Nem szűkölködünk tehetséges vizuális alkotókban, grafikusokban és illusztrátorokban, akik szabadidejükben szorgosan építgetik saját és sajátos vizuális világukat, a grafikákat aztán pólóra, zoknira, párnára meg mindenféle használati tárgyakra teszik. Ajánlunk is nektek párat közülük!

1/11

Ars

Kézzel és sok szeretettel készíti táskáit, kitűzőit, matricáit, könyvjelzőit, képeslapjait és hajgumijait Varga Noémi. Mandalaszerű mintákkal, egyszerű formákkal, színekkel és természeti alakokkal népesíti be a tárgyakat, melyekre már csak ránézni is jól esik. Nyugalom, harmónia, természet meg egyensúly – ezekilyenek jutnak az ember eszébe. 

2/11

Travelling Fox Design

Dius és Balázs saját elmondásuk szerint nem emberek, hanem két kíváncsi róka, akik a grafikai tervezés és illusztráció erdeiben járják a saját útjukat. Színes és barátságos állatokkal, elsősorban egy rókával népesítenek be, többek között, bögréket, vászonszatyrokat, táskákat, poháralátéteket, kitűzőket, füzeteket és ún. anti-határidőnaplókat, de aki rájuk ír, az bármire, például pólóra is megkaphatja ennek a kedves kis világnak bármelyik figuráját. 

3/11

Lányregény

Mint ahogy a nevében is benne foglaltatik, a Lányregény elsősorban a lányok, nők és asszonyok számára készül. Az ő gondolataikat, érzéseiket és ízlésüket tükrözik a különféle vintage képeslapok és naptárak,  melyek tökéletes ajándékkiegészítők lehetnek azon alkalmakra, amikor a barátnők meglepik egymást valami kedvességgel, figyelmességgel. 

4/11

Exiter Diary

A márkát rendkívül szimpatikussá teszi az, hogy minél kisebb ökológiai lábnyommal készítik a termékeiket. A gondosan kiválogatott, jórészt újrahasznosított alapanyagokból lévő tárgyakon (pl. jegyzettömbök, füzetek, vászonszatyrok, jelvények, kártyák és még egy társasjáték is) a fekete-fehér minimalizmus uralkodik. 

5/11

barbsiegraphy

Pozitív gondolatok és látásmód női szemszögből prezentálva, meleg és barátságos színekben. Az illusztrációk itt is mindenféle tárgyakat díszítenek a matricáktól és hűtőmágnesektől kezdve a vászonszatyrokon és nadrágokon át egészen a faliképekig és naptárakig. Színt, stílust és mosolygást visznek a lakásodba meg az életedbe is. 

6/11

Anatomy with Love

A márkát futtató Joós Andrea művész és biológiatanár is egyben. Pólóit, ékszereit, színezőit, fali képeit és óráit, párnáit meg palackjait elnézve, a lehető legjobb ötlet volt a kettőből gyúrni egyet, ez lett az Anatomy with Love. Szeresd a tested, bébi, de ne csak kívül, hanem belül is. 

7/11

Verkstaden

Hétköznapi megfigyelések és szituk pólón, trikón, sapkán és vászonszatyron. Fiúknak, lányoknak és gyerekeknek. De vannak egyebek is, olyan apróságok, mint a szemfestéklemosó korong vagy a képeslap. A Verkstaden rendkívül szellemes világát már viszonylag sokan ismerik, de még nem elegen. 

8/11

Artsome

Kurucz Zita vizuális művész és designer világa álomszerű, légies és szürreális. Ilusztrációi, festményei és rajzai elsősorban pólókra kerülnek, de az alkotójuk bármire kész felvinni azokat – a zuhanyfüggönytől kezdve a mobil- és tablettokon át a táskáig. Totálisan körbeveheted magad Artsome-mal.

9/11

Szász Zsófi

A szabadúszó grafikus azzal híresült el, hogy pólókat tervezett a Trónok harca szereplőiről, amiket elküldött nekik, ők pedig büszkén magukra is vették azokat. Zsófi más hírességekről (pl. Tom Selleck, Frida Kahlo) éppúgy készít grafikákat, mint állatokról, a városról, amiről csak lehet. Póló mellett pendrive-tokon, párnán vagy faliképen is birtokolhatóak a munkái. 

10/11

Undressme

Bizarr és cuki szürrealizmus, röviden így jellemezhető az Undressme vizuális világa. Elsősorban a felsőruházatra megy rá a márka: pólókon, trikókon és kapucnis felsőkön jelennek meg ezek a nagyon színes és a szemet rabul ejtő rajzok. Mintha csak Alice Csodaországának lakói között járnánk.