éjszakai élet

szerkesztés

Bonobo (UK), vendég: Poté (UK), Analog Balaton

„Csodálatos nirvána, pihentető álom” – ezekkel a jelzőkkel illette a The Guardian kritikusa Bonobo Fragments című hetedik stúdióalbumát, amin olyan zenészek működnek közre, mint Jamila Woods, Joji, Kadhja Bonet, Jordan Rakei, O’Flynn és Miguel Atwood-Ferguson. Az elektronikus zene egyik legnagyobb alakja világ körüli turnéja keretében érkezik Budapestre, hogy november 29-én a Papp László Budapest Sportarénában mutassa be érzelmileg eddigi legintenzívebb lemezét. Albumait a kezdetektől fogva maga hangszereli és a produceri munkát is ő látja el. Azonnal felismerhető ütem- és dallamvilágával szakmai körökben indulása óta a downtempo úttörőjeként tartják számon. Egyedi hangzásvilágának egyik kulcseleme, hogy az elektronikus zenét sokszor távolabbi műfajokkal, nép- és világzenével, jazzel vagy éppen gyűjtött hangelemekkel keveri. Az elektronikus és az élő hangszeres zene határait elmosó fellépéseivel Bonobo egyaránt megtölti a Sydney Operaházat, a Royal Albert Hallt, vagy éppen a Glastonbury Fesztivál színpada előtti teret.

Ahogy az őszi európai turné minden állomásán, Budapesten is Poté vezeti fel Bonobo koncertjét. A jelenleg második albumán dolgozó zenész hangzásvilágát az ütőhangszerekre építi. 

Poté mellett a budapesti bázisú elektronikus zenei duó, az Analog Balaton is bemutatkozik az Arénában. Zsuffa Aba és Vörös Ákos kettőse zenéjében a pop és a rock dallamosságát ötvözi az elektronikus zene monotonitásával. 

Hasonló tartalmak

Admin mode