Keresés EN

Ez is érdekelheti

Shopping Hírek

Márciusban PetSa bolhapiac néven nyit újra az egykori PeCsa bolhapiac

Március 16-án Ferencvárosban, a Soroksári úton nyit újra a piaclegenda, ami hétről hétre várja majd a budapestieket.

Shopping

Judapest Store

Az autentikusan a Kazinczy utcában található Judapest Store egy zsidó tematikájú, Budapestet fókuszba helyező bolt.

Shopping Kultúra

Különleges könyvesboltok, ahová mindig jó betérni nézelődni, és nehéz üres kézzel távozni

Most úgy tűnik, még egy kis időre visszaköszön a rossz idő – és bár a könyvesboltok látogatása időjárásfüggetlen, mégis milyen kellemes ilyenkor órákig bent válogatni, amíg kint ránk szakad a szürke télvég, ráadásul nem egy hely kávézó és kiállítótér is egyben. Összegyűjtöttük kedvenc független könyvesboltjainkat, ahova nem tudunk úgy betérni, hogy ne csábuljunk el egy-két kötetre, albumra, zine-re vagy jó programra. A gyerekekről és az idegen nyelvű könyveket keresőkről sem feledkeztünk el.

1/12

Írók boltja

Nemcsak magyar és világirodalmi kínálata gazdag, de filozófiai, bölcseletelméleti könyveket is találunk kitűnő válogatásban és természetesen az irodalmi folyóiratok is ott sorakoznak a polcokon. Valamint biztosak lehetünk benne, bármikor is térünk be, legalább egy-két kortárs íróval, költővel összefutunk a polcok között válogatva. A galériarész pedig még őrzi az egykori Japán kávéház emlékét is, a keleties stukkók arra a korszakra emlékeztetnek, amikor itt üldögélt az asztalok mellett Lechner Ödön, a MIÉNK képzőművészekből álló köre vagy József Attila.

2/12

Atlantisz

A nyüzsgő Király utca elején mint a béke szigete áll ez a könyvesbolt, ahol a polcok csak úgy roskadoznak a tudományos kötetektől. Akár komoly szakirodalmat keresünk a humán tudományok – filozófia, irodalomtudomány, szociológia, pszichológia, történelem, vallástudományok, művészetelmélet – területén, a magyar mellett négy világnyelven, az ideális helyen járunk. Ráadásul az idegen nyelvű kiadványokat is viszonylag barátságos áron szerezhetjük be, mivel közvetlenül a külföldi kiadóktól érkeznek az üzletbe. Persze a kínálatban ismeretterjesztő és szépirodalom is szerepel, és ha kicsit tanácstalanok lennénk, vagy valami ritkaságot kéne beszerezni, nagyon segítőkészek a boltban.

3/12

Klauzál 13

Könyvesbolt és kortárs galéria mixe a Klauzál téri bolt is, ahova ha a híres raklapos vásáraikon kívül is érdemes betérni. Az erős művészeti vonal mellett – mint a Vince Kiadó által megjelentetett művészeti tárgyú könyvek, vagy a TASCHEN ikonikus sorozatai – nagy választékban kaphatók más kiadóktól származó magyar- és idegen nyelvű kiadványok képzőművészet, fotó- és erotikus fotóművészet, filmművészet, divat, dizájn, építészet témakörben. Illeszkedve a Klauzál tér és a zsidó negyed történelmi múltjához, gazdag választékot találunk zsidó és judaisztikai tárgyú könyvekben, de kortárs magyar és világirodalmi vonalon is belefuthatunk népszerű szépirodalmi kedvenceinkbe.

4/12

ISBN könyv+galéria

A Víg utcai üzletnek több különlegessége is van, egyrészt olyan máshol nem forgalmazott kiadványokkal találkozhatunk itt, mint a legfrissebb zine-ek (BPZines, Hurrikan Press, a Crosstalk-sorozat füzetei), kiállítási katalógusok, de mellette független művészeti kiadványokat, művészkönyveket, photobookokat, a kortárs művészeti szcénában kincsnek számító példányokat lelhetünk fel itt. Valamint kapcsolódó művészet, fotó, építészet tematikában antikvár könyvválogatás is felbukkan a polcokon. Istvánkó Beáta művészettörténész és kurátor egyszemélyes vállalkozása fontos hely lehet a kortárs művészet iránt érdeklődőknek, és itt tényleg áll a mondás, hogy kincsekre lelhetünk. A bolthoz szervesen hozzátartozó kiállítótérben pedig nagyjából havonta új kiállítások kapnak helyet.

5/12

Rózsavölgyi és Társa Zeneműbolt

A legendás Rózsavölgyit valószínűleg egyetlen olvasó vagy zenekedvelő embernek sem kell bemutatni – a Lajta Béla tervezte csodálatos Szervita téri épületben működő kiadót és boltot 1850-ben alapították, mai helyére 1912-ben költözött. Fő profiljukat zenei kiadványok, kották, zenetudomány területéhez kapcsolódó művek alkotják, de kortárs szépirodalmi kötetekért is betérhetünk ide. Illetve rendszeresen tartanak rendezvényeket, a kulturális élet egyik fontos színtere.

