Idén június 29-én, szombaton rendezik meg a Szekérfesztivált, és az eseményhez kapcsolódóan egy egész napos India Fesztivállal is várják az érdeklődőket a fővárosban a Krisna-hívők. A Szekérfesztivál hagyománya Indiából származik, de idén már a 28. alkalommal halad majd végig az ünnepi menet Budapesten!
 
A zenés-táncos felvonulás 14 órakor kezdődik és a Vörösmarty tér felől, az Andrássy úton át a Városliget felé halad, ahová 16:30-ra érkezik meg. A menetet idén is Krisna-völgyi ökrös szekér vezeti fel. Ezzel szinte párhuzamosan az India Fesztivál zajlik majd, amely déltől egészen este 10 óráig tart majd a városligeti tó melletti réten. Ennek keretében gazdag, színes programkínálattal és színpadi műsorral készülnek a szervezők, így az indiai művészetek és a kultúra, valamint a gasztronómia minden szegmensét megismerhetik majd a látogatók.
 
Az ünnepi menethez bárki csatlakozhat, a városligeti programok pedig az egész családnak kikapcsolódást nyújtanak és ingyenesek is. Az idei fesztivál mottója: A zene ereje összehoz! A szervezők este 7-től 10 óráig Kirtan Fest mantrakoncerttel várják a vendégeket, és remélik, hogy egy okos, alkoholmentes bulizási alternatívát tudnak nyújtani a fiatalok számára is.

(Fotó: Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége - Iskcon Hungary - Facebook)

Címkék