Egyre furcsábban viselkednek az emberek. A bal oldali szomszéd egy nagy gödröt ásott a kert közepére, a jobb oldali pedig konzerveket cipelt haza, és bedeszkázta az ablakait. Ez persze nem meglepő, mindenki máshogy reagál a közelgő világvégére, ami a tömegpszichózis mai állása szerint december 21-én következik be. Valaki apokalipszist vár és meteoresőt, mások viszont rezgésekről és dimenziókról beszélnek. Bárhogy is lesz, az biztos hogy itt az ideje, hogy egész héten izgalmas dolgokat csináljunk, persze a legális keretek között maradva, hátha csak vaklárma az egész.

1/8

Bérelj partybuszt!

Az utolsó napokban, minden perc számít, és a legtöbb fiatalnak ilyenkor az első dolog, ami beugrik: buli! De hamár úgy állunk hozzá, hogy ez lehet az utolsó, akkor nem érdemes kispályásnak lenni, szedjük össze a legjobb barátainkat, vagy bárkit, aki az utcán megtetszik, és béreljünk egy partybuszt. A 20-30 személyes buszok bőrülésekkel, jégbe hűtött pezsgőkkel, tánctérrel és a bevállalósabbaknak kialakított krómrudakkal tökéletesek arra, hogy boldogan emlékezzünk vissza az elmúlt 5126 éves maja naptári ciklus örömteli, vagy könnyfakasztó pillanataira, és nevessünk azokon, akik úgy gondolták a kubai rakétaválság idején, hogy akkor jött el a vég.

Részletek: itt.

2/8

Zombivadászat helyett: Élménylövészet

Mindenkiben ott szunnyad Bruce Willis a Drágán add az életedből, aki vicces kiszólások után bárkivel simán elbánik. Szerencsére még gyorsan mi is kipróbálhatjuk milyen is igazán veszélyesen élni. A Budakeszi Lőtéren különböző fegyvertípusok közül válaszhatunk, és lövöldözhetünk is velük, természetesen egy lövészvezető felügyelete mellett, akit fejlett képzelőerővel akár a partnerünknek is tekinthetünk, kicsit úgy, mint mondjuk Tango és Cash. Különösen előnyös ez a program ilyen sötét időszakban, hiszen később lehet jól fog jönni ez a kis lövészgyakorlat.

3/8

Világvége buli a Corvitetőn

Természetesen, egy ilyen világméretű őrület nem hagyja hidegen a belvárosi szórakozóhelyeket sem, akik közül többen úgy döntöttek, hogy világvége bulit szerveznek december 21-én. A Corvintetőn ez alkalombol Fish! legújabb albumát mutatják be, amelynek a címe természetesen “Világvége”. A szervezők ígérik, hogy katasztrófa esetén mindenkinek visszafizetik a jegy árát. Reméljük, hogy annyira jól sikerül a buli, hogy csak a napfelkelte, vagy a városon átszáguldó lángcsóva vethet neki véget.

4/8

Luxus vacsora cápák között

A szerelmeseknek nem kérdés, hogy kivel fogják tölteni az idők végezetét. Bár kívülröl fújja mindenki, hogy nem a pénz és a luxus számít, azért a világ végén mégiscsak megengedhetünk magunknak egy kis extrát. A van egy olyan különleges szolgáltatása, hogy zárás után a cápaalagútban vacsorázhatunk romantikus körülmények között úgy, hogy minden oldalról körbeúszkálnak minket a vizek legveszélyesebb ragadozói. Igaz, hogy egy ilyen program nem olcsó, de ha egyszer már minden mindegy, akkor adjuk meg a módját, és ne sajnáljuk azt a 200 000 forintot, hiszen lehet, hogy nem lesz rá több lehetőségünk. 50 ezer magyar forintért pedig szerelmes üzenetet kérhetünk egy búvártól. Nos?

5/8

Élj túl egy kutyatámadást!

Carpe Diem! A világvége-hívők ilyenkor úgy gondolják, hogy bevállalnak egy csomó veszélyes dolgot, amit eddig soha. Sajnos túl hideg van ahhoz, hogy kiugorjunk egy repülőből, de az Élj túl egy kutyatámadást!” nevű program tökéletesen megfelel, ha adrenalinra van szükségünk. Igazából arról szól a dolog, hogy ránk uszítanak egy nagytestű, jól kiképzett harcikutyát, akinek nem titkolt szándéka, hogy darabokra tépjen minket. Izgalmasan hangzik ugye? A dolog egyébként veszélytelen, hiszen az egész egy kiképző társaságában, vastag védőruhába bugyolálva történik, így azok is bevállalhatják, akik látnak arra esélyt, hogy december 22-én is felkel a nap. Részletes információt a kutyaközpont honlapján lehet találni.

6/8

Világvége előadás a Planetáriumban

Akit érdekel, hogy mire számíthatunk december 21-én az választ kaphat a kérdéseire a Planetáriumban, ahol elmesélik, hogy mennyi esély van a pólusok felcserélődésére, egy üstökös becsapódására, vagy a Nibiru nevű bolygó felbukkanására. Az eseményt pont a világ megsemmisülésének az időpontjára időzítették a szervezők. Ez azt jelenti, hogy ők már tudják, hogy semmi nem lesz? Vagy csak el akarják terelni a figyelmet a tényleg közelgő bajról? Ki tudja...

7/8

Utolsó vacsora az Ankerben

December 21-én valószínűleg valami olyasmi fog történni, mint amikor a gyalogkakukkot üldöző prérifarkas lelkesen megnyomja a TNT-t detonáló gombot és….“klikk”, semmi nem történik. Ezt persze mind tudjuk valahol legbelül, de életben tartjuk a legendát az utolsó percig, hogy jó okunk legyen ismét bulizni egyet. A szórakozóhelyek jobbnál jobb programokat szerveznek annak érdekében, hogy a lehető legtöbb ember töltse náluk az idei világvégét. Az az alkalomra DJ szettekkel és egy “utolsó vacsora” nevű menüvel készül, a többit pedig majd meglátjuk.

8/8

Armageddon a Dürer Kertben

A punk és a metál zene rajongói mélyenszántó gondolataik és lázadó természetük miatt nem is biztos, hogy sajnálnák, ha vége lenne a világnak, de persze az sem baj, ha nem lesz. December 21-én a Dürer ingyenes bulit szervez, hogy az utolsó pillanatban is legyen rock’n roll és sör; innentől kezdve meg kit érdekel ugyebár? Az igazság az, hogy valójában mindenkit nagyon is foglalkoztat a jövő, hiszen ez egy jótékonysági buli is egyben, ahova mindenki hozhat kinőtt, kihízott ruhákat, amit a Magyar Vöröskereszt elvisz majd a rászorulóknak. A marcona külső néha bizony érző szívet takar. Persze az is lehet, hogy csak gyorsan rendbe szeretné minden ki tenni a karmáját? Túl sok még az elvarratlan szál.