6/12

A kávézó és könyvesbolt tökéletes fúzióját valósították meg a zsizsegő bulinegyed szívében, ahol a kiadó teljes kínálatából szemezgethetünk. A helyszín a könyvesbolt funkció mellett kulturális programok, színházi előadások, kerekasztal-beszélgetéseknek is helyet ad, így esténként a lépcsőzetes, olvasókuckós-párnás pódium percek alatt átalakulhat zsúfolt nézőtérré.

7/12

Könyvudvar

Minden hó végén megszorult, de könyvvásárlásra sóvárgó bölcsész kedvenc vadászterülete a Múzeum körúti griffes Unger-ház belső udvarán található bolt. A kínálat nagyon vegyes, és bár valamennyire csoportosítva találjuk a kategóriákat, akár a jelentős állománnyal rendelkező szellemtudományok, a szociológia, pszichológia, a történelem és a művészeti szakkönyvek szekciót, vagy a művészeti albumokat, szép- és szórakoztató irodalmat és gyerekkönyveket, azért a felfedezés örömét adó könnyed káoszban kutatva kincsekre bukkanhatunk váratlan helyeken is. És tényleg ez a város legolcsóbb könyvesboltja – az árak titka a beszerzés módjában rejlik: az üzlet folyamatosan kutatja fel azokat a kiadókat, ahol megmaradt készletek várnak arra, hogy felvásárolják, és jóval a piaci ár alatt kínálják őket az irodalomra éhezőknek.

8/12

Olvasók Boltja

Az újlipótvárosi bolt már az utcán messziről feltűnik a bejárat melletti különleges falfestménnyel is tipográfiájával, és a varázslat bent is folytatódik. A boltban a Typotex Kiadó teljes kínálata megtalálható, valamint kiemelten hangsúlyosan van jelen a magyar és világirodalom, a művészeti és tudományos kiadások, valamint külön gyereksarkot is találunk.

9/12

Pagony

Pesten a Pozsonyi úton, és Budán a Bartók elején találunk egy-egy Pagonyt. A boltokban óriási mennyiségű gyerek- és ifjúsági irodalommal, játékokkal várják a kicsiket, kamaszokat és szüleiket is. Az üzletben igyekeznek megkönnyíteni a vásárlást, így korosztály szerint rendezik a könyveket, de bátran kérhetünk segítséget az eladóktól is. A nagyobb, budai boltban a gyerekek nemcsak könyvekkel, hanem egy terepasztallal és játékkonyhával is elfoglalhatják magukat, a fotelokban ücsörögve pedig kényelmesen belelapozhatnak az olvasnivalókba. A könyvesboltokban rendszeresen tartanak különféle programokat: kézműves foglalkozásokat, író-olvasó találkozókat és diavetítéseket is.

10/12

Massolit

Régi nagy kedvencünk a pesti zsidónegyed szívében álló Massolit Books & Café – Bulgakov világhírű regényéből, A Mester és Margaritából kölcsönzött névvel működő könyvesbolt a Budapesten tanuló külföldi diákok egyik kedvenc helye is. A kávézó mellett ugyanis idegen nyelvű könyvesboltként és működik, a használt és új könyvek között könnyedén találhatunk olyanokat, amelyek Kelet-Európában csak nehézkesen fellelhetőek. És nem csak angolul olvasók élhetik itt ki magukat, az orosz nyelvű szépirodalomtól kezdve a művészeti albumokon át a judaisztikai témájú szakirodalomig rengeteg érdekesség emelhető le a polcokról.

11/12

Bestseller

Egy saroknyira a Bazilikától találjuk a könyvesboltot, amely 1992 óta látja el idegennyelvű könyvekkel a fővárost. A polcokon, a nevével ellentétben nem csak a legújabb sikerkönyveket találjuk – széles és naprakész kínálatuk van a különböző nyelvű szépirodalmi és tudományos kiadványokból, folyóiratokból, de magyar művek külföldi fordításait is megtaláljuk a polcokon (így ideális hely, ha külföldi barátainkat szeretnénk beavatni a magyar irodalom rejtelmeibe).

12/12

Gdan

Egy falatnyi Lengyelországként bújik meg a Bartók Béla úton a Gdansk könyvesbolt és büfé, mely egy aprócska üzletben ugyan, de annál nagyobb lelkesedéssel várja a lengyel kultúra és gasztronómia szerelmeseit. Marzena, aki maga is lengyel és képzőművész férje régi álma teljesült ezzel a kis kultúrsarokkal, ahol az új és használt lengyel nyelvű könyvek, újságok, irodalmi és művészeti kiadványok mellett lengyel étel- és italkülönlegességekkel várják a kultúrára és finom falatokra éhezőket.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Neked ajánlott

A