Az Eurama sok éves tapasztalatának és felkészült idegenvezetőinek köszönhetően a legjobb helyekre kalauzolja a vendégeket, akik mindeközben a rengeteg információn kívül izgalmas sztorikkal is izzítják a kirándulás hangulatát.

1/3

Szentendre - Mediterrán élmények a művészek városában

Figyelembe véve a galériák, utcai előadók és zenészek sokaságát, a 'művészek városa' elnevezés nem is tűnik túlzásnak. Sétálgass a keskeny utcákon, gyönyörködj a templomok változatosságában, vagy egyszerűen csak ragadd meg a pillanatot a festői Duna-parton üldögélve. Az első megálló a Caprice Gyémánt Múzeum, Európa legnagyobb gyémánt és drágakő központja, ahol megismerkedhetsz a gyémántok történetével, és az ékszerkészítés módszereivel. Utána a túravezető kalauzolásával lehetőség van bejárni a barokk stílusú városközpontot. A vendégek ezután kapnak egy kis szabadidőt, hogy kedvükre válogassanak az ajándékárusok kínálatából. Itt mindenki talál valami apró emléket, amit hazavihet szeretteinek, vagy megőrizhet önmagának. A Marcipán Múzeum szintén megér egy látogatást ahol könnyedén múlik az idő az ínycsiklandozó marcipán és egy csésze finom kávé társaságában. Budapestre hajóval vezet vissza az út; az egy órás út során remek alkalom nyílik megfigyelni a folyó és a szigetek vadvilágát. A hajóutat a téli időszakban busszal helyettesítik.

2/3

Gödöllői - Királyi kirándulás

Magyarország története ötszáz évig összefonódott a Habsburg dinasztiával. A túra végére a résztvevők megismerkedhetnek a két kultúra kölcsönhatásaival, és a nemesség mindennapjaival.A Gödöllői Kastély az egyik legjelentősebb az országban, már pusztán a mérete miatt is: ez a világ egyik legnagyobb barokk kastélya. Az Osztrák-Magyar Monarchia ideje alatt itt volt Sissi, osztrák hercegnő nyári rezidenciája, aki mindig élvezte az itt töltött időt, és a magyarok is nagy szeretettel fogadták.

A hercegnő tragikus halála után egy emlékparkot alakítottak ki a kastély kertjében a tiszteletére. A kastély autentikus bútorokkal, dísztárgyakkal berendezett szobái mind a korszak emlékét őrzik. A kastély kávéházában felszolgált kávé és sütemény után jólesik egy kényelmes séta a parkban. A kirándulás Budapest belvárosában, az InterContinental Hotelnál ér véget.

Megjegyzés: A Kastély a 2011-es Magyar EU Elnökség protokoll helyszíne. A találkozók miatt korlátozódhat a kastély látogatása. Bátran kérj bővebb felvilágosítást, ha szeretnél egy vagy több napot eltölteni Bécsben, a klasszikus zene és az egykori Habsburg birodalom fővárosában, ahol a kultúra találkozik a divattal; a művészet dacol a hagyománnyal és a modernitással. Kirándulásodat meghosszabíthatod egy látogatással Badenbe, Közép-Európa kaszinó- és fürdővárosába.

3/3

Skanzen túra - A magyar vidék századai

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban 8 magyar tájegység népi építészetét, gazdálkodását, lakáskultúráját és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század közepéig. Itt valóban elvarázsolódhatsz, a faluszerű épületcsoportok a kiszolgáló épületekkel mind egy más világba repítenek. Nézd meg hogyan dolgoznak a kézműves mesterek, ismerd meg a gyerekek tradicionális játészereit és az egykori használati tárgyakat. Bárányok bégetnek az udvaron, a vízimalom gabonát őröl, a pékségben készül a friss rétes. Továbbá lehetőség van lovaskocsin bejárni a múzeumot, illetve megkóstolni a sült tejfölös fokhagymás kenyérlángost külön ár ellenében. Szabadulj ki a nagyváros forgatagából, és lélegezz fel a természetben, egyszerűen, ahogy az őseink is tették.