Keresés EN

Ez is érdekelheti

Szabadidő

Sem sárkányok, sem koboldok nem lakják, csak télen a denevérek – A Szopláki-ördöglyuk

A misztikus nevű, különleges barlangrendszer egy sziklafal tövében nyílik, a Pilisszentkeresztről a Két-bükkfa-nyereg felé vezető turistaút mellett.

Szabadidő

10 izgalmas márciusi program 1500 forint alatt

Az a közös ezekben a márciusi programokban, hogy nem kell a zsebünk mélyére nyúlni a jegyárakért, mindegyik belefér egy maximum 1500 forintos keretbe!

Szabadidő

Budapest pénztárcakímélően – 10 klassz ingyenes program májusra

Az Első Országos Szobanövény-találkozótól kezdve a Margó Irodalmi Fesztiválon és a Budapest100-on át a Paloma újranyitásáig mutatjuk a kedvenc ingyenes programjainkat májusban.

1/10

Jógaórák a Nappaliban

Margit-negyed szervezésében május minden szerdáján 18:30-tól ingyenesen merülhetünk el a napüdvözletek rejtelmeiben, miközben a matracunk előtt suhannak el a körút sárga villamosai. A Nappali jógaóráin elsajátíthatjuk a gyakorlás alapjait, vagy elmélyíthetjük a tudásunkat, minden héten más témában.

Regisztráció és részletek itt

2/10

Első Országos Szobanövény-találkozó

Május 6-án átveszik a hatalmat a szobanövények az Anker köz MADHOUSE-ában. Ám a szobanövény-találkozó nemcsak szimpla növényvásár lesz, hanem lesznek előadások (például média, fenntarthatóság, természetszeretet, spiritualitás és no waste témakörökben), tanácsadás, növény-örökbefogadás és -cserebere is. Sőt, az esemény tökéletes az anyák napi ajándék beszerzésére is.

Részletek itt

3/10

Európa-nap

Koncertekkel, EU-információkkal, változatos családi és gyerekprogramokkal, kreatív foglalkozásokkal, kvízekkel és játékokkal várnak bennünket a szervezők az idei Európa-napon, május 7-én. A nagyszínpadon fellép Járai Márk (Halott Pénz), az Aranyakkord formáció és a Budapest Bár. A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: koncertezik az Alma Együttes, a Kiskalász Zenekar, az Apacuka zenekar, és lesz bábjáték is a Majorka Színházzal.

Részletek itt.

4/10

Újranyit a Paloma

Május 12-én újranyit a város egyik legizgalmasabb művészeti kezdeményezése, a Paloma Artspace. A Kossuth Lajos utca régi bérpalotája a XIX. században még elegáns áruházként működött (ugyanezen a néven), majd 2014-ben magyar dizájnerek „otthona” lett. Egy kis ráncfelvarrás után a művészudvar most újraformált változatban nyílik meg, amit közösen ünnepelhetünk. Ezen a délutánon a 14 szoba minden lakója (ékszerkészítő, textiltervező, keramikus, bőrdíszműves, hangszerkészítő, retró kerámiabolt és közösségi varroda) kitárja kapuját, és megmutatja, hogyan zajlanak a magyar dizájnszcéna mindennapjai.
 
Részletek itt.

5/10

Budapest100

A Budapest100 a legizgalmasabb várostörténeti programsorozat és építészeti, kulturális fesztivál. Idén a főváros 150. születésnapja alkalmából csupa 150 éves épületet járhatunk be. Összesen 50 ház nyitja meg a kapuit a város múltja iránt érdeklődők előtt május 11. és 14. között, köztük lakóházakkal, de olyan intézményekkel is, mint például a Szimpla Kert, a Rumbach zsinagóga, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Fiumei úti sírkert Batthyány-mauzóleuma.

Részletek és regisztráció itt.

6/10

Bartók Béla Bál – utcazene fesztivál

Május második hétvégéjén (11–13.) a Bartók Béla út büszke, szorgos és boldog vállalkozói, civiljei, lakói – mondjuk úgy, népe – megfogják a mellettük álló kezét, és három napig tartó őrületes forgótáncba kezdenek. Az eseményre szeretettel várják az ott lakókat, azokat, akik el sem tudják képzelni Budapestet a Bartók nélkül, és azokat is, akik kevésbé ismerik a pezsgő sugárutat. Részt vehetünk ingyenes koncerteken és bulikon: érkezik többek között a Vedat Akdağ, az Ivan Akusztik és a Pandóra Projekt, de egyáltalán nem csak zenei programokra számíthatunk. Lesz növénycserebere, kertészeti workshop, különböző témájú beszélgetések, és a szervezők a gyerekeknek is készülnek izgalmakkal.

Részletek itt

7/10

Botellón Budapest

Kicsit utcabál, kicsit buli, kicsit spontán szervezett találkozó. Május 11-re újra Botellónt hirdettek, és az össznépi italozásba és jól levésbe bárki becsatlakozhat. Habár a helyszín az Eiffel téri Zsiráf, itt most mégsem fog senki ferde szemmel nézni, ha egy saját üveg borral vagy sörrel érkezünk. Sőt. 
 
Részletek itt

8/10

Margó Irodalmi Fesztivál

Május 11. és 13. között új helyszínen, a margitszigeti Kristály Színtérben kapcsolódhatunk be a Margó Irodalmi Fesztiválba. Már ha szeretnénk részt venni könyvbemutatókon, beszélgetéseken, koncerteken és dedikálásokon. A vidám fesztiválhangulat garantált, de ugyanígy helyet kapnak komoly beszélgetések is: olyan témákkal találkozhatunk a három nap alatt, mint a szülővé válás, a háború, az alkotói szabadság vagy a drog, esténként pedig kifejezetten a fesztiválra létrejött zenés-irodalmi produkciók töltik meg a színpadot a slamtől a metálig. A Margó minden programja ingyenesen látogatható, az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik.

Bővebben itt. 

9/10

Pici Piac

Május 14-én irány a Larus a város legmenőbb baba-mama-gyerek dizájnervásáráért. Több mint 50 magyar tervező állítja majd ki termékeit, amik kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak lettek megálmodva. Természetesen lesz gyereksarok, de ajándékokkal és nyereményjátékokkal is készülnek a szervezők.

Részletek itt

10/10

Nyitott Főzdék Napja

Május 20-án nyugodtan otthon hagyhatjuk a jogosítványt, mert az ország kisüzemi sörfőzdéi egy nagyon jó programot találtak ki. Egy nap erejéig megnyitják kapuikat, hogy bepillanthassunk a kulisszák mögé. Ez főzdetúrákat, sörkóstolókat, finom falatokat és persze vásárlási lehetőséget is jelent, mindezt bennfentes helyszíneken. A főzdetúrák egy része (például a Horizont Brewingé) ingyenes, de mindig tájékozódjatok a részletekről!

Részletek itt.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Szabadidő

Így cicáztunk régen Budapesten – Kedvenc képeink a Fortepanról

Legyen szó aranyos házi cicusokról, a macskakiállítás szépségeiről vagy éppen metrón utazó cicákról, a Fortepan bővelkedik a jobbnál jobb képekben.

Neked ajánlott

A