Az esős napoknak vége, derűs meleg nyárra számíthatunk, érdemes tehát elindulni az éledező Római-part felé. Bírjuk a környék hekkezőit és büféit is, de ezek mellett már van több olyan helyszín, amely különlegesebb szórakozást is kínál. A Rómaiban éppen az a legszuperebb, ahogy a régi és az új elemek keverednek, és utolérhetetlen lazaságban forrnak egybe. Ha valaki itt nem talál olyan helyet, ahova szívesen visszatérne, akkor vele van a baj. Mutatjuk a mi kedvenceinket.

1/10

Fellini

A szabadtéri helyek egyik első fecskéje idén a Fellini volt, és talán nem mi voltunk az egyetlenek, akik nagyon vártuk, hogy nyisson. Az Országúton díszleteit megidéző evős-lazulós helyen lábunkat a Dunába lógatva az instant szabadság érzését élhetjük át. Lesz idén is kertmozi (júniustól kell figyelni), péntekenként pedig koncertek. A Duna most elég magasan áll, ezért a bisztró előtti homokos plázs még kicsi, a terasz asztalaitól azonban így még csodásabb szemlélni a vizet. 

További infók itt.  


2/10

Nap Bácsi

A Fellini mellett található, hasonlóan fesztelen, finomak az ételek és az italok, és itt is kellemesen chillezgethetünk a Duna-parton. A víz mellett szaladgálva a gyerekek szintén szuperül érezhetik magukat, az ételek közül a kedvencünk még mindig a hermelin, a pácolt camembert sajt. A homokos part most nem túl nagy, ettől azonban csak még méltóságteljesebbnek tűnik, ahogy hömpölyög a Duna. 


További infók itt.  

3/10

Evezős Sörkert

Az Evezős Sörkert már három évtizede várja a Rómaira kirándulókat, régóta tudjuk, hogy itt jó helyen járunk, ha finom hekket és jéghideg sört szeretnénk fogyasztani. Csodás italok és mindig friss, finom ételek, a Duna közelsége és a gyönyörű panoráma is segítenek a minél üdítőbb lazulásban. Az étlap idén az ismert, klasszikus fogások mellett ízletes újdonságoktól válik még színesebbé. Olyan finomságokra számíthatunk, mint az olívás grillezett tőkehal, a csirkeburger, a klasszik marhahúsos burger, a halburger és a minitúrógombóc-kosár. Az új itallap főszereplői a kézműves sörök, itt a Rizmajer csepeli sörfőzde kínálatával erősítenek, de jó minőségű borok és néhány prémiumkategóriájú rövidital is vár bennünket. A melegebb nyári estéken pedig élő zenés koncertek emelik majd a hangulatot. (x)


További infók itt.  

4/10

Bp BARbq

Sportosan elegáns lazaság a Rómain, amit fatüzeléssel, lassú tűzön sült szaftos húsok, faszenes grillen készült burgerek, jéghideg koktélok és sörök, nem utolsósorban pedig a csodás dunai panoráma tesz teljessé. Serényi Zsolt séf és Urbán Roland bartender az Akácfa utcai Bp BARbq után bevette a Rómait is, és immár három éve kényezteti finom BBQ-fogásokkal a vendégeket.

További infók itt.  

5/10

Miamor udvar

Élményekkel teli időtöltést kínál a Miamor, ahol nemcsak a gasztronómiai kínálat széles körű, hanem a szórakozási lehetőségek is. Két strandröpipálya és egy műfüves focipálya várja a mozogni vágyókat, de akkor is érdemes kilátogatni, ha a hatalmas ledes kivetítőkön csak néznénk a sportokat. A gyerekeknek szintén sokféle programmal kedveskednek, de a kicsik ezenkívül egy jókora játszótéren is kiengedhetik a felesleges energiát. A gasztronómiai kínálat gazdag, vegán finomságok és pho leves, fagyi és jéghideg sörök várnak minket a Miamorban. 

További infók itt.  

6/10

Garden Placc

Még nem kapcsolt teljes sebességre a Garden Placc, de hétvégén már élvezhetjük a szaftos hambik ínycsiklandó csónakházát, ahova mezítláb is felcsattoghatunk a hamarosan (július-augusztusban már biztosan) nyitó szabadstrandról. Addig sem fogunk unatkozni náluk, a finom falatok és a lazulás mellett ugyanis dartsozhatunk, pingpongozhatunk is.  


További infók itt 

7/10

aHely

Idén 10. szülinapját ünnepli a Római-part talán legelegánsabb helye, ahol három teraszról és egy csodás kertből élvezhetjük a Duna közelségét. A belső tér igényes, kicsit retró hangulatú, így a hidegebb napokon is érdemes ide ellátogatni. A gasztronómiai kínálatot a fenntarthatóság, a szezonalitás és az etikus fogások jellemzik, igyekeznek a legtöbb hozzávalót helyben beszerezni. Különlegesség, hogy időnként ökörsütést rendeznek, így érdemes őket Facebookon is követni, hogy tudjuk, mikor csatlakozhatunk az eseményhez.

További infók itt.  

8/10

Két Rom

A zöld kerítés mögött két, nyugdíjas éveit töltő busz segítségével élhetjük újra a nyári táborozások hangulatát. A helyen komolyan veszik a chillezést, vannak fekvős részek, a buszok tetején egykori ülésekből kialakított kényelmes ülőhelyek, függőágyak. Jó áron vehetünk lángost, burgert és palacsintát, de ha szeretnénk, akkor magunk is bográcsozhatunk, grillezhetünk barátainkkal együtt.


További infók itt.  

9/10

Golyós

Újra nyitva a Golyós – hekkezni, pétanque-ozni és a játszón pörögni is éppúgy lehetséges, ahogy eddig. A hely kicsit megújult, itt-ott egy kis festést kapott, és virágosabb lett a környezet, amiről szerencsére azért nem kopott le a patina, így ugyanolyan jól el tudunk lazulni, mint eddig. Jó a levegő, száll a finom fogások illata, ha pedig kedvünk van, akkor óránként 1000 forintért pétanque-ot is bérelhetünk. 


További infók itt 

10/10

Minus 11 Római-part

A partszakasz pünkösfürdői részének közelében találjuk a város egyik Minus11 fagyizóját (a másik Hűvösvölgyben), így miközben az új vadvirágos parkot szemléljük, Budapest egyik legjobb fagyijával hűsölhetünk. Éppen tegnap kóstoltuk újra az ízeket, a málna még mindig igazi gyümölcsrobbanás, a muscovado krémes-karamelles ízei teljesen egyedülállóak. (A képen málna- és tonkabab-ricotta fagyi látható.) 


További infók itt.  

Címkék