November 11-e savariai Szent Márton és az őt gágogásukkal lebuktató libák ünnepe, amikor az évben először újbor is kerül az asztalra. Bemutatunk néhány helyet, ahol örömmel ülhettek neki a libalakomának.

1/5

Rosenstein

Ha liba, akkor elsődlegesen a Rosenstein, ez nem is lehet kérdés, ugyanis a Márton-napi ételek a zsidó-magyar konyha legautentikusabb ékkövei! A Keleti pályaudvar romantikusan kopott környékének polgári bája és a többgenerációs, tradicionális ízvilágú vendéglő világa kevés helyen működik ennyire jól, mint a Mosonyi utcában. Ez a fajta, örökké megújuló, mégis békebeli hangulatot idéző gasztronómia szerencsére sosem fog kimenni a divatból. Sőt, most reneszánszát éli!

2/5

LEO Bistro

A Lánchíd parádés környezetében egész héten folyik a libáskodás. A LEO Bistróban limitált szériás sült libacombot (4600 Ft), maceszgombócos libalevest (2600 Ft) és vörösboros szilvás, kandírozott gesztenyés gesztenyepürét (2400 Ft) lehet kóstolni a készlet erejéig. 

3/5

Kiosk

A KIOSK-ban sem maradunk libasült nélkül, ugyanis a hagyományaikhoz hűen hamisítatlan Márton-napi fogásokkal készülnek, így megéri a szállongó illatokat követni és betérni a Március 15. térre, ahol Orosz Gábor séf ajánlatát november 9–14. között kóstolhatjátok meg, igény szerint borpárral szervírozva. Libamájterrine birskörtével, diós-borsos brióssal (4150 Ft), tejfölös libaleves idényzöldségekkel és daragaluska (2350 Ft), sült libacomb, sült káposzta, sütőtök, ánizsos szilva (4650 Ft) és végezetül egy ludas desszerttrió (libamájas macaron, körtezselé, diós-szilvás bonbon – 2250 Ft). 

4/5

Vendéglő a KisBíróhoz (Bezárt)

A KisBíróban is minden adott egy Márton-napi ünnepléshez: ikonikus fogásokat mutatnak be egy kis csavarral, amiket november 11–14. között élvezhettek Buda kedvenc vendéglőjében. Libahúsleves kölesgombóccal (2100 Ft), rántott haltej és libazúza, füstölt széna majonézzel és kandírozott chilivel (1800 Ft), főételnek sólet vargányás töltött libanyakkal, hízott libamájjal (4300 Ft) és préselt libacomb káposztás gerslirizottóval (3900 Ft), zárásul pedig A „kisbíró” álma desszert (1900 Ft).

5/5

Éclair's Fine Bistro

November 11–21. között a szentendrei gluténmentes Éclair's Fine Bistróban is áldozhatunk a libalakomák oltárán. Ekler Viktoréknál a libamájmousse-tól (3450 Ft) a libaconsommén (2250 Ft) és a lassan sült narancsos libakroketten (3850 Ft) át a libakolbászig (3550 Ft) és a serpenyős libamellig (3950 Ft) mindenféle libaság kóstolható közvetlen és barátságos környezetben.

Címkék