Keresés EN

hiphop műfaj jeles évfordulóhoz érkezett, idén ötven éves, hiszen bár egészen pontos időpont nem köthető a műfaj születéséhez, de a gyökerei azokhoz az első 1973-as bronxi block partykhoz vezetnek, ahol a sound systemekből meghosszabbított funk-breakek szóltak DJ Kool Herc kezei alól.

A HIP-HOP 50!-en jeles magyar zenészek és MC-k alkotnak szupergroupot, hogy megünnepeljék a műfaj első fél évszázadát. Az est során fellépő MC-k: a Slow Village-bőlTinkglschNash, aztán GegeSaiidLil FrakkCo LeePonzaBongor. Az élő hangszeres zenekar, amely kíséri a rappereket, a következő zenészekből áll: Klausz Ádám - dob, Boros Levente - dob, Heilig Tamás - basszus hangszerek, Sabák Péter - basszus hangszerek, Papp Mukunda Mátyás - gitár, Frimmel Jakab - billentyűs hangszerek, Zsigri-Nagy Bálint - percussion, sample, Őrsi András - DJ, Varga Dániel - szaxofon, Szögi István - pozan.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Látnivalók és kultúra

Dante Casino x Z Paradigma–Füge Produkció: Tyúkdráma

December 8-án és 9-én nézhetjük meg Georgita Máté Dezső rendezésében a Tyúkdrámát, a Jurányi Házban.

Látnivalók és kultúra

Jótékonysági felolvasás az Utcajogászért

December 8-án a FUGA-ban jótékonysági felolvasóestet tartanak az Utcajogász Egyesület adománygyűjtő nagykövetei, akik közül többen írók. A decemberi eseményen Garaczi Lászlóval, Czakó Zsófiával, Bakos Gyöngyivel, Vajna Ádámmal, Aradi Péterrel, Puskás Pannival és Rojik Tamással találkozhatunk.

8. Karácsonyi ronda pulcsis futás

Elő a ronda pulcsikat a szekrényből! Az idei lesz a nyolcadik alkalom, hogy a leggiccsesebb felsőnket magunkra öltve futhatunk a jótékonyság jegyében.

Gasztró

Gőzgombócnap a Majorban 2023

December 9-én finomságok várnak a majorban: reggel 8:30-tól bruncholásra számíthatunk, majd 12:00-től nápolyi pizzák és a már jól ismert gőzgombócok közül választhatunk. Lesz klasszikus szilvalekváros és nutellás-mascarponés is.

Neked ajánlott

A