Keresés EN

Éjszakai élet

20 teraszos hely 2016 nyári szezonjára

Chicken salad with sweet and sour sauce

1/21

Budai Parkszínpad – a visszatérő

2015-ben kezdte meg reneszánszát a múltban nagy népszerűségnek örvendő Budai Parkszínpad – nagy befogadóképességű, szellős, család- és kutyabarát találkozóhely lett belőle, amit már nem csak az újbudaiak preferálnak. Élő zenés hétköznap estéivel, balkán grillkonyhájával győzött meg minket.

Kivel menj: nagyobb társaságokkal, mivel előre is foglalhattok, és van elég hely mindenkinek
Miért szeretjük: kellemes akusztikus koncertek, jó társaság, nagy tér

2/21

360 Bar – a szédítő

Mindig jó érzés kiszállni a liftből és megpillantani az egész várost – felülről. Nem véletlenül a 360 Bar a legnépszerűbb rooftop bár, innen a legpazarabb a panoráma. Egyedül a folyton szeles mikroklímája lehet zavaró, de kánikulában külön jóleshet. Programjai között találjuk a vasárnapi brunchot, a naplementés nappali bulikat és a reggeli rooftop jógát is.

Kivel menj: külföldi ismerősökkel, mert ilyen perspektívából másképp nem láthatnák a várost
Miért szeretjük: nem tudjuk megunni a kilátást, egyre tudatosabb a borválaszték

3/21

Kőleves Kert – a vidék a bulinegyedben

Kőleves Vendéglő kertje valami különleges kisugárzással bír: nyugalmat sugároz, annak ellenére, hogy a 'pesti soho' közepén van. Erre erősít rá a sok függőágy, a kővel felszórt udvar, az árnyas ülőhelyek és a mindig jófej kiszolgálás. Ha nincs kedvetek a sietős kocsmatúrára, érdemes náluk megpihenni.

Kivel menj: akár családdal, gyerekekkel, vagy kevésbé túlpörgött barátokkal
Miért szeretjük: hívogatóak a függőágyak, kicsit lelassultabb, mint a környék

4/21

Mazel Tov – a kifinomult

Elegánsabb kategóriát képvisel a Mazel Tov, mely nyáron, a kerttel teljesedik ki igazán. Szép, meleg fények, izraeli ízek, széles bor- és koktélválasztéka mellett zenés és kulturális programjai miatt is népszerű. Érdemes figyelemmel kísérni a programtervezetet, mert egyre különlegesebb estekkel készülnek.

Kivel menj: ideális randihely, szóval Vele
Miért szeretjük: még télen is a nyarat idézi, alapozás mellett jól is lakhatunk

5/21

High Note Sky Bar – az exkluzív

Az elegáns zenei tematikára épülő Aria Hotel tetőteraszán találjuk a High Note Sky Bar-t, mely igazán exkluzív környezet, s ezért sűrűn tartanak itt eljegyzéseket, emlékezetes összejöveteleket is. Rendívüli a koktélválaszték, de vacsoránkat is eltölthetjük a Bazilika kupolájával szemezve. A szálloda Harmony Spa-jával együttműködve itt is tartanak rooftop jógát.

Kivel menj: inkább azt mondanánk, különleges eseményre válaszd
Miért szeretjük: olyan, mintha egy karnyújtásnyira lenne a Bazilika kupolája

6/21

Kertem

Ugyan nem a régi helyén van már, hanem az Olof Palme Ház előtti gyepen, de idén nyáron sem maradunk Kertem nélkül. Nem tudjuk, hogy ez lesz-e a végleges helye, de 2016 nyarán itt rendelhetjük a balkán burgert, itt csúsznak majd a mérsékelt áron mozgó fröccsök és a zenei felhozatal is marad a régi.

Kivel menj: bárkivel, aki valóban zöldövezetbe vágyik és azokkal akikkel a régi Kertembe is jártál
Miért szeretjük: fogalommá vált és igyekszünk az új időket megszokni

7/21

Fellin

Fellini vitathatatlanul kuriózum a hullámzó minőségű római parti hekkezők és szponzornapernyős túlárazott helyek között. Mindig olyan a csíkos napozószékekben ülni és belga sört inni náluk, mintha egy régi filmben szerepelnénk. Reméljük a magas vízállás nem lesz jellemző erre a nyárra és sokat időzhetünk a Felliniben.

Kivel menj: a legjobb baráttal
Miért szeretjük: kedves, egyedi, magával ragadó és szuper a sörválaszték

8/21

Római-part: Fellini Római Kultúrbisztró, Nap bácsi – a szeretnivaló kívülállók 

A Római másik favoritja, a régi időkből kapta nevét, hiszen üzemelt itt Nap bácsi és Nap néni nevű csárda is. Mostanra maradt a Bácsi és a csárda-jelleg helyett családbarát falatozó és pihenőhely lett. Náluk is az aprókavicsba fúrhatjuk a lábunkat, széles a sörválaszték és gyerekeknek egy kis bunkert is készítettek az egyik fára.

