Még teljesen időben vagyunk, ha most veselkedünk neki újévi fogadalmaink beteljesítésének, hogy összehozzuk a beach bodyt. Összeállításunkban olyan komplex szolgáltatásokat nyújtó edzőtermeket gyűjtöttünk össze a nagyobb városrészek szerint, ahol gyúrhatunk és vezetett órán is részt vehetünk, mindemellett a sport után izmainkat és lelkünket szaunában regenerálhatjuk, kényeztethetjük. A lista természetesen nem teljes, kihagytuk többek között a már jól ismert, nagyobb helyeket, most a kevésbé ismertekre fókuszáltunk városszerte.

1/15

Smartfit

Garantáltan egy olyan terem, amelyik halad a korral. Akár hajnali 6:45-re is be lehet jelentkezni a Deák Ferenc tértől 5 percre, a Central Passage-ban található 'okos' terembe. Belépéskor pulzusszámlálót és egy névre szóló kártyát is kaptunk, aminek kulcsfontossága lesz az edzés során. A helyiség maga nem nagy, de a gépeken túl külön részt találunk személyi edzésre, nyújtásra, az emeleten pedig termet a csoportos órákra. Az újoncokat egy személyi edző veszi kezelésbe, ugyanis a smart gépeket (Milon Care) kalibrálni kell: ehhez először 'beszkennelik' az embert, majd az edzővel egy meghatározott sorrendben kipróbáljuk a gépeket. Beletesszük a kártyát, és a gép életre kel: megmozdul, és méretre szabja magát.

A „súlyok” vagyis a terhelés beállításában az edző segít, és mindig ő tud változtatni rajta. Egy edzésen kétszer kell végigmenni a gépeken, ami 36 percet és körülbelül 400 kalóriát vesz igénybe, alapvetően már ez is egy teljesértékű edzés erősítéssel és kardióval. Utána megnézhetjük, hogyan teljesítettünk, majd megjutalmazhatjuk magunkat egy szaunával. Azoknak ajánljuk ezt a helyet, akiknek nincs túl sok idejük az edzésre, de a legtöbbet akarják kihozni belőle, valamint azoknak, akik maguktól nem tudják, mit hányszor és hogyan kell csinálni, hogy eredményes legyen. Itt a gépek kvázi személyi edzőként működnek, irányítanak.

SmartFit Gym

Cím: 1061 Budapest, Király u. 8-10.
Nyitvatartás: hétfő-péntek: 6.45-21.30, hétvégén: 10.00-17.00
Árak: az első óra ingyenes, utána bérletkonstrukciók vehetők igénybe 3000 Ft-tól

2/15

Bliss and Body

Az Oktogon közelében lévő Bliss Hotellel egy épületben található a terem, ahová már a belépőjeggyel igénybe vehető wellnessrészlegért érdemes betérni: nagy (úszásoktatásra is használt) medence, két szauna és masszázs várja a vendégeket. A hangulat mindenképp családias, csúcsidőben már-már kissé zsúfoltnak hat: a terem egyik végében a csoportos óráknak helyet adó sajátsúlyos funkcionális terem, a másikban személyi edzések zajlanak; a kettő között találhatóak a monitorral felszerelt kardio-, valamint a különböző erőnléti gépek. Érdekes, hogy a futópadok az ablaknak háttal állnak, de így legalább nem kell farkasszemet nézni a kukkoló járókelőkkel. A csoportos órák között főleg köredzéseket, TRX-et és full kondit találunk, de hetente egyszer jóga is van. Azoknak a haladóknak ajánljuk, akik már tisztában vannak azzal, mit hogyan kell használni, milyen edzésforma jó nekik, és szívesen vezetik le az edzést teljes körű wellness-szel.

Bliss & body Fitness és Wellness
Cím: 1066 Budapest, Ó utca 43-49.
Nyitvatartás: hétfő-péntek: 6.30 – 22.00, szombat-vasárnap: 8.00 – 20.00
Árak: startjegy: 1490 , napijegy: 15 óráig 1690, 15 óra után 1990 Ft All You Can Move kártyával igénybe vehető (M-estől)

3/15

Bank Center Fitness

Szintén kiváló a lokáció a Bank Center esetében, amely az üzletközpont alagsorában található elegáns terem, és erre végképp a családias jelző illik. A rendszeresen idejárókat a recepciósok már névről ismerik. Viszont a kis méretnek az az ára, hogy a géppark sem túl nagy, viszont spinning- és két aerobikterem is rendelkezésre áll. A legtöbb edzőteremmel ellentétben óra 30-kor kezdődnek a csoportos órák, még reggel is, tehát van esély arra, hogy 9-re beérjünk a munkahelyünkre. Alakformálók, erősítők és spinning közül is választhatunk, edzés után pedig dézsazuhannyal ellátott finn szaunában engedhetjük ki a gőzt, amit tartalmaz a belépő. Speedfitness, szolárium felárért vehető igénybe.

