koccintani érkezünk, hanem jóllakni is. Remekül eltalált a stílus, és szeretjük, hogy a sört vagy a malátát sokszor belecsempészik a menübe, főleg például a desszertek területén. Komlóval ízesített vaníliajégkrémük közepében málnával, étcsokoládés ostyatörettel bevonva liofilizált málnával és fehércsokoládé-porral lesz teljes. Ez az IPA jégkrém!

5/5

Pataki Cukrászda

Az érdi Pataki Cukrászdában sem csak sütikből és fagyikból lehet válogatni, elkészítették a sajátos briósukat, ami forrón érkezik, de a közepébe hűs fagylaltot rejtettek. Olyan, akár egy édes melegszendvics, a legjobb meglepetéssel: kedvenc fagyinkkal a közepén. Mi vaníliát, csokoládét vagy pisztáciát választanánk bele. Borongósabb napokon – egy kicsit unortodox módra – akár reggelire is elfogyasztanánk az egyedi édességet. 

Címkék