Ez a karácsony lesz az első, amikor a Covid után újra a korábbiaknak megfelelően, maszk nélkül élvezhetjük a vásárok hangulatát. Ezek az események nemcsak a vásárlásról szólnak, de a sötétben világító fények, a forralt bor illata a legtöbbünk számára megteremti az ünnepi várakozás érzését, így azokkal a tárgyakkal, amiket végül szeretteinknek kiválasztunk, ezt a hangulatot is szeretnénk átadni. Összegyűjtöttük azokat a nagyobb, hagyományos karácsonyi vásárokat, ahol erre leginkább lehetőségünk nyílik idén.

1/6

Advent Bazilika

Európa legszebb karácsonyi vására mintegy 150 kiállítóval vár 45 napon át, egészen január elsejéig. A hazai kézművesek, tervezők, dizájnerek, ékszerészek, bőrdíszművesek, keramikusok különleges portékája mellett különleges élményt jelentenek a változatos zenei programok és az ingyenes jégpálya is. Délutánonként pedig (17.30-tól) ebben az évben is varázslatos fényfestést láthatunk a Bazilika oldalán. 

További infók itt.  

2/6

Advent Óbudán

Óbuda békebeli hangulatot árasztó főterén december 23-ig a karácsonyé a főszerep. A korábbi évekhez hasonlóan idén is találkozhatunk az ingyenes jégpályán, hétvégente pedig különleges zenei programokkal is készülhetünk az ünnepre. Az eseményen a rászorulókra is gondolhatunk, hiszen adományainkat is várják a vásár ideje alatt. A városrész egyébként nem csak gyönyörű főterén ünnepli a karácsonyt, itt találjuk a kerületben megrendezendő további események listáját. 

További infók itt.  

3/6

vörösmarty

A Vörösmarty Classic Xmas a hagyományos Vörösmarty téri karácsonyi vásár látványban és minőségben is megújított kiadása, amely idén december 28-ig várja a látogatókat. Megújult árusítóhelyekkel, kézműves- és zenei programokkal, új dekorelemekkel készülhetünk itt az ünnepre, a csodás és minőségi ajándékokat pedig magyar kézművesektől szerezhetjük be. 

További infók itt.  

4/6

Újbudai Advent

Az Etele téren rendezett karácsonyi vásáron nemcsak ingyenes korcsolyázási lehetőség, forralt bor, finomságok és kézművesprogramok várnak, hanem abban is segíthetünk, hogy nehéz sorsú kisgyermekek karácsonyi kívánságai valóra válhassanak. A Fogadj örökbe egy kívánságot! kezdeményezés segítségével saját életünkbe is visszahozhatjuk a gyermeki csodavárást, ha teljesítjük egy kisgyermek álmát. A vásár december 24-ig tart nyitva. 

További infók itt.  

5/6

Westend Winter Wonderland

Csodavilágba csöppenhetsz a város tetején, és az ünnepi fényekben gyönyörködve korcsolyázhatsz, forraltborozhatsz a Westend tetején, ahol elsősorban az ünnep hangulatát élhetjük át, nem a vásárlásé a főszerep. Ez talán nem is baj, hiszen a plázában bőven jut erre lehetőségünk. A gyerekeket körhinta várja, a foci-vb ideje alatt pedig fűtött sátorból nézhetik a meccseket a focirajongók. 

További infó itt.  

6/6

+1 Advent Szentendrén

A bájos Duna-parti kisváros minden évben különleges programokkal várja az ünnepet. A Dumtsa Jenő utca idén is benépesült az ünnepre való készülődés kellékeivel, vannak kézműves portékák és gasztronómiai különlegességek is. Ha pedig átfáztunk, akkor a Karácsony Múzeumban folytathatjuk az ünnepre való felkészülést. 

További infók itt.  

Címkék