Sok éves tapasztalatuknak és felkészült idegenvezetőiknek köszönhetően a legjobb helyekre kalauzolják a vendégeket, miközben a rengeteg információn kívül izgalmas sztorikkal is izzítják a kirándulás hangulatát.

1/8

Dunakanyar

A Duna Közép-Európa leghosszabb folyója, a felfedezés, a hódítás, a kultúra és a kereskedelem útja. A körút során három különböző folyóparti városba látogathatsz el: Visegrádra, Esztergomba és Szentendrére. A túra első állomása a bámulatos Caprice Gyémánt Múzeum, Európa legnagyobb gyémánt- és ékszeripari központja, ahol megismerkedhetsz a gyémánt történetével, és az ékszerkészítés folyamatával.

2/8

Visegrád, a lélegzetelállító panoráma

Visegrád kiemelt történelmi jelentőségű város, a 14. században ez volt az ország királyi udvar székhelye. A túra során a vendégek megtekintik a korábbi királyi palotát és várat, ahol 1335-ben az eredeti visegrádi gyűlést tartották. A kilátás a Dunakanyarra innen a legszebb; garantáltan rabul ejt kicsiket és nagyokat!

3/8

Esztergom, Magyarország egykori fővárosa

A 10. századtól a 13. század közepéig Esztergom volt az ország fővárosa, valamint itt született az államalapító Szent István király. Itt található Európa harmadik legnagyobb katedrálisa is, az esztergomi Bazilika, amely egyben a magyar katolikus egyház székhelye. A bazilikában tett séta után egy három fogásos ebédet szolgálnak fel egy tradicionális magyar étteremben.

4/8

Szentendre, a Duna gyöngye

Szentendre, a Dunakanyar ékköve a szűk, macskaköves utcáival, számos művészeti galériájával, ajándékboltjaival, utcazenészeivel és portrékészítőivel elbűvölő, mediterrán hangulatú kisváros. A festői barokk városközpont felfedezése után a vendégeink vásárolgathatnak, vagy megkóstolhatják a fenséges, helyi készítésű marcipánt. Aki kedvet érez hozzá, meglátogathatja a Marcipán Múzeumot is. A túra végén hajóval tér vissza a csoport Budapestre, viszont a téli időszakban ezt az utat busszal helyettesítik.

5/8

Herend-Balaton túra

A Balaton Közép-Európa legnagyobb tava. Mivel Magyarországot minden oldalról szárazföld határolja, gyakran csak úgy emlegetik: 'a magyar tenger'. Balatonfüred immár egy európai színvonalú üdülővárossá nőtte ki magát. Herend a világ legjelentősebb porcelángyárai közé tartozik. Az aprólékosan megmunkált, kézzel festett remekművek számtalan kiállításon nyertek díjakat; manapság pedig uralkodók, hercegek, arisztokraták, politikusok és hollywood-i sztárok asztalait díszítik.

Herend és a porcelán művészete

A túra az 1826-ban alapított herendi porcelángyárban kezdődik. Megnyitása után az itteni porcelán gyorsan hírnevet szerzett az egész világon, és hamarosan a kor királyi udvarainak kedvence lett, beleértve a Habsburgokat, Sissi hercegnőt és Ferenc Józsefet. Kísérd végig a porcelán útjáta formázástól az égetésenát a festésig. Képzett szakemberek űzik ezt az aprólékos eljárást, szemléltetve a különfélefestési technikákatés egyedi stílusokat. A múzeumi részben felbecsülhetetlen értékű műtárgyak és régi kohók találhatóak. Természetesen vásárolhatsz is a gyár üzletében, sőt, akár a kávét is a frissen szerzett csészédből fogyaszthatod el a múzeumi kávézóban.

6/8

Tihany és Füred, avagy séta a Balaton körül

A következő állomás a Tihanyi-félsziget. Az apátsághoz egy ajándéküzletekkel és árusokkal zsúfoltutcán lehet fejutni. Az 1051-ben alapított tihanyi apátságból páratlan balatoni panoráma tárul a turisták szeme elé. A környék bejárása után egy kellemes helyi étteremben fogyaszthatod el a háromfogásos ebédet. Az utolsó megálló Balatonfüred, ahol a gyönyörűen rendbe hozott tóparton sétálgathatunk, a vitorlás kikötő mentén sorakozó, felújított régi villák között. A túra Budapesten ér véget, a résztvevő vendégek szállodáinál.

Megjegyzés: Bátran kérd az idegenvezetők tanácsát, ha szeretnél a Balatonnál éjszakázni, élvezni a napsütést és a vizet, valamint megkóstolni a helyi borkészítők különlegességeit.

7/8

Kirándulás a magyar Nagyalföldön

Magyarország területének több mint a fele síkság. Ezeken a területeken zajlik a hazai mezőgazdasági termelés jelentős része. Évszázadok óta az itteni lakosok a földművelésnek, növénytermesztésnek és az állattenyésztésnek szentelik az életüket. A kietlen, vadregényes puszta számos írót és költőt ihletett meg a történelem során, és fontos szerepet játszott a magyar népi kultúra, illetve a nemzeti identitás megszilárdításában.