éjszakai élet

szerkesztés

Deep Glaze + DLRM – Return to the Stage

Program adatai

A megújult A38 teraszán, július 28-án a hazai gitárzene legizgalmasabb zenekarai közül kettő is fellép egyazon este: egyrészt hallhatjuk új formációjával a Deep Glaze-t, akik főként az új lemezükről játszanak majd dalokat, másrészt pedig játszik  egy budapesti stoner zenekar is, a DLRM.

A Deep Glaze zenekart 2014-ben Goletsas Yorgos énekes és Topuzidis Dimitris gitáros alapította. A zenekar az elmúlt fél évben jelentős változásokon esett át. A bandához csatlakozott Fülöp Dániel szintetizátoron, Gyányi Marcell basszusgitáron, valamint Klausz Ádám lett az új dobos. Újult erővel halad a zenekar karrierjének kikövezett útján. Az alternatív és klasszikus rock and roll elemeket "industrial" hangzásokkal is vegyítő zenekar ereje a hitelességében és egyediségében rejlik. Zenéjükben érezhető a folyamatos kísérletezgetés, amely a mediterrán zenék elemeinek használata mellett a különböző stílusok vegyítésében mutatkozik meg.

Új hangszerelésben és új, 3 tagú felállásban sokkal inkább a stoner-pszihedelikus vonalon indult el a DLRM zenekar, és áprilisban kihozták harmadik stúdió lemezüket. Ez az anyag, mely szimplán a “DLRM” nevet viseli, egy meditatív barangolást ábrázol, ősi világot jelenít meg, mely bennünk él és a felszínre tör. Az új dalokat a bakonyi erdő csöndjében rögzítették, a külvilágtól teljesen elszigetelve. A hanganyagot a többszörös Grammy Díjas John Davis masterelte a londoni Metropolis Studios-nál, a bakelit lemez pedig szeptemberben jelenik meg a berlini Nasoni Records-nál.

Hasonló tartalmak

Admin mode