Nagy sikerű nemdebáros, győri és nemdebárkás könyvbemutatójuk után még nagyobb örömmel hívnak meg minden kedves Bukowski-olvasót Charles Bukowski A város legszebb nője című könyvének bemutatójára, május 15-én, este 18:45-re a Turbinába. A könyv most jelenik meg Magyarországon először, ráadásul hét éve ez az első itthon eddig kiadatlan kötete.

A Troubadour Books Kiadó és a Vörösbegy Könyvek gondozásában megjelent könyvben harminc novella szerepel, és ha a novella az irodalom Instagram-posztja (© Pritz Péter), akkor Bukowskitól most harminc olyan posztot kapunk, amik ugyanolyan emlékezetesek lesznek, mint találkozásunk életünk első szerelmével, mint szüzességünk elvesztése, életünk első koncertje vagy berúgása.

A könyvbemutatón az ország egyik legfontosabb kultúrharcosa, az Anima Sound System alapítója, Prieger Zsolt beszélget a fordítóval, Pritz Péterrel, aki 20 éve „Bukowski magyar hangja”, a beszélgetés közben pedig az ország egyik legtehetségesebb színésznője, a Semmelweis film főszereplője és egyben a város egyik legszebb nője, Nagy Katica olvas fel részleteket a kötetből. Azért is ők az esemény főszereplői, mert ők maguk is Bukowski-rajongók.

A kötet a helyszínen kapható lesz, és a fordító kérésre szívesen dedikálja. Vagy felszólításra.

(Fotó: Az esemény Facebook-oldala)

Címkék