Hiába terjednek egyre jobban az okoseszközök, szükségünk van képernyőmentes pillanatokra is. A finom tapintású papírlapokon kézzel vezetett időbeosztás egészen más hangulatúvá teszik a teendők megtervezését vagy éppen a jegyzetelést. Összeszedtük azokat a budapesti manufaktúrákat, ahonnan bármikor és bármit szívesen választanánk.

1/6

DOT for you

Baglyas Erika jó pár éve manufakturális módszerekkel készíti saját műhelyében csodaszép füzeteit. Háromféle terméke is van, amelyekben más-más módon vezethetjük az aktuális teendőket. Az IRKA 2020 határidőnapló 5 éve készül, ebből idén egy limitált, 100 db-os, egyedi prégelésű exkluzív szériát dob piacra a márka, amely kizárólag egy pop-up eseményen lesz elérhető december 4-én.

Az IRKA BLANK a heti tervező tiszta, áttekinthető rendszerét és a bullet journal szisztéma pontozott jegyzetlapjainak szabadságát ötvözi. Ez a dátum nélküli keretrendszer lehetővé teszi, hogy az év bármely napján nekikezdj a napló vezetésének. A BUDAPEST FIRKA pedig egy ponthálós szisztémájú, pontozott lapokból álló notesz, amellyel saját naptárt, tervezőt alakíthatsz ki magadnak.

2/6

Bomo Art

A részletgazdag grafikákkal díszített és kézműves papírtermékeket kínáló Bomo Art újdonsága a Bomo Perpetual nem egy átlagos határidőnapló: egy bármikor elkezdhető öröknaptár és egy analóg kisokos egyben. A naplózás mellett készíthetsz benne pénzügyi kimutatást, vezethetsz nyilvántartást a kölcsönvett és kölcsönadott dolgaidról, és persze jegyzetelhetsz is.

A határnap-emlékeztetőbe beírhatod a legfontosabb teendőidet, a születésnapokat, évfordulókat, az öröknaptár segítségével pedig megnézheted, hogy a hét melyik napjára esik a jövőben egy konkrét dátum. Emellett rengeteg hasznos információt is rejt a füzetke. Van benne többek között időzóna táblázat, ujj-ABC, Braille-írásmagyarázat, sőt a ruházati jelzések között eligazító szekció is. És ami még szuperebb több mint negyvenféle borító közül választhatod ki a hozzád legjobban passzolót.

3/6

Malinovka

Szolnoki-Szendrődi Judit jó pár éve nagy kedvencünk, hiszen egyszerű absztrakt rajzaival, jellemzően fekete-fehér minimalista stílusával egy új és annál kedvesebb színt hozott a hazai grafika világába. A márka vázlatkönyvek, füzetek és sok egyéb mellett természetesen határidőnaplókat is kínál, amelyek manuális kötészeti módszerekkel és újrahasznosított és kreatív alapanyagok felhasználásával készülnek.

A Malinovka természetesen idén is készített a jövő évre szánt határidőnaplót. A PLANBOOK 2020 prémium minőségben, limitált kiadásban jelenik meg, fekete, rózsaszín és világosszürke színben, sőt egy játékosabb macskás kiadás is született Szabó Magda Az ajtó című regényének ihletésére. A naplóban a praktikum (a havi áttekintő oldalak, heti szervezők és jegyzetlapok logikus és könnyen átlátható szerkezete) találkozik az elegáns és finom megjelenéssel.

4/6

Papetri

Mónus Mimi képeivel egyedi univerzumot varázsol minden terméke lapjaira. Legyen szó elegáns absztrakt mintákról vagy aprólékosan megrajzolt figurális dekorokról. A manufaktúra kétféle határidőnaplóval készül az előttünk álló évre, az egyik egy klasszikusabb felépítésű dátumozott napló, a másik pedig egy dátumok nélküli tervező. Az előbbiben havi és heti tervező, valamint 25 jegyzetoldal kapott helyet. A széria legkülönlegesebb darabjai suminagashi, azaz egy japán márványozási technikájú borítóval ellátott naplók.

A dátumozatlan Papetri Tervező kifejezetten azokhoz szól, akik mindent szeretnek vezetni: céljaikat, kívánságaikat, pénzügyeiket, fontos telefonszámokat, órarendjüket, szívesen rendeznek listába filmeket, zenéket, könyveket, és persze a bevásárolnivalókat is. A számtalan változatban rendelhető borító digitálisan nyomott könyvkötővászonból készül lakkozva, a könyvek kötése pedig ragasztómentes, így 360 fokban nyithatók.

5/6

karlaLina

A jellegzetes lisszaboni házfalalakon is sokszor látható mázas csempék ihlették a karlaLina 288 oldalas Lisbon tervezőjét. A kompakt, méretében is némiképp a négyzetes azulejót idéző 15x15 cm méretű füzetek elejében határidőnaplót találsz heti bontású rendszerrel, utána pedig kétféle színű bullet journal kapott helyet szatén jelölőszalagokkal.

A kétféle borítóval készülő naptár A5 nél kisebb, az A6-nál pedig nagyobb, keménytáblás és kézikötésű, gyönyörű lekerekített sarkokkal, szép paszteles árnyalatú harmonikusan összeválogatott lapokkal. A Lisbon amellett, hogy praktikus, tartós és szép is, bőven több mint egy évig használhatod, hiszen 63 oldalnyi heti tervezőt tartalmaz.

6/6

Róth Anikó

Róth Anikó sok-sok éve készít határidőnaplókat, és tematikus boritó sorozatainak mára elég komoly rajongótábora alakult ki. Az akvarell szériák között különféle budapesti életképek, erdei állatok, a hónapokat megjelenítő nőalakok egyaránt szerepelnek. A spirálos változatok eddig csak a lányos sorozattal készültek, a cérnafűzötteket pedig kizárólag városi képek díszítették, 2020-ra viszont minden grafika felkerült a határidőnaplókra, így már összesen 23-féle minta közül választhatsz!

A naplók kétféle méretben készülnek 10,5 x 9,5 cm vagy 14 x 19,5 cm változatban. A borítójuk keménytáblás, a mindennapi használatot segítő lekerekített sarkokkal. A belső íveken heti beosztású oldalakat találsz óránkénti bontásban, és természetesen minden darab kézzel, hazai gyártásban készül, gondosan válogatott alapanyagokból. 

  • WEB
  • Facebook
  • Instagram
  • Kapható: saját webshop, Vörösmarty téri karácsonyi vásár, 12B stand (dec. 29-ig), Allee karácsonyi vásár (földszinten az újságosnál, dec. 24-ig)
  • Árak: 2.900 Ft – 4.500 Ft