Mit szólnál egy teveszépségversenyhez a Várkert Bazárban? Egy interaktív bemutatóhoz az érzékszerveinkről? Esetleg egy tárlathoz egy titkos pincében? Öt izgalmas budapesti kiállítást ajánlunk az elkövetkezendő hónapokra.

1/5

“…és mégis itt vagyok.” 

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége összefogott a Mai Manó Ház­zal azért, hogy bemutasson egy, az Associ­ated Press hírügynökség fotóiból készült válogatást, így emlékezve az 1956-os forradalomra.. A kiállítás a forradalom következményeit tár­ja a közönség elé, akkor, amikor kétszázezer magyarnak kellett elmenekülnie a hazájából, hogy egy idegen országban kezdjen új életet.

Hol? Mai Manó Ház
Meddig látható? október 22.
Mennyiért? 1500 Ft
Bővebben

2/5

#Bartók

Bartók zeneszerzői munkássága a mindennapi műveltség része, tudományos, zeneelméleti és gyűjtői tevékenysége az egyetemes kultúrát gazdagítja. A kiállítást változatos társművészeti programsorozat kíséri, amely többek között előadásokból, tárlatvezetésekből, prezentációkból, zenei eseményekből épül fel.

Hol? Ludwig Múzeum
Meddig látható? 2017. január 29.
Mennyiért? 2400 Ft
Bővebben

3/5

Art Moments – Million Street

Október 11-én nyílik Yiannis Roussakis athéni származású fotóművész kiállítása a Várkert Bazárban, mely egy tradicionális emirátusi esemény, az évenként megrendezendő teveszépségverseny és vásár különös világába enged betekintést. A tárlat érdekes képet ad arról, miként látja egy más kultúrából érkező és más vizuális beidegződésekkel rendelkező idegen ezt a merőben helyi hagyományt.

Hol? Várkert Bazár
Meddig látható? október 25.
Mennyiért? ingyenes
Bővebben

4/5

Testes Témák – Az érzékszervek és az érzékelés

A világ megismerése létkérdés. Érzékszerveink által tapasztaljuk meg környezetünket, annak változásait. De vajon tudjuk-e, hogy az evolúció során hogyan is alakult az érzékelés és az érzékszervek fejlődése? Vajon mi emberek miben hasonlítunk vagy különbözünk az állatvilág egyes tagjaitól? Ebben az interaktív, felfedezéses bemutatóban az egyes érzékszerveket rejtvényeken, felnagyított, mozgatható maketteken és érzékeléspróbákon keresztül ismerhetjük meg.

Hol? Magyar Természettudományi Múzeum
Meddig látható? november 8.
Mennyiért? 900 Ft
Bővebben

5/5

The Untold Tragedies

Az Orczy úton működő Fészek Színházban olyan titkos légópincék találhatóak, ahol még soha nem rendeztek kiállítást. Cziczó Dániel, Kováts Máté, Mónos Péter és Tímár Benjamin ezt megteszi egy alternatív valóság létrehozásának keretében. 'The Untold Tragedies' című kiállítás a grafika, a szöveg, illetve a zene segítségével kelt életre egy apokaliptikus világot, melyben az erőszak az úr, és az ésszerűség csak egy meddő nő.

Hol? Fészek Színház
Meddig látható? november 1.
Mennyiért? 0 - 1000 Ft
Bővebben