szabadidő

szerkesztés

10 remek gyerekprogram Budapesten

Szerzők

  • ildi.amon

2014. 11. 27. 1:00

Szórakoztató programokat keresel a gyerekeidnek? Budapest rengeteg kalandos lehetőséget tartogat kisebb és nagyobb gyerekek számára egyaránt, sőt még azoknak is, akik talán inkább már csak lélekben fiatalok. A játszóterektől az aqua parkokig, a tudományos kiállításoktól a cápákig megannyi érdekesség várja a kis felfedezőket. Legyen szó ugrándozásról, játékról vagy tanulásról, az alábbi 10 remek program garantáltan felvillanyozza majd a kicsiket.

Fotó: Kiripolszky Csongor - We Love Budapest

Fővárosi Állat- és Növénykert

1/8

1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.

Több Infó

Címkék

Budapesten belül számos helyen találkozhatunk a legkülönfélébb állatokkal, de kétség sem férhet hozzá, hogy mind közül a Fővárosi Állat- és Növénykert az egyik legjobb. Testközelből figyelhetsz meg az óriási orrszarvúktól a vad oroszlánokon át az aprócska vízicsikókig mindenféle állatot.

Nyitva tartás: Részletes információkért látogass el az állatkert honlapjára.
Belépő: felnőtt: 2500 Ft, gyerek: 1800 Ft
Hasonló lehetőségek: A Margit-szigeten is található egy mini állatkert, amely tavasztól őszig látogatható. Szarvasokra és szabadon barangoló furcsa madarakra is bukkanhatsz itt, sőt még a pónilovaglást is kipróbálhatod. Ha már a szigeten jársz, tegyél egy kört a bringó hintóval!

Fotó: Magyar Műszaki És Közlekedési Múzeum

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

2/8

1146 Budapest, Városligeti körút 11.

Címkék

Budapest több remek múzeummal várja a közlekedés szerelmeseit: a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban többek között gőzhajtású vonat és repülőgép modelleket, valamint életnagyságú mozdonyokat és vonatkocsikat lehet megcsodálni. Ugyanitt lehet bepillantást nyerni a közlekedés, a lóvontatta és motoros járművek, illetve a repülés és az űrutazás történetébe, betekinthetünk az út- és hídépítés kulisszái mögé, és van régi autókat, motorbicikliket és kerékpárokat felvonultató kiállítás is.

Nyitva tartás: A nyitva tartásról itt tájékozódhatsz.
Belépő: felnőtt: 1600 Ft, 6-26 éves korig: 800 Ft, 6 éves kor alatt: ingyenes
Hasonló helyek: Ellátogathatsz a Magyar Vasúttörténeti Park múzeumába, ahol még gőzmozdonyt is vezethetsz! Ha a belvárosban keresnél inkább elfoglaltságot, nézd meg a Deák Ferenc téri metróállomáson található Földalatti Vasúti Múzeumot, amely az európai kontinens első földalattijának, az M1-es sárga vonalnak a történetét mutatja be.

János-hegy, Erzsébet kilátó

3/8

1121 Budapest, János-hegy

Több Infó

Címkék

Tökéletes szabadtéri kaland időjárási viszonyoktól függetlenül. A csodás János-hegyre felmászva élvezheted a nyílt teret, gyönyörködhetsz a fákban és felfedezheted a hegy élővilágát. Télen nincs ennél jobb hely szánkózáshoz vagy hóemberépítéshez, tavasszal az egész hegy kizöldül és virágba borul, nyáron ide menekülhetsz a kínzó városi forróság elől, ősszel pedig bolondozhatsz a hulló őszi levelek között. Ráadásul a lehető legkülönlegesebb közlekedési eszközökkel ingázhatsz a hegy és a város között: a Gyermekvasúttal, a Zugligeti Libegővel és a Fogaskerekűvel.

Nyitva tartás: minden nap
Belépő: ingyenes, csak utazási költség
Hasonló lehetőségek: A Gellért-hegy valamivel közelebb található Budapest központjához. Zöld környezet, friss levegő és a városra nyíló lélegzetelállító kilátás vár itt, ráadásul mindehhez ki sem kell mozdulnod a város szívéből.

