Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Bartók Tavasz – Ton Koopman és az Amsterdam Baroque Orchestra

A Bartók Tavasz igazi zenei csemegékkel kápráztat el minket idén tavasszal. Április 16-án a klasszikus zene egyik elismert polihisztora érkezik hozzánk, a holland csembaló- és orgonaművész, zenetudós és karmester, Ton Koopman. Az Amsterdam Baroque Orchestra és az Amsterdam Baroque Choir alapítója a legfontosabb európai és tengerentúli koncerttermek visszatérő vendége. Munkásságának középpontjában Johann Sebastian Bach életműve áll, olyannyira, hogy 1994-ben hozzáfogott egy igen ambiciózus projektnek, felvette Bach valamennyi egyházi és világi kantátáját. Lemezfelvételeit a legrangosabb szakmai lapok tüntették ki, 2017-ben pedig az Edison Classical Award díjazottja volt. Koopman kétségkívül Bach egyik legnagyobb szakértője, így biztosak vagyunk benne, hogy Bach h-moll miséjét feldolgozó koncertje a Müpa hangversenytermében felejthetetlen lesz.

Az előadásra itt tudtok jegyet vásárolni, a Bartók Tavasz további programjait pedig itt tudjátok böngészni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Kultúra

Janikovszky-est a vaksötétben – avagy a lemez két oldala

A Bodor Tibor Kulturális Egyesület közreműködésével március 13-án a Lurdy Moziban egy egyedülálló képzeletszínházi előadásban lesz részünk, A lemez két oldala címmel: Janikovszky Éva írásainak segítségével teljes sötétségben, csak a hangokra és szavakra koncentrálva fedezhetjük fel mindennapjaink rejtett oldalait.

Szabadidő

Dolgozó anyává válni: visszatérés a munka világába

A szülési szabadság utáni visszatérés a munka világába óriási változást jelent, így minél közelebb érünk a visszatérés időpontjához, úgy sokasodnak az aggodalmaink az új életszakasszal kapcsolatban. Milyen változások történnek, mikor megérkezik a dolgozó anya szerepe az életünkbe? Milyen kihívásokra számíthatunk ebben az időszakban? Miként tudunk tudatosan felkészülni a visszatérésre?

Kultúra

Mai Manó fotográfiái

A PaperLab Galériában kiállított 50 fotóból álló, ingyenesen megnézhető válogatásban olyan alkotásokat láthatunk, amelyeket Mai Manó fotográfus a budapesti műtermeiben készített a századforduló környékén.

Neked ajánlott

A