Keresés EN

Kultúra

VAGY SEHOL: Enyedi Ildikó, Kiss Llászló és a Kiss+4 zenekar estje

Október 5-én este 20 órától Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró és Kiss Llászló, az Európa Kiadó és az URH zenekarok alapítótagja, ex-basszusgitárosa és mostani zenekara, a Kiss+4 zenekar látható a VAGY SEHOL klubban a Mixát Stage-en. Kiss Llászló a Kiss+4 zenekarral idén tavasszal indította el VAGY SEHOL címmel zenei klubsorozatát, melyen minden alkalommal más és más meghívott vendégművésszel lépnek színpadra.

Az őszi évad első vendége Kemény István volt, ezúttal pedig a Testről és LélekrőlA bűvös vadászA feleségem története című filmek rendezője, forgatókönyvírója, és az HBO sikeres Terápia sorozatának rendezője, Enyedi Ildikó lesz az esemény vendége. Enyedi Ildikó, jelenleg Silent Friend (Csendes barát) munkacímmel készíti elő új filmjét. Annyit tudunk már az új film forgatókönyvéről, hogy egy idős fa fontos része a történetnek, amelyet Dél-Amerikából hoztak át Európába. A német-francia-magyar koprodukcióban készülő film szereplője lesz Tony Leung világhírű színész is, akit olyan filmekben láthattunk, mint a Szerelemre hangolva, a Hős, A nagymester vagy a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című Marvel-mozi.

Enyedi Ildikóval Kiss Llászló beszélget majd. Ezenkívül most is fellép a klub házigazdája, a Kiss+4 zenekar, amely nemcsak Európa Kiadó darabokat vesz elő a ’80-as évekből, hanem a tavaly megjelent Vagy Sehol című albumukról is játszanak, ami a most indult klubsorozat névadója is. A nyáron született új dalok is várhatók már. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Látnivalók és kultúra

Dante Casino x Z Paradigma–Füge Produkció: Tyúkdráma

December 8-án és 9-én nézhetjük meg Georgita Máté Dezső rendezésében a Tyúkdrámát, a Jurányi Házban.

Látnivalók és kultúra

Jótékonysági felolvasás az Utcajogászért

December 8-án a FUGA-ban jótékonysági felolvasóestet tartanak az Utcajogász Egyesület adománygyűjtő nagykövetei, akik közül többen írók. A decemberi eseményen Garaczi Lászlóval, Czakó Zsófiával, Bakos Gyöngyivel, Vajna Ádámmal, Aradi Péterrel, Puskás Pannival és Rojik Tamással találkozhatunk.

Neked ajánlott

A