Keresés EN

Szabadidő

10 program kicsiknek és nagyoknak, hogy jól induljon az új tanév

Szeptemberre válogattunk 10 jó programot, ahol kicsik és nagyobbak is jól érezhetik magukat, illetve kipihenhetik az óvoda- és az iskolakezdés izgalmait. Színházi fesztivál, könyves és múzeumi programok, filmek, Játszóházak hónapja, Kutatók Éjszakája, koncertek is várják a családokat szeptemberben.

1/10

Kolibri Fesztivál – Jókai tér, Kolibri Színház, szeptember 4.

Szeptember 4-én, szombaton a hagyományhoz híven reggeltől estig tartó, ingyenes programsorozattal várják a családokat az évadnyitó Kolibri Fesztiválon. A Jókai téren és a színház épületében a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget. Fellép többek között a veszprémi Kabóca Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, valamint az Aranyszamár és az Alela Színház, Fabók Mancsi Bábszínháza, Écsi Gyöngyi és a szlovákiai Árgyélus Meseszínház, illetve a házigazda Kolibri Színház is több bemutatóval készül.
A programok ingyenesek, a részletes program itt érhető el.

Mikor: szeptember 4-én, szombaton
Hol: Kolibri Színház, Jókai tér

2/10

Ünnepi Könyvhét – Vörösmarty tér, Duna-korzó, szeptember 2–5.

A nyár elején elmaradt 92. Ünnepi Könyvhét szeptember első hétvégéjén várja a könyvrajongókat. Idén rekordszámú kiállítóval és könyvújdonsággal készülnek a Vörösmarty téren és a Duna-korzónál. A felnőtteknek szóló programok mellett a gyerekkönyvkiadók is képviseltetik magukat, így a kicsik akár személyesen is találkozhatnak kedvenc szerzőikkel és az illusztrátorokkal. Persze az sem elhanyagolható, hogy ilyenkor igen nagy kedvezménnyel szerezhetők be az újdonságok. A vásár mellett természetesen színpadi programok is lesznek, illetve könyvbemutatók, beszélgetések. Szeptember 4-én, szombaton 16 órától fellép az Eszter-lánc mesezenekar is. A rendezvény ingyenes!
Részletes program itt.


Mikor: szeptember 2–5.

Hol: Vörösmarty tér

3/10

Játszóházak hónapja – 7 helyszínen, szeptemberi hétvégéken

Szeptemberben hétvégente 7 helyszínen 7 játszóház várja a gyerekeket. A Cyberjump, az Elevenpark, az Izgiland, az IzgiRoom, az INDOOR MiniGolf, a MiniPolisz és a Superfly kedvezményes belépővel, pecsétgyűjtő játékkal és izgalmas programokkal készül az ősz első hónapjában. Október 2-án pedig megrendezik a Játszóházak éjszakáját is.
További részletek itt.

Mikor: szeptemberi hétvégéken
Hol: több helyszínen

4/10

Puskin Kuckó – Puskin mozi, minden hétvégén

A Puskin Kuckó szeptembertől minden szombaton és vasárnap várja a gyerekeket. A programok között szerepel például az új kuflifilm, A kuflik és az Akármi, de olyan klasszikus animációs filmeket is megnézhetnek a családok, mint Macskássy Gyula vagy Dargay Attila alkotásai. A Puskin mozi visszatérő vendégei a Kaláka zenekar, a Kolompos együttes, a Fabula Bábszínház és a Nefelejcs Bábszínház, akikkel szintén találkozhatunk az őszi időszakban.
A részletes program itt található.

Mikor: minden szombaton és vasárnap
Hol: Puskin mozi

5/10

Liszt Kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, hétvégenként

A Zeneakadémia ifjúsági programjain a klasszikus zenét, a népzenét és a jazzt szeretnék közelebb hozni a gyerekekhez. A Jazz játszótéren nincs hinta, nincs csúszda, nincs mászóka és nincs homokozó. De akkor mivel lehet ott játszani? Gondolatokkal, érzésekkel és mindenekelőtt: hangokkal, ritmusokkal. A beavató foglalkozásokon és a matiné-előadásokon pedig megtudhatják, milyen sokféle zenésztípus létezik, és kinek mi a „feladata” a zenei világban.
A részletes program itt érhető el.
 
