Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Immár ötdik alkalommal önálló kiállításként online és előzetes bejelentkezéssel, a járványügyi szabályok figyelembevételével a FUGA Budapesti Építészeti Központban láthatják az érdeklődők V. Texhibition címmel magyar és külföldi textilművészek kiállítását.

A Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező által 2015-ben kezdeményezett Texhibition projekt célja, hogy felhívja a figyelmet egy korábban vezető szerepet betöltő ágazatra, tervezőire és a benne rejlő kreatív lehetőségekre, valamint a magyar textilipar a történetére.

A Texhibition projektben öt év alatt közel 60 textiltervező és több textilgyártó vett részt. A különböző generációhoz és stílusirányzathoz tartozó textiltervező iparművészek által tervezett jacquard, nyüstös, transzfer és digitális nyomással készült lakástextilekből kínál évről évre ízelítőt a kiállítás. A létrejött prototípuskollekciót a projektben résztvevő tervezők szabadon felhasználhatják, illetve hosszú távon a közösen keresik a további értékesítési, fejlesztési lehetőségeket, nemzetközi kapcsolatokat.

A kiállításhoz a hagyományokhoz híven társművészeti programok is kapcsolódnak, melynek részleteiről a Határtalan Design Kiállítás honlapján és Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

  • Kiállítók: Balázs Viola,nCsíkszentmihályi Réka, Horváth Evelin, Kollár Ágnes, Molnár Réka, Lőrincz V Gabi, Pájer Emília, Regős Anna, Ruttka Andrea, Söptei Eszter, Szigeti Szilvia, Vereczkey Szilvia, Vető Márta 
  • Vendég kiállítók: Cécile Feilchenfeldt (CH), Klára Věntusová (SK), Petra Zelisková (SK) 

Cimkék

Hasonló tartalmak

Advent a Hegyvidéken

A Hegyvidék adventi vására széles portéka-kínálattal, családi programokkal, koncertekkel, helytörténeti sétákkal, adventi gyertyagyújtással várja a látogatókat.

Duna Művészegyüttes: Héttorony táncszínházi előadás

December 28-án Makovecz Imre emlékére készült Héttorony című előadásával lép a Nemzeti Táncszínház színpadára a Duna Művészegyüttes.

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Neked ajánlott

A