Az egyre több felesleges holmival felhalmozódó, szeméttel túltelítődő világunkban szerencsére már sokkal többen gondolunk a környezettudatosabb ajándék kiválasztására. Ezért válogatásunk magyar tervezők ruhadarabjaiból és ékszereiből jól jöhet azoknak, akik szeretnének egy olyan egyedülálló terméket ajándékozni szeretteiknek karácsonyra, amelyek maradandók és biztosan nem a szekrény alján vagy a polcon porosodva végzik, és akár évtizedekkel később is hordhatók, sőt, tovább is adhatók!

1/7

Amore.Kiss.Tibi

Kiss Tibi Untitled nevű új, ünnepekre szánt kollekciójában egy befejezetlen gobelinsorozatot dolgozott fel. A pulcsikat, ingeket és táskákat tartalmazó szériában ezek a félkész hímzések kaptak főszerepet: az ismert képek groteszkké válnak, átértelmeződnek. Az Amore.Kiss.Tibi. egy varázslatos világba invitál, ahol bármi lehetséges, és ahol a fantáziának semmi sem szabhat határt.
 
Weboldal
Facebook
Instagram 

Kapható: Makers' Market BudapestHome Sweet Home Lakásvásár

2/7

bl.unka

Vörösen izzó nap, belső szem csili írisszel, sokszínű kétéltűek és ezekhez hasonló motívumok alkotják a bl.unka világát, amik különböző ruhadarabokon, táskákon, printeken, illusztrációkban és kollázsokon jelennek meg. Mindegyik minta szimbolikus jelentéssel bír, ezért már önmagában sem mindennapi ajándék. A bl.unka ruháknál és kiegészítőknél mind a fenntarthatóság, mind pedig a természetesség és a kényelem is fontos szerepet játszik. Hankiss Blanka a textiltermékekre digitálisan tervezi meg a motívumokat, amik utána gépi hímzéssel kerülnek fel rájuk. Nyílméregbékával hímzett, fenntartható gyártással készült szuperpuha biopamut pulcsit is rejt a téli kollekció, amiből most többféle verzió is elérhető. Több karácsonyi vásáron is találkozhattok vele, de Instagram- vagy Facebook-üzenetben is tudtok tőle rendelni.

Facebook
InstagramKapható: 
Makers' Market Budapest

3/7

DAIGE

A DAIGE őszi-téli kollekciója mellett több izgalmas újdonsággal is készült, hogy stílusosan köszöntse az év ünnepi időszakát. Bemutatkozik a 100% pamutból készült uniszex YA YA zokni, ami színes kockás mintájával hódítja a szíveket. A téliesebb időre hangolódva érkezik négy árnyalatban a DAKOTA sál és a CIRO sapka, amelyek – a fenntarthatóság jegyében – fel nem használt, megmaradt fonalakból készültek. Mind a zoknik, mind a téli kiegészítők és pólók is szuper karácsonyi ajándékok lehetnek divatkedvelő szeretteink számára!

Weboldal
Facebook
Instagram


Kapható: 
Repertory, The Garden Studio & CafeLepopup BudapestProjekt ShowroomRododendron Art & Design ShopWonderLAB

4/7

MALNA jewellery

Valószínűleg még nem olyan sokan ismerik a MALNA jewellery márkát, ami mögött egy fiatal, ötvösként végzett lány, Székely Málna áll, aki legfőképp ezüst, arany és műanyag anyagú ékszereket készít. Azonban érdemes felfigyelni rá, hiszen ahogy két ugyanolyan ember sem él a Földön, neki sincs két ugyanolyan ékszere. Úgy tekint rájuk, mint a pici szobrokra, amihez úgy tudunk kötődni, mint egy növényünkhöz, egy tetkónkhoz vagy egy gyerekkori játékunkhoz. Az ő ékszerei között biztosan mindenki megtalálja a magához illőt, hiszen a letisztult stílustól az extravagánsig mindenfélét alkot. Ami pedig plusz pont, hogy fiúknak és lányoknak egyaránt!
 
Instagram


Kapható: 
Makers’ Market BudapestShuk Shuk Design FairInstagramon keresztül rendelve

5/7

Dezső

A Dezső márkát Dömötör Dominika hívta életre teljesen autodidakta módon. A Képzős egyetemi évei alatt egyedül tanult meg szabni-varrni, ami a márka báját is adja. A képzőművészetben a szociális, társadalmi problémákkal foglalkozik, és célja, hogy a Dezső is reflektáljon valamilyen módon a kelet-európai társadalom kultúrájára. Ruháinak így van egy tagadhatatlan DIY-hangulata, amitől az emberek is közelebbinek érzik magukhoz. A cuccok különlegességéhez az is hozzátesz, hogy általában minden darabból egyet készít, így biztosítva minden Dezső-darab egyediségét. A legnépszerűbb terméke jelenleg a funny bag, amihez, ha bárki kedvet kapna, akár saját maga is elkészítheti egy workshop keretében. Ezenkívül tartogat nektek kamu luxury brand pólókat, patchy ruhákat, outfiteket, pulcsikat, buliruhákat, kesztyűket, sálakat, pénztárcákat és övtáskákat is, így nehéz dolgotok lehet a választásnál! Ugyanakkor december 1-től minden nap nyomon követhetitek az ajándékötleteit az Instagramon.

Facebook
Instagram 

Kapható: Lollipop Factory Budapest, Konfekció

6/7

the Mama Kin

A the Mama Kin márka a modern nőkhöz szól, akik szeretik a letisztult és egyszerű dolgokat. Olyan ékszerek vannak a repertoárban, amelyek éppúgy illeszkednek a hétköznapi viselethez, mint amilyen tökéletesen kiegészítenek egy rövid fekete ruhát. A gyakran aranyozott, robusztus felületekkel és vonalakkal épített darabok jellemzően sárgarézből készülnek, és általában természetes kövek és gyöngyök díszítik. A the Mama Kin-ékszereket a kifejező, mégis visszafogott geometria inspirálja. Alkotásuk legfőbb mozgatórugója a kísérletezés izgalma, ezért első pillantásra azonnal megragad. Ha tényleg szeretnétek meglepetést szerezni a rokonság női tagjainak, akkor egy Mama Kinnel biztosan nem lehet melléfogni!
 
Weboldal
Facebook
Instagram

Kapható: Repertory, The Garden Studio & CafeWonderLAB

7/7

Pleasure is pretty

A Pleasure is pretty márka egyedi darabjai mindig a tervező valamilyen aktuális kattanására reflektálnak, amik leginkább a 80-as és 90-es évek popkultúrájából ragadnak ki egy-egy nosztalgikus, de ma is ütőképesen kúl részletet. A termékek fő inspirációs forrásai a színek és a formabontó anyagok, amik low waste szemlélettel formálódnak hordható ruhákká, kiegészítőkké. A Pleasure is pretty könnyen felismerhető arról, hogy a geometriai alakzatok és a minimalizmus mindig valamilyen meghökkentő elemmel, feltűnő megoldással párosul. A téli kínálatban övtáskák, kétujjas kesztyűk, halászsapik és pulcsik találhatók, és érdemes sietni, mert a legtöbb limitált darabszámban készül. Az adventi vasárnapokon a Madách téri Telepen rendezett tervezői vásárokon találkozhattok élőben is a márkával!

Facebook 
Instagram

Kapható: LunaverseIKIIKI (csütörtökönként és péntekenként), Lollipop Factory Budapest

Címkék