Bank Center Fitness

Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Nyitvatartás: hétfő-péntek: 06:00-22:00, szombat: 10:00-18:00
Árak: kondijegy: 1800 Ft , csoportos órák: 1650 Ft All You Can Move kártyával igénybe vehető (XL-estől)

4/15

Lite Wellness Klub

A Mammut bevásárlóközpont negyedik emeletén található terem bejáratánál Udvaros Dorottya néz velünk farkasszemet, igaz, csak a plakátról. Vele nem, kellemes napsütéssel és jó hangulattal viszont találkozunk az edzőteremben, ahol reggel fél 9-kor még egyáltalán nem voltak sokan. Purestrength és Technogym márkák jó állapotú gépein lehet edzeni, melyeknek amortizációjára ügyel a személyzet, a futópadokról Budára és a Margit körútra nyílik festői kilátás. Bár Vér Tomi híres-hírhedt alakformáló óráiról már hallottunk, Nagy Fanni reggeli csoportos edzésére sikerült elnéznünk, és meg kell mondjuk, intenzitásával, változatosságával is nagyon meg voltunk elégedve. Két további teremben spinning, jóga, stretching, TRX és sok más óratípus közül választhatunk. Az öltözők az emeleten találhatóak, ahova üvegfalú, kacskaringós lépcső vezet. Finn- és infraszauna is használható a napijeggyel.

Lite Wellness Klub
Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 2-6., (Mammut II, 4. emelet)
Nyitvatartás: hétfő-péntek 06:00-22:00, szombat-vasárnap: 08:00-21:00
Árak: napijegy: 2090 Ft All You Can Move kártya elfogadóhely (XL-es csomagtól)

5/15

F&M Fittness and More

Ahogy a bejáraton belépve haladunk lefelé a lépcsőn, úgy tűnik, mintha egy óriási föld alatti bunkerbe igyekeznénk, pedig az óriási edzőterem speciális kialakítása miatt a kardiorészleg felől kapunk bőven természetes fényt. Utóbbi egy megemelt szinten található, belátni a nagy belmagasságú, tágas és pazarul felszerelt erősítőrészt: taposógépezés közben lehet elleshetjük a gyúrók módszereit, akik közt hivatásos versenyzőket is ki lehet szúrni. Zsírégetők, alakformálók, spinning, cross training, TRX, jóga, body art, gerinctorna – szinte minden órát megtalálunk, amit egy modern és igényes edzőterem kínálhat. Mi kipróbáltunk egy funkcionális tréninget, némileg túlbecsülve az edzettségi szintünket, de az órát tartó Gyepesi Áron türelmesen javítgatta mozdulatainkat. A wellnessrészleg több szaunát és egy gőzt is kínál, napijeggyel használható, és diszkréten megközelíthető az öltözőkből. Proteinbárban is töltekezhetünk, illetve a recepció mellett található a Fájdalom Ambulancia, ha véletlenül rosszul lépnénk, vagy magunkra ejtenénk egy súlyzót. Extrák: életmód tanácsadás, játszóház.

FM Fittness and More
Cím: 1123 Budapest, Csörsz utca 14-16.
Nyitvatartás: hétfő-péntek: 6:00-22:00, szombat-vasárnap: 8:00-20:00
Árak: napijegy: 2490 Ft All You Can Move-kártya elfogadóhely (XL-es csomagtól)

6/15

Team Fitness 

A Római fürdőtől nem messze, a Csillagvár Bevásárlóközpont emeletén elhelyezkedő Team Fitness szintén a családias kategóriába, a kevésbé szellős helyek közé sorolható. Ahhoz képest, hogy maga az edzőkomplexum nem túl nagy, meglepően extra felszereltséggel bír, több tucatnyi gépen lehet dolgozni. Összesen négy (ebből kettő nagyobb) aerobik termük van, melyekben 25-féle órát lehet venni (reggel 8-kor a legkorábbit), továbbá itt tartják a foglalkozásokat Keleti Andrea tánciskolájában. Az egyik teremben 28 darab walkenergie géppel formálhatjuk az alakunkat, kis szépséghiba, hogy ezek az órák igen népszerűek és nehéz rájuk bekerülni, hiába tartanak napi két edzést. A szomszédos játszópark is a teremhez tartozik, így amíg a szülők zsírt égetnek, nyugodtan lepasszolhatják a gyermeket. A korábbi ketrecfocipályából pedig – alkalmazkodva az igényekhez – crossfit termet csináltak, így labdás helyett köredzéseket tartanak ebben a helyiségben. A jegyben benne foglaltatik az infra- és finn szauna, különböző masszázsokat és szoláriumot is igénybe lehet venni felárért.

