Ha eleged van a már jól megszokott szuvenírekből és valami komolyabbat, egyedibbet szeretnél, akkor érdemes ellátogatni Budapest valamelyik dizájner boltjába. A boltocskák és üzletek mélyén igazi kincsek rejtőznek, például: egyedi ruhadarabok, otthoni kiegészítők, ékszerek, cukorkák és édességek. Készülj fel egy stílusos Budapesti túrára!

1/7

Aron Design Store - Vigyél színt az íróasztalodra!

Ne hagyd, hogy az íróasztalod egyhangúvá és unalmassá váljon, tedd egyedivé néhány új darabbal! Szerezz be néhány vicces post it-et, színes alátétet, vagy bármit, amivel tudsz játszani, amikor senki sem figyel! Az Aron Design Store-ban többféle vicces kütyühöz hozzá lehet jutni. Ezekkel persze nem csak az irodádat dobhatod fel. A papír-írószereken és a kártyatartókon kívül, bútorokat, konyhai eszközöket és játékokat is találsz a világ minden részéről, például: Amerikából, Angliából, Németországból és Franciaországból. Jelenleg két üzletük van a városban: egy a Mammutban, és egy a MOM Parkban.

Cím:

1026 Budapest, Lövőház u. 2-6. és 1123 Budapest, Alkotás utca 53.

2/7

Insitu (Bezárt)

Az Insitu már évek óta a dizájner boltok élharcosa. Az Astoriához közel található kicsiny üzlet rengeteg fajta holmit kínál: régi fényképezőket, könyveket, high-tech kütyüket, órákat, játékokat, ékszereket és ruhákat, és a helyi dizájnerek munkái mellett, még olyan világhírű tervezők darabjait és márkáit is meg lehet találni, mint Karim Rashid, vagy Nooka. Ha nincs időd rá, hogy személyesen keresgélj az üzletben, akkor sem kell aggódni, mert az online webshop bármikor elérhető.

3/7

Black Box Concept Store - Egyedi ruhák és kiegészítők

A világ általában nem csak fekete vagy fehér, kivéve, ha erről a dizájner boltról van szó. A Black Box (Fekete Doboz) Concept Store nagyon fiatalos és modern, plusz tele van egyedi ruhákkal és kiegészítőkkel. Az árukészletük szinte naponta változik, így nem számít, hogy mikor látogatod meg őket, garantáltan mindig valami újat, vagy extravagánsat fogsz találni. Többek között rá lehet itt bukkanni olyan nevekre, mint IMOGEN, Anh Tuan, agneskovacs, Bálint Sára, vagy akár Visy, vagy lillasellei, de van számos helyi tervező is, akiknek a darabjaiból válogatnak az éreklődők. Attól sem kell tartani, ha kicsit laposabb pénztárcával térsz be a boltba, mert igazán jó üzleteket lehet itt kötni, és sok mindenhez nagyon jutányos áron lehet hozzájutni. 

4/7

Hybridart Design Shop & Cafe - Érezd a város ritmusát!

A Hybridart alapvetően a Design Terminál ajándékboltja, de ahogy a név alapján már rögtön feltűnik, ez nem egy átlagos üzlet, hanem egy kicsit mindennek a keveréke. Egyszerre dizájner shop, divatbolt, kávézó, de kicsit még egy bárra is hasonlít. Ez egy olyan hibrid, amit Budapest legminőségibb anyagaiból gyúrtak össze. A város szívében, az Erzsébet téren található bolt körül mindig pezseg a hangulat, amihez hozzáteszik a részüket a gördeszkások, a divatdiktátorok, a grupik és az üzletemberek egyaránt. Légy részese te is ennek! Vegyél magadnak egy új kiegészítőt - mondjuk egy Takács Judit táskát, vagy egy ducsaijudit iPhone tokot, és ha már ott vagy, rendelhetsz egy frissítő kávét is.

Hybridart Design Shop & Café (bezárt)
Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér 13.

5/7

Flatlab (Bezárt)

A Flatlab egy bemutatóterem, ahol olyan tervezőkkel és márkákkal lehet találkozni, mint a MEI KAWA, az UrbanLegend, Erdei Ildikó Virág, Kniff, vagy Gergely Linda. Másrészről viszont ez egy műhely is, ahol olyanok készítik a cucaikat, mint Szőke Gergely és Laki Eszter. Nem számít, hogy vásárolni szeretnél, vagy csak szimplán érdeklődsz, hogy hogyan készülnek ezek a fajta ruhák, a Flatlabet mindenképp fel kell keresned a Baross utcában!

6/7

Printa - Multifunkcionális dizájn

Az ötlet, amire a Printa épül három pilléren áll: nyomtatás, öko-dizájn és oktatás. A boltot Majoros Zita grafikus nyitotta meg Claudia Martinson fotóssal, aki szintén különleges nyomtatással foglalkozik. A Printa az ő saját kávézójuk és galériájuk mellett található a Rumbach Sebestyén utcában, de van még egy saját műhelyük is. Számos környezetbarát és újrahasznosított alapanyagból készült terméket ajánlanak, például biztonsági övből készült övet, de akár újra összetákolt bútordarabokba is bele lehet botlani. Emellett a Printa saját limitált szériás kollekcióval is rendelkezik.

7/7

Rododendron - Régebben galéria, ma már dizájner bolt

A Rododendron eredetileg egy kicsi galéria volt, de az évek során egy nagyobb és sokkal jövedelmezőbb üzletté fejlődött. Mostanában a magyar divatiparban és művészetben mainstream-nek számít, és nemzetközi, valamint helyi dizájner darabokat is áruba bocsájtanak ebben a trendi új üzletükben. Ezen kívül rendszeresen szerveznek kiállításokat, és részt szoktak venni a legnagyobb rendezvényeken, fesztiválokon és megmozduláson is. Árukészletük részét képezi - többek között - néhány Anna Zaboeva cipő, Lódi Csaba táska, és egy csomó más ékszer, jelvény, festmény, lomográfia fényképező és még sok más egyéb dolog is.