Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bullás József a magyar kortárs festészet egyik legelismertebb alakja. A Deák Erika Galériában most bemutatott alkotásai egy négy évtizeden át folytatott kimeríthetetlen festészeti vizsgálódás legújabb darabjai. Festészetének egyedi hangvétele a bátran kísérletező és folyamatosan megújuló alkotói szemléletmódjából fakad, amelyet mesteri szintre fejlesztett festészettechnikai megoldásai tesznek utánozhatatlanná. Színektől vibráló és optikai effektusokkal gazdagított vizuális világa magában hordozza a virtualitás stílusjegyeit, amelyet a tudatosan szerkesztett kompozíciók és precíz struktúrák még tovább fokoznak. Ennek ellenére munkáiban fontos az anyaggal való közvetlen kapcsolat, ezért is ragaszkodik Bullás a festészet hagyományos technikáihoz, amelyek az anyagi valósághoz kötik képeit. Festményei a végtelen tér egy szeletét örökítik meg, illuzórikus és repetitív geometrikus alakzatai és az egymásra vetülő térbeli síkok egy új, addig még nem látott dimenziót tárnak fel szemlélői előtt.

A kiállítás apropóján Rieder Gábor művészettörténész beszélget a művésszel, a járványhelyzetre való tekintettel egy zártkörű esemény keretében, amelynek videódokumentációját a megnyitót követően teszik közzé a galéria online felületein.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

365 Oldtimer Kiállítás

December elsején nyílt meg a különleges járműkiállítás, a 365 Oldtimer. Az egész évben látogatható rendezvény gazdag és változatos gyűjteményt kínál, az autóipar sokszínűségét megvilágítva, és kiemelt figyelmet szán az oktatásra is. A 365 Oldtimer Kiállítás büszkélkedhet három olyan autóval, amelyek közül csak egy-egy létezik a világon. A legkorosabb jármű a gyűjteményben, a Renault Skiff Labourdette Carrose éppen most 110 éves. Megtekinthető a Galambos József alkotta Ford T modell truck (1926) is, amivel régen még jeget árultak Amerikában, és ami idővel az autóipar egyik alapkövévé vált.

Kultúra

Macskafogó a Corvinban

December 9-én és 10-én minden idők legjobb magyar rajzfilmjét nézhetjük újra 15:30 órai kezdettel, a Corvin moziban. Ternovszky Béla rendező és Nepp József író 1986-ban készült, minden korosztály számára egyaránt szórakoztató rajzfilmje tökéletesen egyesíti magában a kaland-, a gengszter- és a kémfilmek legszebb hagyományait, és utánozhatatlan humorával egyúttal kacagtatóan parodizálja is ezeket a zsánereket.

Kultúra

Sárkány Éve Lampion Fesztivál a Biodómnál

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet, amely a fény és árnyék játékával vár bennünket december 16-tól február 24-ig. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében a kínai kultúra iránt érdeklődőket mindenképp megszólítja, de a családosoknak is érdemes belépni ezen a mágikus kapun, hiszen bent 5-8 méteres installációk fogadnak, a sétányon haladva pedig karibi flamingókkal, sarkvidéki jegesmedvékkel, játékos csimpánzokkal, egzotikus állatokkal is találkozhatunk.

Látnivalók és kultúra

Dante Casino x Z Paradigma–Füge Produkció: Tyúkdráma

December 8-án és 9-én nézhetjük meg Georgita Máté Dezső rendezésében a Tyúkdrámát, a Jurányi Házban.

Neked ajánlott

A