Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Mit kell feladnia és mit kell újragondolnia egy nőnek az anyaság vállalásával? A Jelenlétem evidens kiállítás részben erre a kérdésre keresi a választ, miközben az önzetlenség mítoszának kritikai vizsgálatát helyezi elsősorban a fókuszba. Azt a sokrétű tapasztalatot kívánja megragadni, amelyet egy nő él meg, mikor elveszti önmagát egy időre.

Deák Erika kezdeményezésére Galdi Vinko Andi és Oltai Kata azokat a hazai alkotókat gyűjtötték egybe, akik elszigetelten foglalkoznak az anyaság kérdésével, olyan nemzetközi művészek bevonásával, akik itthon nem ismert hangon beszélnek a témáról. A kiállítás párbeszédet indít el egy fontos, kibeszéletlen témáról, melyre más kiállítások reagálhatnak, kiegészítve, továbbgondolva vagy éppen ellentmondva neki.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A