Mikor: hétvégenként
Hol: Zeneakadémia

6/10

Budapest100: Újratervezés – városszerte, szeptember 11–12.

A KÉK – Kortárs Építészeti Központ, a kutatók, az önkéntesek, a házak lakói – mind arra készülnek szeptember 11–12-én, hogy együtt ünnepelhessünk a Budapest100 rendezvényén. A 11. évébe lépő fővárosi civil ünnep az I. és a II. világháború után – 1921–1930 és 1945–1957 között – épült, újraépült, átadott házakat mutatja be az ott élők és dolgozók közösségével együtt. Több mint 40 épületet nyitnak meg erre az időszakra, ahol kiállításokkal, vezetett sétákkal, koncertekkel, gyerekprogramokkal is készülnek. A részletes program itt érhető el:

Mikor: szeptember 11–12-én
Hol: több helyszínen

7/10

Belvárosi Családi Fesztivál – Olimpia park, szeptember 18.

Az Olimpia park születésnapján ismét remek programokkal készülnek. A színpadon egymást váltják majd a koncertek, bábelőadások, de lesz még rengeteg játék és kézművesprogram is. Fellép többek között a Tintaló Társulat és Bartha Tóni Bábszínháza, óriási bábokkal érkeznek a Langaléta Garabonciások, Kamilla és Fogas pedig régimódi bohóctréfákkal szórakoztatja majd a gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket. A program ingyenes, de 18 éves kortól védettségi igazolvány szükséges.
A részletes program itt érhető el. 

Mikor: szeptember 18.
Hol: Olimpia park

8/10

Pöttömkert – Budapest Park, szeptember 19.

Egy nap, amikor nemcsak esti bulival, hanem gyerekzsivajjal is megtelik a Budapest Park. A Pöttömkertben ezen a vasárnapon 11 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar koncertezik, de lesz még többek között Piatnik társasjáték tér, bemutatják az Aranyszamár Bábszínház előadását, zenélhetünk interaktív hangszerkiállításon, a legkisebbeket pedig várja a Tipegő játszótér és a Kerekítő foglalkozás.
A részletes program itt érhető el. 

Mikor: szeptember 19.
Hol: Budapest Park

9/10

Kutatók Éjszakája – szeptember 24–25.

Idén szeptember 24-én és 25-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. A rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és a fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt. A programok között egyaránt található kisebb és nagyobb iskolásoknak szóló esemény is. Minden program ingyenesen látogatható, de bizonyos programokra előzetes regisztráció szükséges, például egy-egy labor vagy terem korlátozott befogadóképessége miatt.
A részletes program itt érhető el.

Mikor: szeptember 24-én és 25-én
Hol: több helyszínen

10/10

Múzeumok Őszi Fesztiválja – szeptember 27. – november 11.

2021-ben ismét megrendezik az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Múzeumok Őszi Fesztiválját, amelynek idei jelmondata: Múzeumi harmónia. Az országos rendezvénysorozat szeptember 27. és november 11. között várja az érdeklődőket Budapest szinte összes múzeumában. A kisebb és nagyobb gyerekeknek szóló programok, a múzeum kulisszatitkait bemutató események mellett lesznek bringás túrák és gyalogos séták is. A részletes program itt érhető el.

Mikor: szeptember 27. – november 11.
Hol: több helyszínen

Cimkék

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Szabadidő

Séta az egykori óbudai téglagyárak területén

Az óbudai téglagyárak múltjától az emlékezés jelenéig című séta során végigjárjuk a bécsi úti téglagyárak területének egy részét, hallhatunk a téglagyárak történetéről, társadalmi kontextusukról és a második világháborúban betöltött szerepükről, valamint szó lesz a Porajmos emlékezetéről, annak kortárs módjairól és lehetőségeiről is.

Neked ajánlott

A