Team Fitness
Cím: 1039 Budapest Rákóczi utca 36.
Nyitva tartás: hétfő - péntek: 07:00 - 22:00, szombat-vasárnap: 08:00 - 20:00
Árak: kondijegy: 1390 Ft, csoportos órák: 1490 Ft All You Can Move kártya elfogadóhely (M-es csomagtól)

7/15

Sky Fitness

A fonódó villamosok végállomásánál, az Eurocenter tetején található kis teremben a kis méretnek köszönhetően rögtön a bejáratnál rálátunk a gépek többségére, felmérve, mi szabad épp. Erő- és kardiogépek széles választéka és funkcionális sarok várja a mozogni vágyókat, a szabadsúlyos teremből pedig impozáns napozóterasz nyílik, amit ottjártunkkor egyelőre hó és jég borított. A szépen dizájnolt öltözőkből jutunk el az ingyenes szaunához, amiből kilépve jégkúttal hűsölhetünk, de ennek beüzemeltetését használat előtt 20 perccel kérni kell a recepción. Minden hétköznapra jut olyan óra, amivel formálhatjuk alakunkat, de hétvégén sajnos nincsenek csoportos foglalkozások. Tavasztól nyárig a tetőterasz szabadtéri edzőteremmé változik, ilyenkor lehet spinningelni, gyúrni, jógázni és focizni a szabad ég alatt, és funkcionális egységet is felállítanak a tízemeletesek és a budai hegyek gyűrűjében.

Sky Fitness
Cím: Eurocenter, 1032 Budapest, Bécsi út 154.
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 6:00-23:00, szombat-vasárnap: 8:00-22:00
Árak: napijegy: 1690 Ft All You Can Move kártya elfogadóhely (M-es csomagtól)

8/15

B4

Tágas, világos, a graffitis falfestéseknek köszönhetően street workout-os hangulatot biztosító edzőterem, amelynek gépparkja mind felszereltségét, mind állapotát tekintve igen impresszív: hatalmas tükör előtt lehet bedurrantani a bicepszet, amihez akár 37 kilós egykezes súlyzó is igénybe vehető. A futópadok előtt a Dózsa György út száguldó panorámájának látványa tereli el a figyelmet a monoton kilométerfalásról, de a szerencsésen helyezkedők tévét is nézhetnek futás közben. Az egyik kisteremben a Növényi Küzdősport Akadémia tartja az edzéseit, tehát amennyiben egy olimpiai bajnok birkózóval szeretnél fejlődni, itt megteheted. A szolgáltatásokat tekintve minden megvan a megszokott kínálatból: napijeggyel igénybe vehető wellness, aerobik, funkcionális edzések, masszázs, szolárium, vitaminbár és szolárium is megtalálható. Alakformáló tréningre már reggel héttől bejelentkezhetsz, de van olyan óra, amelyik este 8-kor kezdődik, tehát a túlórázók is bőven odaérhetnek. A B4 egyik másik legfőbb vonzereje a 22 fős finn szauna, plusz pihenőágyas sószaunával is rendelkeznek, ahol pihentető madárcsicsergésre lazíthatunk. Érdemes még kiemelni a hat főre idealizált, igényes ketrecfocipályájukat, amihez néhány fős lelátó (!) is dukál, sajnos viszont a legnépszerűbb időpontok (a hétköznap munka utániak) gyakorlatilag örökre foglaltak.

