Keresés EN

Szabadidő

12 program, ahol az ünnepekre hangolódhat az egész család

Az ünnepvárás jegyében ajánlunk koncerteket, szabadtéri programokat, előadásokat, újcirkuszt, vásárokat és diafilmeket is, valamint kitekintünk egy kicsit a főváros közelébe, ahova szintén érdemes lesz ellátogatni az elkövetkező hetekben.

1/12

A Rutkai Bori Banda ünnepi koncertjei

Lessük meg, hogyan készülnek a manók az ünnepre! Mandulka, a pókfüttyfalvi manóanyó mézeskalácssütés és háziszaloncukor-készítés közben mesél a télről a gyerekeknek. A kalandos és vidám történeteket táncos és meghitt dalok kísérik. Egy eltévedt hópelyhet követve ellátogatunk egy hóállatkertbe, Szilvalekvárosban betlehemezhetünk, és közben találkozhatunk a lakótelepi házak között eltévedt Télapóval, végül pedig világ körüli útra indulhatunk a Sárkányszánkóval. A Rutkai Bori Banda bemutatja legújabb téli dalait!
 
 
Hol és mikor: Marczi, december 4-én 16:00 és december 5-én 11:00; Puskin mozi, december 19. 10:00
 
Részletek itt.

2/12

Fényfestés a Bazilikánál

Az Advent Bazilika rendezvényén mindennap fotókiállítással, jégpályával, szelfiautomatával és zenei programokkal várják a kicsiket és a nagyokat. 16:30-tól a Bazilika homlokzatán ünnepi fényfestés kápráztatja majd el a közönséget. Gyerekekkel érdemes hétköznap estére időzíteni a látogatást, mert akkor nincsenek olyan sokan. Ha még nem fáradtak el a kicsik, érdemes átsétálni a Vörösmarty térre is és megnézni ott is az ünnepi fényeket. A program ingyenes, de 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges!
 
 

Hol és mikor: Szent István tér, Bazilika előtt, naponta 16:30
 
Részletek itt.

3/12

Karácsonyi varázslat az Erkel Színházban – A diótörő

2018-ban újították fel Oláh Gusztáv legendás díszletét és a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő előadást, amelyet tavaly csak online követhettünk. Idén élőben is részesei lehetünk, hiszen nem múlhat el a karácsony e csodás mesebalett nélkül. Az ünnepek előtti időszakban, illetve utána is tartanak több előadást, amelyre érdemes minél előbb beszerezni a jegyeket. Az előadás 6 éves kortól ajánlott. A színház előtt ünnepi díszítés, forró tea és jótékonysági akció is várja az arra járókat.
 
 
Hol és mikor: Erkel Színház, december 5., 8., 10., 11., 12., 17., 18., 19. 
 
Részletek itt.

4/12

Rajzolj nekem! jótékonysági akció

Nincs is menőbb ajándék, mint amikor kedvenc illusztrátorunktól kérhetünk egy személyes rajzot, amely utána otthon a szoba falát díszítheti, főleg akkor, ha a rajz még jó ügyeket is szolgál. December 12-én, vasárnap hét ismert és népszerű pagonyos illusztrátor vár minden előzetesen regisztrált érdeklődőt a Bartók Pagonyban, hogy egyedi rajzokkal lepje meg őket. A „Rajzolj nekem és az InDaHouse-nak!” nevű jótékonysági eseményen az ötletadó házigazda, Dániel András mellett Agócs Írisz, Bernát Barbara, Rutkai Bori, Baranyai (b) András, Igor Lazin és Mayer Tamás megrajzolják a jelentkezőknek, amire mindig is vágytak. Az esemény 18 éves kortól védettségi igazolvánnyal és előzetes regisztrációval látogatható.
 

Hol és mikor: Bartók Pagony, Bartók Béla út, december 12. 10.00–18:00
 
Részletek itt.

5/12

Diavetítés ünnepi filmekkel

Az Art+ Cinema moziban ezen a délelőttön kedvenc ünnepi diafilmjeink forognak Spilák Klára tolmácsolásában. A Karácsonyi versek, Böbe baba a játékboltban, Diótörő, Betlehemi királyok, Különleges karácsony és a Télapó és Ezüstmackó című meséket nézheti meg a közönség.
 
 
Hol és mikor: Art+ Cinema, december 12. 11:00
 
Részletek itt.

6/12

Karácsonyi Csiribiri – Halász Judit koncertje

A nosztalgiázó szülőket és a gyerekeket várják 3 adventi vasárnapon a Vígszínházba, Halász Judit koncertjeire. Felcsendülnek a régi kedvencek, utazhatunk a Helikofferrel, útközben találkozhatunk többek között a Mikulással, Sehallselát Dömötörrel, Bóbita tündérrel is. A jegyek gyorsan fogynak, érdemes minél előbb beszerezni!
 
 

Hol és mikor: Vígszínház, december 5., 12. és 19. 11:00
 
Részletek itt.

7/12

Recirquel: Kristály

A Recirquel az idei téli szezonban újra visszatér az év végi ünnepek hangulatát idéző produkciójával. A Kristály varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár a Müpa épülete előtt felállított hatalmas, hólepte cirkuszsátorba, ahol a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre. Az előadás megtekintéséhez 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges! Az előadás előtt vagy után érdemes a jégpályát is kipróbálni.
 
Hol és mikor: Müpa Sátor, december 12., 22., 23., 26., 27., 28., 29., 30., 31.
 
Részletek itt.

8/12

Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Ünnep, hogyha érzem…

Minden évben a MOMkultban 2 koncerttel ünnepli meg a karácsonyt a zenekar, és ez idén is így lesz. Karácsonyváró családi koncerttel készülnek, ahol kiderül, hogyan készül a Mézeskalács, hogy bennünk van az Igazi karácsony, és mindig ott van az Ünnep, hogyha érzem. Minden családot táncra csábít majd a Téli szamba, és kiszámolhatjátok, hogy Hányat kell aludni még.
 
 
Hol és mikor: MOMkult, december 12. 11:00 és 15:00

Részletek itt.

9/12

Pici Piac – mamáknak és babáknak

December 12-én a Larus Rendezvénytéren találkozhatnak a vásárlók idén utolsó alkalommal a Pici Piac kiállítóival. A város legmenőbb baba-mama-gyerek dizájnervásárán több mint 50 tehetséges magyar tervező hazai termékei kaphatók, amelyekkel bárki meglepheti magát vagy kisgyerekes ismerőseit. A vásárra a belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött!
 
 

Hol és mikor: Larus Rendezvényközpont, december 12. 9:00–17:00
 
Részletek itt.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Télen is remek szórakozást nyújt a Budapest Bejáró

?>

Ha szeretsz sétálni és rajongsz az érdekes történetekért, a Budapest Bejáró ingyenes programját éppen neked találták ki!

Korizz és olvass az ünnepek alatt az ÉnBudapestem applikációval!

?>

Az ÉnBudapestem applikációval rengeteget spórolhatunk és a legújabb budapesti hírekről sem maradunk le.

Jobb, ha ezen a hétvégén nem tervezünk kirándulást a Pilisbe

?>

Az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein.

Már 50 centi hó van a Normafán

?>

A Normafán és a budai hegyek más részein igazi téli csodavilágba csöppenhetünk.

Neked ajánlott

A