Szerencsére egyre több az olyan kiállítás, program, ahol kifejezetten a családokra, a kisebb vagy nagyobb gyerekekre is gondolnak, és játékokkal, vezetőfüzettel, letölthető appokkal vagy egyszerűen olyan témákkal várják a látogatókat, amelyek többféle korosztály számára is élményt nyújtanak. A robotostól a középkori kalandjátékon át az erdők felfedezéséig különböző korosztályoknak többféle témájú kiállítást válogattunk.

1/5

Kaland, játék, régészet – Budapesti Történeti Múzeum

Egy kalandjáték résztvevőjeként, három történeten keresztül léphetnek be az érdeklődők a középkor világába. Három jellegzetes korabeli figura bőrébe bújva ismerhetik meg a mindennapi élet tárgyait, az ásatások reprezentatív leletanyagát, valamint a középkori élet érdekes mozzanatait. Maguk is lovaggá, szerzetessé vagy budai polgárrá válhatnak. Az eredményes játékosok természetesen ajándékot is kapnak a felfedezés befejeztével. A játékhoz szükséges kalandfüzet a múzeum „Királypince bejáratánál” kapható, ára 500 Ft. A program általános iskolásoknak ajánlott.


Meddig látogatható: 2022. május 15-ig
További információk: itt.

2/5

Kalandos erdő – Természettudományi Múzeum

A természetismereti kiállítás a 3–8 éves, óvodás és kisiskolás korosztály számára készült, az életkoruknak megfelelő eszközökkel közvetít ismereteket az erdő élővilágáról. Különböző játékokon keresztül ismerhetik meg az erdő komplex rendszerét, a játékos erdő látogatóiként egy felejthetetlen, kalandos élmény részeseként járhatják végig a különböző állomásokat. Többek között megismerkedhetnek az erdőlátogatás szabályaival, az éjszakai állatok hangjaival, a legbátrabbak pedig vaddisznóként is dagonyázhatnak a habszivacs medencében.
 
Tipp: A nagyobbaknak ajánljuk a Természettudományi Múzeum Művészet és a rovarok című időszaki kiállítását is, amely 2022. május 31-ig látogatható.


Meddig látogatható: 2022. december 31.
További információ: itt.

3/5

Álmok álmodói – Millenáris B csarnok

A hatalmas kiállítóterembe lépve felfedezhetünk, megismerhetünk, kipróbálhatunk olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető, kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak. A Szent-Györgyi Albert által felfedezett C-vitamin, Semmelweis áttörése a gyermekágyi láz megelőzésében, Karikó Katalin mRNS-vakcinája, Goldmark színes televíziója, Neumann számítógépelve, Gábor Dénes hologramja mind-mind átformálta addigi világunkat, hétköznapjainkat. A kiállítás 6 éves korig ingyenesen látogatható. Iskoláskortól ajánljuk, de már az óvodások is találhatnak maguknak érdekes felfedeznivalókat. Érdemes a kiállításhoz tartozó applikációt is letölteni. Mi itt írtunk a kiállításról bővebben.


Meddig látogatható: 2023. január 31.
További információ: itt.

4/5

World of Robots – Etele Plaza, 3. emelet

A kiállításon megnézhetjük a legújabb fejlesztésű humanoid robotokat, nagy értékű – és kipróbálható – robotjátékokat, transzformereket, irányítható focilabdát, rakodó tankrobotot, rajzoló robotkarokat, 3D nyomtatókat, valamint eredeti filmes relikviákat, mint például a Vasember, R2-D2, Terminátor, C-3PO. Egy időfalon bemutatják, honnan hová fejlődtek a robotok, és azt is megnézhetjük, hogy miben jobb egy robot és miben egy ember. A kiállítást mi is bejártuk, itt írtunk róla bővebben.


Meddig látogatható: 2022. június 3.
További információk: itt.

5/5

Nemes Nagy Ágnes 100 – A Várkert Bazár feletti teraszon

A szabadtéri, ingyenesen megtekinthető kiállítás a száz éve született Kossuth-díjas költő, műfordító, esszéíró és pedagógus életművének állít méltó emléket a jubileumi esztendőben. Érdemes meghallgatni a kiállításhoz készült audio guide tárlatvezetést is, ahol további érdekességeket tudhatunk meg a költőnő munkásságáról, amely itt érhető el. Szabadtéri irodalomóra középiskolás kortól.


Meddig látogatható: 2022. április 8.
További információk: itt.

Címkék