B4 Fitness
Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 128-130.
Nyitva tartás: hétfő-csütörtök: 06:00-23:00, péntek: 06:00-22:00, szombat-vasárnap: 08:00-22:00
Árak: kondi napijegy: 14 óra előtt 990, utána 1490 Ft, csoportos órák napijegy: 1490 Ft All You Can Move kártya elfogadóhely (L-estől)

9/15

River Fitness

A River Fitnessnek a neve is jelzi a Duna közelségét: az egykori gázgyárból irodaház lett, közvetlenül a folyó mellett található, a 2007-ben felújított épülete indusztriális loft-hangulatot biztosít. A földszinten több mint 60 kardiogép, tévével ellátott futópadok, elliptikus trénerek, taposók, kerékpárok és más eszközök helyezkednek el U-alakban, ahonnan zsírégetés közben figyelhetjük a bejáratot, a recepciót, az alsó szintre igyekvőket. Ugyanitt hátul egy remekül felszerelt funkcionális terem található, ahol TRX, HotIron, cross, Spárta Training, funkcionális köredzés órákon erősödhetünk. Mind a kora reggeli, mind a munkaidő utáni időszakban választhatunk alternatívát klasszikus „csajosabb”, alakformáló, pilates, deepwork, hot iron órákkal; a „testszépítő” órák délben futnak. A „gyúrós” rész fizikailag is elkülönítve a tágas alagsorban várja az erősítőket egy óriási gépparkkal, tehát azok a kezdők, aki zavarba jönnek a profi testépítőktől, nyugodtan kardiózhatnak a felsőbb szinten. Külön tetszett, hogy a nagy és szellős öltözőkbe több ajtó is vezet, így elkerülhetőek a torlódások, fennakadások. Protein- és vitaminbár, plusz pénzért japán masszázs és szolárium is igénybe vehető.

River Fitness
Cím: Révész utca 29., Budapest 1138.
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 06.00 - 23.00, szombat-vasárnap: 08.00 - 22.00
Árak: kondi napijegy: 1490 Ft, csoportos órák: 1490 Ft All You Can Move kártya elfogadóhely (M-estől)

10/15

Chili Fitness 2

Ritka, hogy egy vidéki sikerreceptet ültetnek át a fővárosba, márpedig a Debrecenben létrehozott Chili Fitness 2-vel így történt. A Bikás parktól néhány lépésre található tágas edzőközpont sok tényező miatt örvend nagy népszerűségnek a profik és az amatőr sportolni vágyók között egyaránt: többek között a legújabb, Hoist márkájú gépek, a napfényes helyiségek, a rengeteg, karbantartott kardiogép, képzett személyi edzők, tágas öltöző, tiszta szauna miatt. A hangulat barátságos, a jól felszerelt terem kétszintes: alsó szinten kondizni, a felsőn kardiózni lehet. Elég szokatlan gyakorlat, de a nőknek a belépés olcsóbb, mint a férfiaknak, de ezzel valószínűleg csak motiválni szeretnék a gyengébb nem képviselőit a gyúrásra. Ennek ellenére „klasszikus” alakformáló, zsírégető, funkcionális step órákat is találunk az órarendben, de ha akarunk, krav maga küzdősportot is űzhetünk. A 0-24 nyitva tartás azoknak is kedvez, akik a szokásostól eltérő időben szeretnek mozogni, a pultban turmixok és jó minőségű kávé várja a sportolókat.

Chili Fitness 2

Cím: 1119 Budapest, Etele út 57.
Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 0–24 óráig
Árak: kondi napijegy: férfi: 1 350 Ft, női: 1 150 Ft, soportos órák: 1300 Ft All You Can Move kártyával látogatható (S-es csomagtól)

11/15

Millennium Wellness Központ

Remek ár-érték arányra bukkantunk a Nemzeti Színház szomszédságában. A rendkívül segítőkész, jókedvű (és angolul beszélő!) személyzettel váró teremben egyértelműen el vannak különítve a különböző részlegek, a 35 darabos, monitorokkal felszerelt kardiorészleg, rengeteg erősítő gép, multifunkcionális cross trainging állvány, amin a saját testsúlyunkkal edzhetünk, és található nyújtó sarok is. Külön díjaztuk, hogy az aerobik termekbe nem lehetett belátni, mert nagyon zavaró tud lenni, ha izzadás és kínlódás közben bámulnak. A spinnig teremben indoor és video cyclingot is tartanak, és már reggel 7-től jöhetünk frissítő alakformáló és cross training órákra. Mind munka előtt, mind utána felcserélhetjük a zsírégető-erősítő órákat lájtosabb jógára vagy gerinctornára a kisteremben. A gépek nagyon jó állapotban vannak, majdnem minden egységnél kaptunk eligazítást, mit hogyan kell használni. Ami nagy előny még, hogy a wellness részleg 14 és egy 6 személyes finn szaunát, gőzkabint, egy jacuzzit és egy nagy napozóteraszt is kínál (bár ez annyira most nem aktuális), és mindez benne foglaltatik az árban.

