Keresés EN

Éjszakai élet

Tudósok lemezbemutató koncert, drMáriás albumbemutató előadás

Szenzációs összművészeti esten mutatják be a Tudósok vadonatúj Himnikus idők himnuszai című lemeze és drMáriás Tanmesék a világ legfejlettebb demokráciájáról című vadonatúj albumát november 4-én az A38 Hajón.

Ezen az estén hallható lesz a művészeti diverzáns együttes 14 számból álló opusza, amelyen az immár legendássá vált Szeretünk lopni és a Ronda vagy, de megbasználak című örökzöldek mellett tizenkét vadonatúj, sehol sem játszott és hallott szám alkot tananyagot a gyógypunk, a katasztrófadiszkó, a debil funk, az extrametál és az operák eddig soha nem hallott, még zseniálisabbra emelt szintjén és jegyében.
 
Ugyanitt drMáriás eddig legsúlyosabb, legkomolyabb, legszínesebb, legizgalmasabb és legszórakoztatóbb festészeti-irodalmi művészeti albumával is találkozhatunk, melynek újdonsága, hogy a művész minden egyes festménye mellé saját maga írt szenzációs szöveget. így a több mint száz vadonatúj festménye és ötven immár széles körben közkedveltté vált ikonikus képe mellé írt tanmeséknek álcázott novellákat, történeteket, magyarázatokat, verseket olvashatunk a tőle megszokott egyszerre bölcs, kritikus, arcpirongató és nevettető stílusban. Az album melléklete a Himnikus idők himnuszai CD, amely a helyszínen külön is kapható lesz.

Az est nagyszabású Tudósok-koncertjét drMáriás zenés-dadaista-festményvetítős-értelmezős előadása vezeti fel.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Látnivalók és kultúra

Dante Casino x Z Paradigma–Füge Produkció: Tyúkdráma

December 8-án és 9-én nézhetjük meg Georgita Máté Dezső rendezésében a Tyúkdrámát, a Jurányi Házban.

Neked ajánlott

A