Kivel menj: családdal, gyerekkel, kutyával
Miért szeretjük: barátságos és sehol máshol nincs fára épített bunker, csak náluk

9/21

Grandio – a flúgos

Kicsit kilóg a felsorolásunkból a Grandio, de nem lehet kihagyni a Nagy Diófa utcában található hostelhez tartozó udvari romkocsmát/dzsungelt. Rendkívüli bohém hangulatával, a világ összes égtájáról érkező közönségével egyszer mindenképp át kell élni egy ottani estét, ha fogékonyak vagyunk az elborult megoldásokra. A burger finom, a búzacsör nagyon csúszik mellé.

Kivel menj: baráti társasággal, külföldi haverokkal
Miért szeretjük: külön kis köztársaság, semmi köze a többi budapesti helyhez

10/21

Bálna Terasz – a panorámás

Nyáron a Bálna sem olyan bús, mint rossz időben: benépesülnek a teraszai, hiszen bámulatos a kilátás. A Bálna Terasz vödrös limonádéival, koktéljaival és a Dunához igazán közeli két személyes kis asztalaival vált kedvenccé. Emellett kutyabarát és finomak a ház burgerjei is.

Kivel menj: nagyobb társasággal alapozni, Vele romantikázni
Miért szeretjük: csodás a kilátás, szerdánként a naplementére hangolt élő DJ-szettek kiszakítanak a valóságból

11/21

táBOR – a fröccsszakértő

Két éve találkozhattunk utoljára a Millenárison a táBOR kitelepüléssel, mely a Bortársaság nyári fröccspontja volt. Most újáéledt a projekt, és havonta változó nívós borválasztékkal (3 fehér, 3 rozé, 3 vörös, 3 komolyabb tétel) marasztalják azokat, akik értik és szeretik a borokat. A Hello Wood által épített bódéhoz street food kitelepülések csatlakoznak, lesz ingyenes filmklub és vasárnapi piknik jellegű brunch is.

Kivel menj: borértő barátokkal
Miért szeretjük: laza a hangulat, de mégis biztosak lehetünk benne, hogy jó kezekben vagyunk, ha borról van szó

12/21

PONTOON – a multifunkciós

Új versenyző, ám hamar megszerettette magát a közönséggel. A lokáció csillagos ötös, a Láncíd lábánál fröccsözhetünk, nézelődhetünk, élvezhetjük a zenét, már napközben is. Persze közben rálátni a Gresham Palotára is, láblógatásnyira van a Duna és árnyat adnak a lombos fák is. A kertmozis estek, naplementés szettek, akusztikus koncertek, gyerekprogramok is a PONTOON sokszínűségét mutatják.

Kivel menj: barátokkal, Lánchíd-fetisisztákkal
Miért szeretjük: nincs feszengés, jó a társaság, a helyszín magáért beszél

13/21

Pagony kert (Bezárt)

Mikor évekkel ezelőtt először jártunk a Pagonyban, nagy volt a meglepettség, hogy gyakorlatilag egy 'újrahasznosított strandon' sörözhetünk. A hangulata ebből fakadóan egyedi, és, ha elkap, visszatérésre sarkall. Mindemellett korrekt konyhával dolgoznak és széles a programkínálatuk is.

Kivel menj: nagy társasággal 
Miért szeretjük: hol máshol koccinthatnánk egy szárazon hagyott medencében

14/21

Madách Tér: Telep, Hivatal, Sierra Coffee... – a mini városrész

Konkrét kommuna lett a Madách tér Gozsdu felőli részén, hiszen gyakorlatilag egybeolvad a Konyha, a Telep, a Gábor, a Sierra, a Juicy & Bagel Budapest, a Meat & Sauce és a Hivatal terasza. Mindenki ismer mindenkit, nem baj, ha még maradt egy kicsi a másik helyen vásárolt italodból, senki sem néz majd csúnyán rád. Hétfő estétől nagy a mozgás, mégis csütörtöktől az igazi a tér hangulata. Itt sosem leszel egyedül, de a kutyád sem.

Kivel menj: egyedül, barátokkal, kutyával, macskával...
Miért szeretjük: mindig történik valami, nagy az esély, hogy új embereket ismerj meg, jó áron van a vodka-szóda

15/21

Garzonkert – a bohém

Van valami bohém a Garzonkertben, amit talán a Mikszáth tér, a szemben lévő zölddel futtatott tűzfal és a színes székek közé ékelt ülőgarnitúrák adnak. Jó áron futnak a koktélok, nagy a kézműves sörválaszték, a Good Bar Good Burger jóvoltából pedig laktató, szaftos burgereket is kínálnak.

Kivel menj: burgerszerető baráttal, kollegákkal munka után 
Miért szeretjük: kiesik a bulinegyedből, mérsékeltek az árak

16/21

Liebling

A hétvégén különösen hangos és forgalmas Akácfa utca fölé magasodik a Liebling terasza, ahol ugyanaz a faborítás dominál, mint odalent. A különleges elhelyezkedésnek köszönhetően kicsit el is különülünk az utcától, de mégis benne maradunk a mozgásban, ha a Liebling teraszon időzünk.

Kivel menj: jó baráttal
Miért szeretjük: nagyon ízlésesen válogatják össze az élő zenés programokat

Neked ajánlott

A