Keresés EN

Ha idén felejthetetlen programmal töltenénk a Valentin-napot, érdemes elnéznünk az új funkciót kapott, ikonikus Hold utcai piac csarnokába, a Light Art Museumba. A független művészeti kiállítótérben modern, kortárs és művészettörténetileg is emblematikus műalkotásokkal találkozhatunk, hiszen a Superluminal kiállítás számos világhírű magyar fényművész és több mint 40 nemzetközileg jegyzett művész munkáit mutatja be. 

Ezek az alkotások új nézőpontokkal segítenek megérteni a fény természetét: a szupernóváktól a fekete lyukakig, a programozott neuronhálózatoktól a sugárzó üvegtárgyakig vagy a kristály szerkezetébe záródott északi fénytől a retinán létrejövő fénykoreográfiáig.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Helka koncert

Helkát erős lelki kötődés és szakmai tapasztalat fűzi a népzenéhez, ez az autentikus világ keveredik a jazzből, popból, klasszikus zenéből hozott alapokkal, így alkotva ínyenc, egyedi hangzásvilágot. A március 27-ei koncertjén ennek lehetünk tanúi, műsorában népzenei feldolgozások és saját kompozíciók is hallhatóak lesznek.

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Neked ajánlott

A