Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

A Lázár tesók Hullámtörés című nagylemezének első élő bemutatója Budapesten teljes nagyzenekaros felállásban szeptember 9-én, 19:30-tól hallható az A38 koncerttermében. Előttük vendégként fellép boebeck, vagyis Andl-Beck Boróka pécsi dalszerző-énekes.
 
Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár duója 1992-ben alakult, amikor Domokos után három évvel Ágoston is világra jött. Akkor még nem sejtették, hogy később Lázár tesók néven fognak együtt színpadra állni. Melankolikus, akusztikus, minimál hangszerelésű dalaikból jelent meg első nagylemezük 2020 őszén Hullámtörés címmel.

A Lázár tesókkal ezúttal fellép:
Csernovszky Márk – zongora, metalofon, szintetizátor
Porkoláb Janka – cselló
Rátkay Áron – cselló  

A boebeck művésznéven alkotó Andl-Beck Boróka pécsi dalszerző-énekes, egyedi hangvételű, érzékeny dalait tavaly ősszel kezdte el publikálni. Az elmúlt évek alkotói munkája mellett aktívan koncertezik, idén nyáron találkozhatott vele a közönség a Fishing on Orfű, a Fekete Zaj, az EFOTT és az Ördögkatlan Fesztiválon is. Első single-je július elején jelent meg i am not címmel.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Nőnapi tulipánvásár a Normafán

Március 8. és 10. között virágba borul a Normafa Síház Étterem, és a tavasz hírnökével, tulipánnal telik meg a helyiség nőnap alkalmából. Lesznek 10 és 20 szálból álló csokrok, a hétvége zárásaként pedig vasárnap egy tavaszköszöntő brunchra kerül sor.

Shopping

NOS Nőnapi garázsvásár

Ismét kinyitják a NOS csodagarázsát március 8. és 10. között, a Hunyadi János utca 22. szám alatt. Kincsek között válogathatunk, és a tematika természetesen nőnapi lesz, ami csomó csajos cuccot jelent, és persze a szokásos, széles választékot.

Kultúra

The AI Film Festival (AIFF) 2024

Magyarországon elsőként szervezett nemzetközi, mesterséges intelligenciával készült filmeknek versenyt a The AI Film Festival (AIFF). A 145 beérkezett pályamunkákból rangos zsűri választotta ki a legjobb alkotásokat, amelyeket március 3-án a Bem Moziban nézhetünk meg. Az AIFF-ra öt – látványfilm, dokumentumfilm, kísérleti film, videóklip, vegyes művészeti alkotás – kategóriában, maximum 15 perces, legalább a mű felében mesterséges intelligenciával készült alkotásokkal nevezhettek a készítők.

Kultúra

Jávor Piroska: „Játék Parnasszuson”

Az idén 80 éves szentendrei festőművész, Jávor Piroska kiállítása nyílik a Szentendrei Képtárban március 8-án, 17 órakor Játék a „Parnasszuson” címmel.

Neked ajánlott

A