Fotó: Sziget Eye

Budapest Óriáskereke

4/8

1051 Budapest, Erzsébet tér

Több Infó

Címkék

A hatalmas, Erzsébet téri Sziget Eye segítségével a magasból szemlélheted Budapestet. Az óriáskerék háromszor fordul körbe egy menet alatt, így körülbelül 12 perced van, hogy a város legszebb kilátójából csodáld meg a Dunát, a Lánchidat, a Bazilikát és a városi háztetőket.

Nyitva tartás: 2015. január 11-ig
Belépő: felnőtt: 2400 Ft, gyerek: 1500 Ft
Hasonló lehetőségek: A Gellért-hegyi kilátás is lenyűgöző, és ami a legjobb, hogy teljesen ingyenes!

Fotó: CsoPa

Csodák Palotája (Csopa)

5/8

1036 Budapest, Bécsi út 38-44.

Több Infó

Ebben az 1300 négyzetméteres “játszóházban” a gyerekek több mint 100 kiállítás és játék segítségével, szórakoztató és izgalmas módon ismerkedhetnek a fizikával. Az információs anyagok angolul is elérhetők. A Csodák Palotájában minden az interaktivitásról szól, így senki nem veszekszik a gyerekekkel, ha megfognák vagy játszanának a kiállított tárgyakkal, sőt!

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9:00-19:00, hétvégén 10:00-20:00
Belépő: felnőtt: 2200 Ft, gyerek: 1700 Ft

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Planetárium (Bezárt)

6/8

1101 Budapest, Népliget

Címkék

A Planetárium kupolájának belsejét díszítő, káprázatos csillagok, bolygók és hullócsillagok az éjszakai égboltot idézik. Az angolul beszélő és a felnőtt látogatókat is szeretettel várják, hiszen az univerzum csodáinak felfedezése, a naprendszer, az űr, a csillagászat és az űrutazás megismerése számukra is érdekes élmény lehet. Két angol nyelvű előadás közül lehet választani: a The Hubble Universe 32 perces, a Wonders of the Sky pedig 50 perces. Ne felejts el előre helyet foglalni.

Nyitva tartás: Írj a planetarium@planetarium.hu címre, hogy biztosan legyen helyed.
Belépő: felnőtt: 1500 Ft, gyerek: 1200 Ft

Fotó: Tropicarium

Tropicarium Budapest

7/8

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43. (Campona)

Több Infó

Címkék

Fedezz fel egy csodálatos vízalatti világot, ahol édesvízi és tengeri halak ezrei, valamint ráják és cápák úszkálnak. Sétálj át a 12 méteres üvegalagúton, és élvezd, ahogy elmerülsz az élénk színű vízi birodalomban. A Tropicariumban 6 óriáscápafaj él, találkozhatsz például félelmetes tigriscápákkal és barnacápákkal. Minden csütörtökön 15:00-kor cápaetetés. Vízesések, majmok, madarak és kies zöld környezet - minden, amit egy trópusi esőerdőben látni és hallani érdemes.

Nyitva tartás: 10:00-20:00 (az ünnepi nyitva tartást itt találod)
Cím: 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.
Belépő: felnőtt: 2500 Ft, gyerek: 1800 Ft (kedvezmények itt)

Fotó: Budapest Bábszínház

Budapest Bábszínház

8/8

1062 Budapest, Andrássy út 69.

Több Infó

Címkék

A Budapest Bábszínház a város egyik legkülönlegesebb gyerekekre hangolt kulturális helyszíne. Sok előadásukat magyar nyelvismeret nélkül is élvezheted, a bábmesterek játékát figyelve pedig egy elvarázsolt fantáziavilágban érezheted magad. Az év számos napján nézhetsz itt bábelőadásokat, naponta többet is délelőttől kora estig.

Nyitva tartás: Az aktuális programokat itt tudod megnézni.
Belépő: A jegyárak 1000 Ft-nál kezdődnek, és függnek az előadástól és a kiválasztott helytől.

Hasonló tartalmak

Admin mode