Szinte érezni a levegőben, hogy mindjárt itt a nyár, és már nincs messze a vakáció, azonban a legtöbben még extra fokozaton hajszoljuk a munkát. Ilyenkor a baráti találkozókat is nehezebb összeegyeztetni, ha pedig sikerül, általában hétköznap délután vagy este tudunk összeülni. Ahhoz, hogy megkönnyítsük ezeket a napokat, most a kedvenc helyeinket ajánljuk, hogy nektek már ne kelljen azon gondolkozni, merre induljatok el, legyen szó a Népsziget dunai panorámájáról, piknikről a város szívében vagy szórakozásról szabadtéren. Ráadásul azon sem kell aggódni, ha nehezen indulna a másnap reggel, erre is hoztunk egy klassz tippet!

1/5

Vízpart mellett a Népszigeten

Ha szuper vízparti helyszínt keresünk, de már unjuk a Margitszigetet vagy a Római-partot, akkor érdemes a Népsziget felé venni az irányt, ahol az Északi összekötő vasúti híd lábánál egymás mellett sorakoznak a jobbnál jobb helyek: a Perem, a Kabin és a Wasser. Vadregényes vízparti romantika, naplementébe nyúló DJ-szettek és akusztikus koncertek várnak ránk, ráadásul hétköznap is érdemes a Népsziget felé venni az irányt, mert akkor elkerülhetjük a hétvégi zsúfoltságot. A Duna-part közvetlen közelében elterülő szabadtéri helyszíneken pedig kiszakadhatunk a városi nyüzsgésből, és ha csak egy délután erejéig, de úgy érezhetjük magunkat, mintha már nyaralnánk.

2/5

Lazítás a város felett

A budapesti panoráma világszinten is verhetetlen, így ha szeretnénk feldobni a hétköznapokat, akkor vegyük az irányt a város magaslatai felé. Az egyik titkos favoritunk a II. kerültben, a Gül Baba türbéjén is túl van, ez pedig a Mansfeld Péter park, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra, a parkocska padjai pedig egy délutáni piknikre csábítanak. Másik kedvenc piknikhelyünk a város felett a Gellért-hegy oldalában található Filozófusok kertje. Ha pedig csak a hétköznap estéken tudunk időt szakítani a baráti találkozókra, de vágyunk az extrább, panorámás helyszínekre, akkor olyan szuper rooftop bárok közül válogathatunk, mint a Mammut tetején található Élesztő Terasz, melyet a sörkedvelőknek ajánlunk, a Monkey Étterem a Várkert Bazár felett vagy a Matild Palace tetején rejtőzködő The Duchess, mely elegáns esti koktélozásra csábít.

3/5

Szórakozás szabadtéren

Budapesten számos olyan szabadtéri buli- és koncerthelyszínt találunk, ahol hétköznap este is remekül mulathatunk, ráadásul már úgy tűnik az eső sem fogja elmosni a programokat. Ha Budán keresgélünk, akkor a Kobuci Kert az egyik favoritunk. Óbuda szívében, a Fő téren álló Zichy-kastély udvarában található hangulatos, árnyas hely áprilistól szeptemberig várja a vendégeket. Érdemes ellátogatni a Dürer Kertbe is, a budapesti szabadtéri helyek alterparadicsoma évek óta megbízható helyszín. Ha inkább a vízre vágyunk, akkor az A38 Hajó tetőteraszán is remek bulik várnak ránk. Ha pedig Pest, akkor vegyük az irányt a Lánchíd lábánál található PONTOON felé, mely pár év alatt meghatározó tényezővé vált a tavasztól őszig nyitva tartó kültéri szórakozóhelyek között.

Plusz egy tipp, ha hosszúra nyúlna az este:


Jó ha tudjuk: nem kell mindig nemet mondanunk a barátainkkal töltött estékre még egy fárasztó munkanap után sem. Vannak olyan termékek, melyek abban segíthetnek, hogy frissen ébredjünk akkor is, ha hosszúra nyúlt a programjaink sora. Ilyen a svéd de Faire Medical által 30 éves kutatómunkával fejlesztett étrend-kiegészítő, a Myrkl. Az ilyen termékek azoknak lehetnek hasznosak, akik olyan aktív életet élnek, amilyenben a mindennapok mókuskerekéből nehéz kiszakadni, mint például a fiatal szülők, vagy az aktívan dolgozók. Szedését elsősorban azoknak javasolják, akik rendszeresen vesznek részt társasági eseményeken, esetleg épp hétköznap lazítanának a baráti társasággal. Kapható a doclabor.hu webshopban és a Kulcs Patikákban.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.  

4/5

Piknik a szabadban

Ha piknikezős helyek után kutatunk, akkor érdemes a belvárosban nézelődni. Az egyik kedvencünk a margitszigeti nagy rét, ahová tényleg csak pár pokróc kell, némi elemózsia és ital, na meg a jó társaság. Itt akár letáborozhatunk egy árnyas fa alatt, vagy tanyázhatunk a Zenélő Szökőkút közelében, melyből idén olyan slágerek csendülnek fel, mint a Wellhellótól a Rakpart vagy az Animal Cannibalstől a Budapest nyáron sokkal szabadabb. Ha a város még frekventáltabb részén szeretnénk élvezni egy kis falatnyi természetet, akkor a Nehru partot ajánljuk, ahol Bálna tövében még a Gellért-hegyre nyíló panorámát is megcsodálhatjuk. Ha pedig inkább beülnénk valahova, mégis piknikhangulatot keresünk, akkor az óbudai Selyemgombolyítóban található Mad Garden Budát vagy az új helyre költöző Kertemet érdemes meglátogatnunk.

5/5

Hangulatos teraszok

Ha beindul a jó idő, akkor nincs megállás Budapesten, sorra nyitják meg kapuikat a jobbnál jobb teraszos helyek, melyek kiválóak a hétköznap esti lazításhoz. Egyik régi-új kedvencünk a Feneketlen tó közelében található Este11, ahol a fákat színes fények díszítik, az italkínálat és az egyedi koktélok mellett pedig már csak a street food jellegű ételek és a szabadtéren sült steakek a jobbak. Ha elegánsabb helyet keresünk, akkor az egyik klasszikus kedvencünk a Centrál Kávéház, melynek teraszán kiváló gin-tonikok és pezsgők várnak ránk. Ha valami bohémabbra vágyunk, akkor irány a Tereza, ahol hétfőnként és csütörtökönként szuper akciókat találunk, ráadásul keddenként ott a Taco Tuesday. Ha inkább a retró életérzést keressük, akkor irány a Városliget, ahol a Pántlika egyenesen telitalálat, burger és fröccs vár a kockás viaszosvásznon. 

 A cikk megjelenését a de Faire Medical AB, Svédország támogatta.

Címkék