Millennium Wellness Központ
Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.
Nyitva tartás: hétköznap: 06:00 - 22:00, hétvégén: 08:00 - 21:00
Árak: napijegy: 1890 Ft All You Can Move kártya elfogadóhely (L-es csomagtól)

12/15

Rage Budapest

Mindössze néhány hete nyitott, mégis egyre többen kezdik szeretni, ami valószínűleg nem véletlen. A szakmában komoly nevet szerzett csapat újította fel az egyszerű, funkcionális gépekkel fölszerelt és tágas termet. A minimalista dizájn mögött komoly szakmai program található – és emiatt érdemes igazán ellátogatni ide, még ha a hely ki is esik egy kicsit. Különböző edzések (powerlifting, weightlifting, street workout, cross training) közül választhatunk, de persze jöhetünk csoportos órán kívül is edzeni. Mi egyébként a cross traininget próbáltuk ki, és tényleg mindenkinek csak ajánlani tudjuk. A csoport különböző edzettségű emberekből állt, az edző mégis jó érzékkel állította össze a majd' másfél órás edzést: mindenki kidolgozta magát, de mégsem volt semmi túlságosan megerőltető. Folyamatosan fejlesztenek, a masszázs már most elérhető, és hamarosan a szauna is megépül. A Rage Budapest legmotiválóbb edzőtermeként hirdeti magát, és ezt kiválóan alátámasztja, hogy garanciát is vállalnak a színvonalra: ha az első bérletvásárlást követően nem váltjuk ki a következő havi bérletet, visszafizetik az első hónap árát, sőt egy 30 perces relaxációs masszázst is kapunk mellé, hogy jobb kedvre derüljünk.

Rage Budapest
Cím: 1095 Budapest, Soroksári út 110-112.
Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 07:45 - 20:00
Árak: napijegy (csoportos óra edzővel): 2100 Ft, open gym: 1900 Ft All You Can Move kártya elfogadóhely (XL-es csomagtól)

13/15

Victory Fitness

Az újpesti víztorony melletti Stop Shop tetején található teremben nagyon díjaztuk, hogy a különböző edzésformáknak helyet adó részeket óriási számokkal látták el, és „Start” mezőre lépve egy információs táblán tájékozódhattunk, mi mit jelöl, tehát a kezdők sem vesznek el a vasak sűrűjében. Minden izomcsoportot megmozgató Technogym és Hoist erőgépek, a többféle kardiomozgást elősegítő futógépek, taposó gépek, ellipszisjárók, biciklik, evezőgépek találhatóak a tágas teremben. Egy kis emelvényen lehet elvonulni a streching sarokba, ahol mi is nyújtottunk egyet Rékasi Andi has-láb-popsi nevet viselő, ennek ellenére az egész testünket alaposan átmozgató alakformáló órája után, amit még betegen is megtartott. A funkcionális teremben éppen órát tartottak, mikor ott jártunk, de órán kívül ezt is bárki használhatja. Az öltözőkből nyílik a finn szauna, amelynek használata az árban foglaltatik.

Victory Fitness

Cím: 1042 Budapest, Árpád út 183-185. , Stop-Shop bevásárlóközpont
Nyitvatartás: hétfő-péntek: 06:00- 23:00, szombat-vasárnap: 07:00 - 22:00
Árak: napijegy: 1890 Ft All You Can Move kártyával igénybe vehető (M-es csomagtól)

14/15

SXL Fitness

3 és fél évvel ezelőtt nyitották meg az SXL Fitness-t, pótolva ezzel a környék nem túl bőséges edzőtermi kínálatát. A legforgalmasabb természetesen a hétköznap délután 16 és 20 óra közötti idősáv, viszont munka előtt (6:30-tól) és viszonylag későn (21 óráig) is találni különböző edzéseket, melyek közül a vendégek körében az egyik legnépszerűbb Szalai Ádám TRX-órája. A gépeket gyakran cserélik, hamarosan új futópadok is érkeznek, illetve a vendégek kívánságaira is odafigyelnek. A crossfit terem órákon kívüli időpontokban használható, a bokszzsákhoz adnak kesztyűt. A futópadok és a bringák az utcára néznek. Ár-érték arányban megfelelő a hely, minden hónapban más-más akcióval készülnek, illetve a 10 alkalmas bérletet akár ketten is lehet használni, betegség esetén lehet hosszabbítani. A napijeggyel és bérlettel szaunázhatunk, illetve felárért szolárium is rendelkezésre áll.