Keresés EN

Az idei Ünnepi Könyvhéten egyik kiemelt eseményeként, a Budapest Nagyregény is bemutatkozik. Az irodalmi vállalkozás tavaly novemberben azt cűzte ki célul, hogy 23 kortárs magyar írót gyűjt egybe, akik egy közös alkotófolyamat során, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára egy nagyszabású irodalmi művet hoznak létre.

Június 9. és 11. között betekinthetünk a kulisszák mögé: félórás kerekasztal-beszélgetések során ismerhetjük meg az írók többségét, és az is kiderül, hogy milyen kapcsolat fűzi őket a kerületükhöz, vagy hogyan kapcsolódnak egymáshoz a szövegeik.

Meghívottak:

  • Június 9. 10:30, Szvoren Edina, Tóth Krisztina, Nagy Gabriella
  • Június 9. 15:30, Szabó T. Anna, Dragomán György
  • Június 10. 10:30, Kemény István, Fehér Renátó, Simon Márton
  • Június 10. 16:30, Vámos Miklós, Mán-Várhegyi Réka, Háy János
  • Június 11. 10:30, Kiss Noémi, Németh Gábor
  • Június 11. 15:30, Karafiáth Orsolya, Tompa Andrea, Kemény Zsófi

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A