Keresés EN

Éjszakai élet

Tudósok lemezbemutató koncert, drMáriás albumbemutató előadás

Szenzációs összművészeti esten mutatják be a Tudósok vadonatúj Himnikus idők himnuszai című lemeze és drMáriás Tanmesék a világ legfejlettebb demokráciájáról című vadonatúj albumát november 4-én az A38 Hajón.

Ezen az estén hallható lesz a művészeti diverzáns együttes 14 számból álló opusza, amelyen az immár legendássá vált Szeretünk lopni és a Ronda vagy, de megbasználak című örökzöldek mellett tizenkét vadonatúj, sehol sem játszott és hallott szám alkot tananyagot a gyógypunk, a katasztrófadiszkó, a debil funk, az extrametál és az operák eddig soha nem hallott, még zseniálisabbra emelt szintjén és jegyében.
 
Ugyanitt drMáriás eddig legsúlyosabb, legkomolyabb, legszínesebb, legizgalmasabb és legszórakoztatóbb festészeti-irodalmi művészeti albumával is találkozhatunk, melynek újdonsága, hogy a művész minden egyes festménye mellé saját maga írt szenzációs szöveget. így a több mint száz vadonatúj festménye és ötven immár széles körben közkedveltté vált ikonikus képe mellé írt tanmeséknek álcázott novellákat, történeteket, magyarázatokat, verseket olvashatunk a tőle megszokott egyszerre bölcs, kritikus, arcpirongató és nevettető stílusban. Az album melléklete a Himnikus idők himnuszai CD, amely a helyszínen külön is kapható lesz.

Az est nagyszabású Tudósok-koncertjét drMáriás zenés-dadaista-festményvetítős-értelmezős előadása vezeti fel.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Óperentzia – Spring Awakening

Bár az Óperentzia zenéje vérbeli álomvilág, most mégis a tavaszi ébredésnek szentelnek estét, melyben keveredik a hatvanas évek funkja, a televíziós gyermekműsorok zenéje, a downtempo és a trip-hop monotonitása, az elektronikus tánczene lüktetése, a jazz improvizatív jellege és evokatív filmzenei hangulatok. Március 14-én az A38 Hajón várnak, a vendég pedig a Bellegance & Fraser lesz.

Szabadidő

Kiscelli To Go – Lajta Béla 150

A Kiscelli Múzeum négyalkalmas városi sétasorozat negyedik, egyben utolsó megállója a Rákóczi út és a Vas utca Lajta Béla által tervezett épületei: az egykori Budapest-Erzsébetvárosi Bank Székháza, ma a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Vasedény épülete valamint a Vas utcai egykori Főváros VIII. kerületi felső kereskedelmi iskola, ma Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi Technikum épülete.

Shopping

Márciusi kiskertpiac

Múlik a tél, kezdetét veszi a tavasz, és a Kiskertpiac beköltözik a belvárosba, az Anker közbe. Március 10-én, vasárnap virágok, növények, termelők és dizájn kiállítók termékeivel, a csupa növényes MADHOUSE igazán kizöldül majd, és ha arra járnánk, biztosan nem távozunk üres kézzel.

Shopping

Women's Day Pop-up

Nők napja alkalmából a Berberben három női vállalkozót hívtak meg, egy laza szombati pop-up vásárra. A szokásos szőnyegdózis mellett csodás kerámiák, ékszerek, etikusan készült ruhák és kiegészítők közül válogathatunk március 9-én, a DE_Ceramics, Kafi Folk és Málna Jewellery jóvoltából.

Neked ajánlott

A