Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Bartók Tavasz – Tiszta forrás összművészeti est

Vitathatatlan, hogy a magyar kultúra és a népzenei örökségünk összefonódik Bartók Béla nevével. Nem véletlen, hogy a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek is az ő nevét választotta, amikor tavaly útjára indította a művészeti fesztivált. Áprilistól májusig változatos zenei és képzőművészeti programok fogják színesíteni nemcsak Budapest, de Miskolc, Debrecen és Győr kulturális palettáját is.

Bartók magyar népzenei gyűjteménye a mai napig inspirálja a zenészeket, de azt tudtátok, hogy nemcsak hazánkban, hanem bőven az országhatáron túlra is kalandozott, amikor a zenei folklór felkutatásáról volt szó? Törökországtól egészen észak-afrikáig gyűjtötte az arab népdalokat. A ritkán hallható gyűjtemény darabjai pedig igazi zenei ínyencségnek számítanak, ami egy egészen különleges előadás során fog megelevenedni április 8-án a Müpában. Az ország egyik legjobb néptáncegyüttese és balett-társulata fog majd össze, hogy a színpadra varázsolja az izgalmas dallamokat, melyek a csodás énekesnő, Guesseous Mesi és zenésztársai tolmácsolásában csendülnek fel. A Tiszta forrás cím fogja össze az előadást, melynek premierje a Dubaji Világkiállításon volt, ami hatalmas sikernek örvendett, így ha egy különleges összművészeti kalandra vágyunk, akkor kár lenne kihagyni az előadás hazai debütálását!

Az előadásra itt tudtok jegyet vásárolni, a Bartók Tavasz további programjait pedig itt tudjátok böngészni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet

Helka koncert

Helkát erős lelki kötődés és szakmai tapasztalat fűzi a népzenéhez, ez az autentikus világ keveredik a jazzből, popból, klasszikus zenéből hozott alapokkal, így alkotva ínyenc, egyedi hangzásvilágot. A március 27-ei koncertjén ennek lehetünk tanúi, műsorában népzenei feldolgozások és saját kompozíciók is hallhatóak lesznek.

Kultúra

Dokumentumfilm hetek 2024: Szerelempatak

A 2024-es Doku7 filmfesztivál keretében olyan filmeket hoznak el a szervezők, amelyek az embert és az ő saját valóját, egyéni környezetét ábrázolják, különféle kultúrák, nációk és élethelyzetek vonatkozásában.

Szabadidő

A Buitenzorg-lak kertje nyomában

Március 8-án egy különleges sétán zarándokolhatjuk végig a kertben látható, szuvenírként hazahozott vagy utólag megrendelt keleti műtárgyakat, megismerve az Ázsiában őshonos növényeket, a kínai és japánkerti elemeket.

Neked ajánlott

A